Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба, запечена з картоплею

Риба, запечена з картоплею

22-03-2015, 08:53
11 052
Риба, запечена з картоплею
Якщо у вас немає часу довго стояти біля плити, то рекомендуємо приготувати рибу відразу ж з картопляним гарніром . Картоплю можна заздалегідь відварити, тоді запікати в духовці її потрібно буде всього хвилин 20. Блюдо виходить дуже смачним і ніжним. Спробуйте приготувати його за описаними нижче рецептами і переконаєтеся в правоті моїх слів!

Рецепт риби, запеченої з картоплею


Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • дорада - 1 шт.;

  • спеції, розмарин

  • олія рослинна;

  • лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    Отже, картоплю чистимо, промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо їх у каструлю, солимо, перчимо, додаємо трохи олії і гарненько перемішуємо. Рибу обробити, видаляємо зябра, відрізаємо ножицями плавники і промиваємо. Потім натираємо її з усіх сторін спеціями, присипаємо за бажанням розмарином і збризкуємо соком свіжого лимона. Перекладаємо нашу замариновану рибу в жароміцний посуд, зверху викладаємо картоплю і запікаємо страву в духовці 20 хвилин при 200 градусах. За 5 хвилин до закінчення приготування, включаємо режим гриль для утворення апетитною скоринки. Після цього обережно перекладаємо рибу з картоплею на велике блюдо і подаємо до столу.

    Червона риба, запечена з картоплею


    Інгредієнти:

  • стейк лосося - 6 шт.;

  • спеції, приправа для картоплі;

  • картопля - 6 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • зелень петрушки і кропу.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати рибу в духовці з картоплею. Заздалегідь готуємо і відрізаємо шматок фольги. Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо тонкими пластами товщиною 1 сантиметр, укладаємо в один шар на фольгу і посипаємо приправою і спеціями. Зверху укладаємо розморожений стейк лосося , приправляємо до смаку сіллю, поливаємо лимонним соком і викладаємо кілька гілочок петрушки і кропу.
    Тепер ретельно закріплюємо краї фольги, робимо зверху кілька маленьких отворів, щоб виходив пар. Повторюємо весь порядок дій з усіма іншими шматочками риби і запікаємо заготовки в розігрітій духовці 20-25 хвилин. Потім викладаємо кожен шматочок у фользі на порційну тарілку і подаємо на стіл.

    Риба, запечена у фользі з картоплею


    Інгредієнти:

  • рибне філе - 800 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • картопля - 1 кг;

  • зелень - за бажанням;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    На деко викладаємо відрізаний шматок фольги з запасом на кишеню. Далі промазуємо його гарненько рослинним маслом і відставляємо в сторону. Очищений картопля шаткуємо кільцями, солимо і викладаємо на фольгу. Цибуля рубаємо не занадто дрібно, посипаємо їм картоплю. Очищену моркву подрібнюємо на тертці і покриваємо рівномірним шаром цибулю. Філе риби промиваємо, нарізаємо на порції, підсолюємо, перчимо і викладаємо на овочі. Все акуратно кладемо у фольгу і ставимо форму в заздалегідь нагріту духовку на 30-40 хвилин. Готову страву обережно перекладаємо на тарілку і посипаємо свіжою зеленню.

    Філе риби, запечене з картоплею


    Інгредієнти:

  • філе риби - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • Риба, запечена з картоплею

  • сир - 100 г;

  • майонез - 100 мл


  • Приготування
    Овочі чистимо, промиваємо, нарізаємо картоплю кружечками, а цибулю шаткуємо кільцями. Сир натираємо на дрібній терочке. На деко, змащене маслом, викладаємо кільця цибулі, потім покриваємо шаром картоплі, підсолюємо, перчимо і кладемо зверху шматочки риби, приправивши їх спеціями за смаком. Рибне філе злегка змащуємо майонезом, наливаємо в деко трохи води і посипаємо блюдо тертим сиром. Тепер накриваємо зверху фольгою й запікаємо 50 хвилин в гарячій духовці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Риба, запечена з помідорами
    Риба, запечена з помідорами
    Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
    Лосось з картоплею
    Лосось з картоплею
    Лосось з картоплею - відмінне блюдо для обіду або вечері в колі родини. Приготувати його зовсім нескладно. І ви в цьому переконаєтеся, ознайомившись
    Сазан, запечений в духовці
    Сазан, запечений в духовці
    Сазан - смачна річкова риба. Її можна тушкувати, смажити, варити суп, додавати в салати. У нашій статті ми докладно розповімо, як її оригінально
    Язь в духовці
    Язь в духовці
    Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
    Пангасіус в духовці
    Пангасіус в духовці
    Пангасіус - недорога, але тим не менш смачна риба, яку можна готувати будь-якими способами. Ми докладніше зупинимося на приготуванні пангасіуса в