Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба з лимоном в духовці

Риба з лимоном в духовці

22-03-2015, 09:32
7 550
Риба з лимоном в духовці
Не важливо - дорада, судак, скумбрія або лосось, запекти рибу в духовці - це найкращий і найпростіший спосіб її приготувати. А лимон тільки посилить і підкреслить її природний смак.

Запечена риба з лимоном і оливками


Інгредієнти:

  • дорада - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • оливки - 10 шт;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • петрушка - 1 пучок;

  • паприка солодка (мелена) - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Тушки чистимо і потрошимо. Промиваємо, витираємо і натираємо зовні і всередині сіллю і перцем. Робимо на шкурі кілька неглибоких діагональних надрізи. Зелень розбираємо на листя і закладаємо всередину тушок. Рибу покласти в неглибоку форму для запікання. Зверху покриваємо кружечками лимона, а навколо розкладаємо оливки.
    Оливкова масло змішуємо з паприкою і поливаємо цією заправкою нашу рибку. Відправляємо її в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Періодично відкриваємо і поливаємо соком, що виділився. Вже готову дораду виймаємо з духовки, накриваємо фольгою і даємо постояти 10 хвилин. Подавати таку розкішну рибу можна з будь-яким гарніром, але особливо добре підійдуть печена картопля або відварений рис .

    Як приготувати рибу з лимоном, часником і зеленню?


    Інгредієнти:

  • риба - 700 г;

  • лимон - 05 шт.;

  • масло рослинне - 15 ст. ложки;

  • часник - 3 зубки;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    В масло видавлюємо сік лимона, додаємо дрібно нарубану зелень і натертий на дрібній тертці цедру лимона. Видавлюємо через прес часник. Солимо, перчимо й перемішуємо. Щедро змащуємо цим маринадом рибку - зовні і всередині. І прибираємо на півгодини в холодильник. Після викладаємо у форму і відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Смачна, ароматна, з хрусткою скоринкою рибка готова!

    Червона риба, запечена у фользі з лимоном


    Інгредієнти:

  • стейк лосося - 400 г;

  • лимон - 05 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Для соусу:

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • кріп - 05 пучка;

  • часник - 1 зубчик;

  • Риба з лимоном в духовці

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Стейк лосося промиваємо, промаківающімі паперовим рушником, натираємо сіллю і перцем і викладаємо на фольгу. Зверху покриваємо тонкими кільцями цибулі і кружечками лимона. Щільно загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько години.
    Тим часом приготуємо соус. У сметану видавлюємо зубчик часнику, додаємо рубану зелень і трохи солі. Перемішуємо і ставимо в холодильник. Коли готова рибка злегка охолоне, поливаємо її сметанним соусом і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
    Запечена скумбрія з лимоном
    Запечена скумбрія з лимоном
    Скумбрія - смачна і корисна рибка. І щоб зберегти всі корисні речовини, що містяться в ній, найкращим способом її приготування, природно запікання. І
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
    Хек у фользі в духовці
    Хек у фользі в духовці
    Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
    Язь в духовці
    Язь в духовці
    Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її