Язь в духовці
Язь - риба річкова. Її цінують в кулінарії за її смакові якості. Нижче ми вам розповімо, як приготувати язя в духовці.
Язь в духовці у фользі
Інгредієнти:
рибка язь - 1 шт.;
цибуля велика - 1 шт.;
лимон - половинка;
майонез - 1 ч. ложка;
сіль, перець та кріп - за смаком.
Приготування
Рибу чистимо, потрошимо, зябра виймаємо і потім добре промиваємо. На тушці робимо поперек надрізи, натираємо її перцем і сіллю, фаршируємо подрібненою цибулею. Лимон ріжемо кружальцями або полукружками. Вистилаємо Форму фольгою, яку злегка змащуємо рослинним маслом. Рибку злегка обмазуємо домашнім майонезом викладаємо на фольгу, обкладаємо рибу лимоном і зверху кладемо гілочки кропу. Фольгу акуратно загортаємо і акуратно защипуємо. Відправляємо рибку язь в духовку і запікаємо при 150 градусах півгодини. Потім фольгу розгортаємо і відправляємо рибку підрум'янюватися ще хвилин на 10-15.
Язь з картоплею в духовці
Інгредієнти:
язь - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
картопля - 6 шт.;
сметана - 100 мл;
твердий сир - 100 г;
кетчуп - 100 мл;
перець чорний мелений, сіль, приправа для риби;
вода - 100 мл;
лимонний сік.
Приготування
Рибу очищаємо від лусочок і ріжемо тушку уздовж хребта. Потім видаляємо кісточки, а філе миємо й обсушуємо. Після чого нарізаємо його шматочками, скроплюємо соком лимона. Очищену картоплю ріжемо тонкими кружками. Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо. Деко змащуємо олією, потім викладаємо цибулю і трохи його додаємо сіль. Після йде картопля, який також трохи підсолюємо і перчимо. Підготовлену раніше рибку, посипаємо рибної приправою і розкладаємо шматочки поверх картоплі. В окремому посуді змішуємо сметану з кетчупом і водою, за смаком додаємо сіль. Отриманим соусом заливаємо рибу з картоплею і ставимо форму в нагріту духовку. Запікаємо приблизно 35 хвилин. Потім посипаємо блюдо тертим сиром і знову відправляємо в духовку хвилин на 15.
Рецепт «Язь в духовці»
Інгредієнти:
риба язь - 1 шт.;
майонез - 2 ст. ложки;
сметана - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Готуємо рибу: миємо її, чистимо, потрошимо. Потім ріжемо невеликими шматочками, які за смаком перчимо і солимо. Тепер змішуємо майонез і сметану і приблизно 4 ст. ложки суміші викладаємо до рибки і перемішуємо. Перекладаємо язя в соусі в форму, накриваємо її фольгою і ставимо в гарячу духовку хвилин на 30. Потім знімаємо фольгу, а рибу змащуємо соусом, що залишився. Знову ставимо в духовку і хвилин через 10 коли утворюється приємна золотава скоринка, виймаємо рибку і подаємо до столу з відвареною картоплею і салатом зі свіжих овочів.
Приготування язя в духовці
Інгредієнти:
язь - 2 шт.;
яйця курячі - 1 шт.;
молоко - 100 мл;
цибуля - 1 шт.;
корінь селери - 150 г;
борошно - 1 ст. ложка;
сіль, сік лимона.
Приготування
Рибу миємо, чистимо, натираємо сіллю, а всередину кладемо подрібнений кубиками корінь селери і цибулю. Поливаємо рибу соком лимона. З'єднуємо молоко і яйце, підсолюємо отриману суміш, додаємо борошно і перемішуємо. Укладаємо рибу на деко, зверху заливаємо тістом і при 180 градусах запікаємо 45 хвилин.
Язь, запечений в духовці
Інгредієнти:
риба язь - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
майонез, сіль.
Приготування
Язя чистимо і потрошимо. Робимо кілька надрізів уздовж ребер з боків тушки. Натираємо її перцем і сіллю. Всередину кладемо подрібнену цибулю. Укладаємо рибку на змащене маслом деко, зверху змащуємо майонезом і запікаємо в гарячій духовці близько 25-30 хвилин.
