» » Риба під овочами

Риба під овочами

Риба під овочами
Рибу можна приготувати по-різному: посмажити, приготувати на пару, зробити з неї котлети і т. д. Давайте розглянемо з вами як зробити рибу під овочами і здивувати всіх цих приголомшливо смачним блюдом.

Рецепт риби під овочами


Інгредієнти:

  • риба - 500 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • майонез - за смаком;

  • помідор - 3 шт.;

  • сир - 100 г;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Як приготувати рибу під овочами? Беремо картоплю миємо, очищаємо, нарізаємо невеликими гуртками і укладаємо у форму для випічки, попередньо змащену олією. Філе риби подрібнюємо за своїм бажанням, але не дуже дрібно, і кладемо поверх картоплі. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, обсмажуємо разом з подрібненим ріпчастою цибулею на сковороді до золотистого кольору. Овочеву суміш трохи охолоджуємо і рівномірно розкладаємо поверх риби. Помідор нарізаємо кружечками, покриваємо ними обжарку, поливаємо все майонезом і посипаємо тертим сиром. Ставимо страву в заздалегідь розігріту до 180°C духовку і випікаємо до повної готовності протягом 45 хвилин. Подаємо запечену під овочами рибку гарячою, посипавши дрібно посіченою свіжої зеленню.

    Риба під морквою і цибулею


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • зелень кропу - за бажанням;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • філе риби - 400 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль, чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування цього дивовижного страви, беремо рибу, очищаємо від луски, потрошимо, відрізаємо плавники, голову і хвіст. Далі розрізаємо її вздовж черевця і обережно видаляємо всі кістки.
    З лимона вичавлюємо сік, змішуємо з олією, меленим перцем і сіллю. Зелень кропу промиваємо під холодною водою, обсушуємо і дрібно кришимо.
    Поливаємо оброблене рибне філе приготовленим маринадом, посипаємо подрібненою зеленню кропу і залишаємо маринуватися приблизно на півгодинки. Потім викладаємо філе риби на фольгу.
    Ріпчасту цибулю чистимо, миємо і подрібнюємо півкільцями. Моркву натираємо на крупній тертці. Помідор нарізаємо тонкими
    Риба під овочами
    кружальцями. Болгарський перець промиваємо, видаляємо насіння і шаткуємо дрібними кубиками.
    На філе риби викладаємо зверху моркву, цибулю, свіжі помідори і болгарський перець. Акуратно загортаємо фольгу і запікаємо рибу до повної готовності в розігрітій до 200°C духовці протягом приблизно 40 хвилин. Потім дістаємо її з духовки, знімаємо фольгу, викладаємо на блюдо і подаємо на стіл.
    Взагалі фольга для приготування риби духовці незамінна. Яскравий тому приклад - наші рецепти: пікша у фользі і дорада, запечена у фользі .
    Додав: admin | 22-03-2015, 10:31
    Переглядів: 9726