Риба з лимоном в духовці
Не важливо - дорада, судак, скумбрія або лосось, запекти рибу в духовці - це найкращий і найпростіший спосіб її приготувати. А лимон тільки посилить і підкреслить її природний смак.
Інгредієнти:
дорада - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
оливки - 10 шт;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
петрушка - 1 пучок;
паприка солодка (мелена) - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Тушки чистимо і потрошимо. Промиваємо, витираємо і натираємо зовні і всередині сіллю і перцем. Робимо на шкурі кілька неглибоких діагональних надрізи. Зелень розбираємо на листя і закладаємо всередину тушок. Рибу покласти в неглибоку форму для запікання. Зверху покриваємо кружечками лимона, а навколо розкладаємо оливки.
Оливкова масло змішуємо з паприкою і поливаємо цією заправкою нашу рибку. Відправляємо її в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Періодично відкриваємо і поливаємо соком, що виділився. Вже готову дораду виймаємо з духовки, накриваємо фольгою і даємо постояти 10 хвилин. Подавати таку розкішну рибу можна з будь-яким гарніром, але особливо добре підійдуть печена картопля або відварений рис .
Інгредієнти:
риба - 700 г;
лимон - 05 шт.;
масло рослинне - 15 ст. ложки;
часник - 3 зубки;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
В масло видавлюємо сік лимона, додаємо дрібно нарубану зелень і натертий на дрібній тертці цедру лимона. Видавлюємо через прес часник. Солимо, перчимо й перемішуємо. Щедро змащуємо цим маринадом рибку - зовні і всередині. І прибираємо на півгодини в холодильник. Після викладаємо у форму і відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Смачна, ароматна, з хрусткою скоринкою рибка готова!
Інгредієнти:
стейк лосося - 400 г;
лимон - 05 шт.;
цибуля - 1 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для соусу:
сметана - 4 ст. ложки;
кріп - 05 пучка;
часник - 1 зубчик;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Стейк лосося промиваємо, промаківающімі паперовим рушником, натираємо сіллю і перцем і викладаємо на фольгу. Зверху покриваємо тонкими кільцями цибулі і кружечками лимона. Щільно загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько години.
Тим часом приготуємо соус. У сметану видавлюємо зубчик часнику, додаємо рубану зелень і трохи солі. Перемішуємо і ставимо в холодильник. Коли готова рибка злегка охолоне, поливаємо її сметанним соусом і подаємо до столу.
Запечена риба з лимоном і оливками
Інгредієнти:
Приготування
Тушки чистимо і потрошимо. Промиваємо, витираємо і натираємо зовні і всередині сіллю і перцем. Робимо на шкурі кілька неглибоких діагональних надрізи. Зелень розбираємо на листя і закладаємо всередину тушок. Рибу покласти в неглибоку форму для запікання. Зверху покриваємо кружечками лимона, а навколо розкладаємо оливки.
Оливкова масло змішуємо з паприкою і поливаємо цією заправкою нашу рибку. Відправляємо її в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Періодично відкриваємо і поливаємо соком, що виділився. Вже готову дораду виймаємо з духовки, накриваємо фольгою і даємо постояти 10 хвилин. Подавати таку розкішну рибу можна з будь-яким гарніром, але особливо добре підійдуть печена картопля або відварений рис .
Як приготувати рибу з лимоном, часником і зеленню?
Інгредієнти:
Приготування
В масло видавлюємо сік лимона, додаємо дрібно нарубану зелень і натертий на дрібній тертці цедру лимона. Видавлюємо через прес часник. Солимо, перчимо й перемішуємо. Щедро змащуємо цим маринадом рибку - зовні і всередині. І прибираємо на півгодини в холодильник. Після викладаємо у форму і відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Смачна, ароматна, з хрусткою скоринкою рибка готова!
Червона риба, запечена у фользі з лимоном
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Стейк лосося промиваємо, промаківающімі паперовим рушником, натираємо сіллю і перцем і викладаємо на фольгу. Зверху покриваємо тонкими кільцями цибулі і кружечками лимона. Щільно загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько години.
Тим часом приготуємо соус. У сметану видавлюємо зубчик часнику, додаємо рубану зелень і трохи солі. Перемішуємо і ставимо в холодильник. Коли готова рибка злегка охолоне, поливаємо її сметанним соусом і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
Запечена скумбрія з лимоном
Скумбрія - смачна і корисна рибка. І щоб зберегти всі корисні речовини, що містяться в ній, найкращим способом її приготування, природно запікання. І
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
Язь в духовці
Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її