Не важливо - дорада, судак, скумбрія або лосось, запекти рибу в духовці - це найкращий і найпростіший спосіб її приготувати. А лимон тільки посилить і підкреслить її природний смак.
Запечена риба з лимоном і оливками
Інгредієнти: дорада - 2 шт.; лимон - 1 шт.; оливки - 10 шт; олія оливкова - 3 ст. ложки; петрушка - 1 пучок; паприка солодка (мелена) - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Тушки чистимо і потрошимо. Промиваємо, витираємо і натираємо зовні і всередині сіллю і перцем. Робимо на шкурі кілька неглибоких діагональних надрізи. Зелень розбираємо на листя і закладаємо всередину тушок. Рибу покласти в неглибоку форму для запікання. Зверху покриваємо кружечками лимона, а навколо розкладаємо оливки.
Оливкова масло змішуємо з паприкою і поливаємо цією заправкою нашу рибку. Відправляємо її в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Періодично відкриваємо і поливаємо соком, що виділився. Вже готову дораду виймаємо з духовки, накриваємо фольгою і даємо постояти 10 хвилин. Подавати таку розкішну рибу можна з будь-яким гарніром, але особливо добре підійдуть печена картопля або відварений рис .
Як приготувати рибу з лимоном, часником і зеленню?
Інгредієнти: риба - 700 г; лимон - 05 шт.; масло рослинне - 15 ст. ложки; часник - 3 зубки; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування В масло видавлюємо сік лимона, додаємо дрібно нарубану зелень і натертий на дрібній тертці цедру лимона. Видавлюємо через прес часник. Солимо, перчимо й перемішуємо. Щедро змащуємо цим маринадом рибку - зовні і всередині. І прибираємо на півгодини в холодильник. Після викладаємо у форму і відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Смачна, ароматна, з хрусткою скоринкою рибка готова!
Червона риба, запечена у фользі з лимоном
Інгредієнти: стейк лосося - 400 г; лимон - 05 шт.; цибуля - 1 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
сметана - 4 ст. ложки; кріп - 05 пучка; часник - 1 зубчик; сіль - 1 щіпка. Приготування Стейк лосося промиваємо, промаківающімі паперовим рушником, натираємо сіллю і перцем і викладаємо на фольгу. Зверху покриваємо тонкими кільцями цибулі і кружечками лимона. Щільно загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько години.
Тим часом приготуємо соус. У сметану видавлюємо зубчик часнику, додаємо рубану зелень і трохи солі. Перемішуємо і ставимо в холодильник. Коли готова рибка злегка охолоне, поливаємо її сметанним соусом і подаємо до столу.