Якщо у вас немає часу довго стояти біля плити, то рекомендуємо приготувати рибу відразу ж з картопляним гарніром . Картоплю можна заздалегідь відварити, тоді запікати в духовці її потрібно буде всього хвилин 20. Блюдо виходить дуже смачним і ніжним. Спробуйте приготувати його за описаними нижче рецептами і переконаєтеся в правоті моїх слів!
Рецепт риби, запеченої з картоплею
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; дорада - 1 шт.; спеції, розмарин олія рослинна; лимонний сік - за смаком. Приготування Отже, картоплю чистимо, промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо їх у каструлю, солимо, перчимо, додаємо трохи олії і гарненько перемішуємо. Рибу обробити, видаляємо зябра, відрізаємо ножицями плавники і промиваємо. Потім натираємо її з усіх сторін спеціями, присипаємо за бажанням розмарином і збризкуємо соком свіжого лимона. Перекладаємо нашу замариновану рибу в жароміцний посуд, зверху викладаємо картоплю і запікаємо страву в духовці 20 хвилин при 200 градусах. За 5 хвилин до закінчення приготування, включаємо режим гриль для утворення апетитною скоринки. Після цього обережно перекладаємо рибу з картоплею на велике блюдо і подаємо до столу.
Червона риба, запечена з картоплею
Інгредієнти: стейк лосося - 6 шт.; спеції, приправа для картоплі; картопля - 6 шт.; лимон - 1 шт.; зелень петрушки і кропу. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати рибу в духовці з картоплею. Заздалегідь готуємо і відрізаємо шматок фольги. Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо тонкими пластами товщиною 1 сантиметр, укладаємо в один шар на фольгу і посипаємо приправою і спеціями. Зверху укладаємо розморожений стейк лосося , приправляємо до смаку сіллю, поливаємо лимонним соком і викладаємо кілька гілочок петрушки і кропу.
Тепер ретельно закріплюємо краї фольги, робимо зверху кілька маленьких отворів, щоб виходив пар. Повторюємо весь порядок дій з усіма іншими шматочками риби і запікаємо заготовки в розігрітій духовці 20-25 хвилин. Потім викладаємо кожен шматочок у фользі на порційну тарілку і подаємо на стіл.
Риба, запечена у фользі з картоплею
Інгредієнти: рибне філе - 800 г; морква - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; картопля - 1 кг; зелень - за бажанням; спеції; олія рослинна. Приготування На деко викладаємо відрізаний шматок фольги з запасом на кишеню. Далі промазуємо його гарненько рослинним маслом і відставляємо в сторону. Очищений картопля шаткуємо кільцями, солимо і викладаємо на фольгу. Цибуля рубаємо не занадто дрібно, посипаємо їм картоплю. Очищену моркву подрібнюємо на тертці і покриваємо рівномірним шаром цибулю. Філе риби промиваємо, нарізаємо на порції, підсолюємо, перчимо і викладаємо на овочі. Все акуратно кладемо у фольгу і ставимо форму в заздалегідь нагріту духовку на 30-40 хвилин. Готову страву обережно перекладаємо на тарілку і посипаємо свіжою зеленню.
Філе риби, запечене з картоплею
Інгредієнти: філе риби - 500 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 4 шт.; сир - 100 г; майонез - 100 мл Приготування Овочі чистимо, промиваємо, нарізаємо картоплю кружечками, а цибулю шаткуємо кільцями. Сир натираємо на дрібній терочке. На деко, змащене маслом, викладаємо кільця цибулі, потім покриваємо шаром картоплі, підсолюємо, перчимо і кладемо зверху шматочки риби, приправивши їх спеціями за смаком. Рибне філе злегка змащуємо майонезом, наливаємо в деко трохи води і посипаємо блюдо тертим сиром. Тепер накриваємо зверху фольгою й запікаємо 50 хвилин в гарячій духовці.