Щодо всіх рецептів можна дати одну пораду: щоб риба язь в духовці не пригоріла, її можна викласти на цибульну «підстилку». Для цього спочатку на деко викладаємо нарізану кільцями цибулю, а зверху розміщуємо рибку. Тоді у вас гарантовано страви з язя в духовці вийдуть вдалими.
Язь в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, потрошимо, зябра виймаємо і потім добре промиваємо. На тушці робимо поперек надрізи, натираємо її перцем і сіллю, фаршируємо подрібненою цибулею. Лимон ріжемо кружальцями або полукружками. Вистилаємо Форму фольгою, яку злегка змащуємо рослинним маслом. Рибку злегка обмазуємо домашнім майонезом викладаємо на фольгу, обкладаємо рибу лимоном і зверху кладемо гілочки кропу. Фольгу акуратно загортаємо і акуратно защипуємо. Відправляємо рибку язь в духовку і запікаємо при 150 градусах півгодини. Потім фольгу розгортаємо і відправляємо рибку підрум'янюватися ще хвилин на 10-15.
Язь з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу очищаємо від лусочок і ріжемо тушку уздовж хребта. Потім видаляємо кісточки, а філе миємо й обсушуємо. Після чого нарізаємо його шматочками, скроплюємо соком лимона. Очищену картоплю ріжемо тонкими кружками. Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо. Деко змащуємо олією, потім викладаємо цибулю і трохи його додаємо сіль. Після йде картопля, який також трохи підсолюємо і перчимо. Підготовлену раніше рибку, посипаємо рибної приправою і розкладаємо шматочки поверх картоплі. В окремому посуді змішуємо сметану з кетчупом і водою, за смаком додаємо сіль. Отриманим соусом заливаємо рибу з картоплею і ставимо форму в нагріту духовку. Запікаємо приблизно 35 хвилин. Потім посипаємо блюдо тертим сиром і знову відправляємо в духовку хвилин на 15.
Рецепт «Язь в духовці»
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо рибу: миємо її, чистимо, потрошимо. Потім ріжемо невеликими шматочками, які за смаком перчимо і солимо. Тепер змішуємо майонез і сметану і приблизно 4 ст. ложки суміші викладаємо до рибки і перемішуємо. Перекладаємо язя в соусі в форму, накриваємо її фольгою і ставимо в гарячу духовку хвилин на 30. Потім знімаємо фольгу, а рибу змащуємо соусом, що залишився. Знову ставимо в духовку і хвилин через 10 коли утворюється приємна золотава скоринка, виймаємо рибку і подаємо до столу з відвареною картоплею і салатом зі свіжих овочів.
Приготування язя в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу миємо, чистимо, натираємо сіллю, а всередину кладемо подрібнений кубиками корінь селери і цибулю. Поливаємо рибу соком лимона. З'єднуємо молоко і яйце, підсолюємо отриману суміш, додаємо борошно і перемішуємо. Укладаємо рибу на деко, зверху заливаємо тістом і при 180 градусах запікаємо 45 хвилин.
Язь, запечений в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Язя чистимо і потрошимо. Робимо кілька надрізів уздовж ребер з боків тушки. Натираємо її перцем і сіллю. Всередину кладемо подрібнену цибулю. Укладаємо рибку на змащене маслом деко, зверху змащуємо майонезом і запікаємо в гарячій духовці близько 25-30 хвилин.
Щодо всіх рецептів можна дати одну пораду: щоб риба язь в духовці не пригоріла, її можна викласти на цибульну «підстилку». Для цього спочатку на деко викладаємо нарізану кільцями цибулю, а зверху розміщуємо рибку. Тоді у вас гарантовано страви з язя в духовці вийдуть вдалими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Риба з лимоном в духовці
Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
Лящ, запечений в духовці
Лящ - справжня удача для рибалок, адже з нього можна приготувати масу смачних страв. Але ми детальніше розповімо про те, як запекти ляща в духовці.
Як приготувати товстолобика в духовці?
Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика