Риба, запечена з картоплею
Якщо у вас немає часу довго стояти біля плити, то рекомендуємо приготувати рибу відразу ж з картопляним гарніром . Картоплю можна заздалегідь відварити, тоді запікати в духовці її потрібно буде всього хвилин 20. Блюдо виходить дуже смачним і ніжним. Спробуйте приготувати його за описаними нижче рецептами і переконаєтеся в правоті моїх слів!
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
дорада - 1 шт.;
спеції, розмарин
олія рослинна;
лимонний сік - за смаком.
Приготування
Отже, картоплю чистимо, промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо їх у каструлю, солимо, перчимо, додаємо трохи олії і гарненько перемішуємо. Рибу обробити, видаляємо зябра, відрізаємо ножицями плавники і промиваємо. Потім натираємо її з усіх сторін спеціями, присипаємо за бажанням розмарином і збризкуємо соком свіжого лимона. Перекладаємо нашу замариновану рибу в жароміцний посуд, зверху викладаємо картоплю і запікаємо страву в духовці 20 хвилин при 200 градусах. За 5 хвилин до закінчення приготування, включаємо режим гриль для утворення апетитною скоринки. Після цього обережно перекладаємо рибу з картоплею на велике блюдо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
стейк лосося - 6 шт.;
спеції, приправа для картоплі;
картопля - 6 шт.;
лимон - 1 шт.;
зелень петрушки і кропу.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати рибу в духовці з картоплею. Заздалегідь готуємо і відрізаємо шматок фольги. Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо тонкими пластами товщиною 1 сантиметр, укладаємо в один шар на фольгу і посипаємо приправою і спеціями. Зверху укладаємо розморожений стейк лосося , приправляємо до смаку сіллю, поливаємо лимонним соком і викладаємо кілька гілочок петрушки і кропу.
Тепер ретельно закріплюємо краї фольги, робимо зверху кілька маленьких отворів, щоб виходив пар. Повторюємо весь порядок дій з усіма іншими шматочками риби і запікаємо заготовки в розігрітій духовці 20-25 хвилин. Потім викладаємо кожен шматочок у фользі на порційну тарілку і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
рибне філе - 800 г;
морква - 2 шт.;
цибулина - 2 шт.;
картопля - 1 кг;
зелень - за бажанням;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
На деко викладаємо відрізаний шматок фольги з запасом на кишеню. Далі промазуємо його гарненько рослинним маслом і відставляємо в сторону. Очищений картопля шаткуємо кільцями, солимо і викладаємо на фольгу. Цибуля рубаємо не занадто дрібно, посипаємо їм картоплю. Очищену моркву подрібнюємо на тертці і покриваємо рівномірним шаром цибулю. Філе риби промиваємо, нарізаємо на порції, підсолюємо, перчимо і викладаємо на овочі. Все акуратно кладемо у фольгу і ставимо форму в заздалегідь нагріту духовку на 30-40 хвилин. Готову страву обережно перекладаємо на тарілку і посипаємо свіжою зеленню.
Інгредієнти:
філе риби - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
сир - 100 г;
майонез - 100 мл
Приготування
Овочі чистимо, промиваємо, нарізаємо картоплю кружечками, а цибулю шаткуємо кільцями. Сир натираємо на дрібній терочке. На деко, змащене маслом, викладаємо кільця цибулі, потім покриваємо шаром картоплі, підсолюємо, перчимо і кладемо зверху шматочки риби, приправивши їх спеціями за смаком. Рибне філе злегка змащуємо майонезом, наливаємо в деко трохи води і посипаємо блюдо тертим сиром. Тепер накриваємо зверху фольгою й запікаємо 50 хвилин в гарячій духовці.
Рецепт риби, запеченої з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Отже, картоплю чистимо, промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо їх у каструлю, солимо, перчимо, додаємо трохи олії і гарненько перемішуємо. Рибу обробити, видаляємо зябра, відрізаємо ножицями плавники і промиваємо. Потім натираємо її з усіх сторін спеціями, присипаємо за бажанням розмарином і збризкуємо соком свіжого лимона. Перекладаємо нашу замариновану рибу в жароміцний посуд, зверху викладаємо картоплю і запікаємо страву в духовці 20 хвилин при 200 градусах. За 5 хвилин до закінчення приготування, включаємо режим гриль для утворення апетитною скоринки. Після цього обережно перекладаємо рибу з картоплею на велике блюдо і подаємо до столу.
Червона риба, запечена з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати рибу в духовці з картоплею. Заздалегідь готуємо і відрізаємо шматок фольги. Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо тонкими пластами товщиною 1 сантиметр, укладаємо в один шар на фольгу і посипаємо приправою і спеціями. Зверху укладаємо розморожений стейк лосося , приправляємо до смаку сіллю, поливаємо лимонним соком і викладаємо кілька гілочок петрушки і кропу.
Тепер ретельно закріплюємо краї фольги, робимо зверху кілька маленьких отворів, щоб виходив пар. Повторюємо весь порядок дій з усіма іншими шматочками риби і запікаємо заготовки в розігрітій духовці 20-25 хвилин. Потім викладаємо кожен шматочок у фользі на порційну тарілку і подаємо на стіл.
Риба, запечена у фользі з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
На деко викладаємо відрізаний шматок фольги з запасом на кишеню. Далі промазуємо його гарненько рослинним маслом і відставляємо в сторону. Очищений картопля шаткуємо кільцями, солимо і викладаємо на фольгу. Цибуля рубаємо не занадто дрібно, посипаємо їм картоплю. Очищену моркву подрібнюємо на тертці і покриваємо рівномірним шаром цибулю. Філе риби промиваємо, нарізаємо на порції, підсолюємо, перчимо і викладаємо на овочі. Все акуратно кладемо у фольгу і ставимо форму в заздалегідь нагріту духовку на 30-40 хвилин. Готову страву обережно перекладаємо на тарілку і посипаємо свіжою зеленню.
Філе риби, запечене з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Овочі чистимо, промиваємо, нарізаємо картоплю кружечками, а цибулю шаткуємо кільцями. Сир натираємо на дрібній терочке. На деко, змащене маслом, викладаємо кільця цибулі, потім покриваємо шаром картоплі, підсолюємо, перчимо і кладемо зверху шматочки риби, приправивши їх спеціями за смаком. Рибне філе злегка змащуємо майонезом, наливаємо в деко трохи води і посипаємо блюдо тертим сиром. Тепер накриваємо зверху фольгою й запікаємо 50 хвилин в гарячій духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
Лосось з картоплею
Лосось з картоплею - відмінне блюдо для обіду або вечері в колі родини. Приготувати його зовсім нескладно. І ви в цьому переконаєтеся, ознайомившись
Сазан, запечений в духовці
Сазан - смачна річкова риба. Її можна тушкувати, смажити, варити суп, додавати в салати. У нашій статті ми докладно розповімо, як її оригінально
Язь в духовці
Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
Пангасіус в духовці
Пангасіус - недорога, але тим не менш смачна риба, яку можна готувати будь-якими способами. Ми докладніше зупинимося на приготуванні пангасіуса в