Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати товстолобика в духовці?

Як приготувати товстолобика в духовці?

22-03-2015, 07:55
2 495
Як приготувати товстолобика в духовці?
Риба - продукт не лише смачний, але і дуже потрібний нашому організму. Є маса варіантів приготування риби. Зараз ми вам розповімо, як готувати товстолобика в духовці.

Рецепт товстолобика з овочами в духовці


Інгредієнти:

  • товстолобик - 1 кг;

  • цибуля - 300 г;

  • баклажани - 1 кг;

  • печериці - 500 г;

  • майонез - 100 г;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Спочатку готуємо овочі: шаткуємо цибулю і трохи обсмажуємо її на рослинній олії. Синенькі (400 г) нарізаємо кубиками, гриби - скибочками і окремо обсмажуємо. Після цього овочі з'єднайте, підсолюємо.
    Рибу розбираємо на порційні шматочки, миємо і солимо безпосередньо перед запіканням. Деко вистилаємо гуртками баклажанів, які зверху злегка присипаємо сіллю. Викладаємо зверху підготовлену рибу, а в проміжках між нею викладаємо овочевий фарш. Зверху поливаємо майонезом і ставимо в розігріту духовку. При 250°С готуємо хвилин 15 після чого знижуємо температуру до 220°С і запікаємо товстолобика з овочами в духовці ще хвилин 15-20.

    Товстолобик в сметані в духовці


    Інгредієнти:

  • товстолобик - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • сметана - 100 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рибу чистимо, потрошимо, промиваємо, зовні і зсередини натираємо сумішшю перцю і солі. Цибулю, помідори і часник нарізаємо скибочками. Деко застеляємо фольгою, на нього викладаємо рибу, всередину якої кладемо скибочки цибулі, часнику і шматочки вершкового масла. Навколо рибки розкладаємо залишився цибулю і скибочки помідорів. Тепер краї фольги піднімаємо вгору, заливаємо рибу з овочами сметаною і скріплюємо краю фольги, утворюючи щось типу пакета. Випікаємо При 200 градусах товстолобика в духовці 25 хвилин.

    Товстолобик з картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • товстолобик - 2 кг;

  • картопля - 1 кг;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • помідори - 1 шт.


  • Приготування
    Рибу чистимо, миємо й обсушуємо. Потім натираємо її спеціями і залишаємо хвилин на 15 просочуватися. Робимо 7-8 поперечних надрізів. Картоплю чистимо, ріжемо на 8 частин, солимо і приправляємо спеціями. Перемішуємо і так само залишаємо на 15 хвилин. У надрізи вставляємо часточки помідорів. Після цього картоплю і рибку змащуємо оливковою олією і викладаємо на деко. Духовку нагріваємо до 250°С і відправляємо туди підготовлені продукти. Випікаємо 40 хвилин.

    Філе товстолобика в духовці


    Інгредієнти:

  • філе товстолобика - 1 кг;

  • сметана - 200 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сіль, приправа для риби.


  • Приготування
    З філе товстолобика зрізаємо шкіру, потім його натираємо приправою для риби і сіллю. Форму змащуємо маслом і викладаємо в неї «овочеву подушку» - гуртки помідора, кільця цибулі. Зверху на овочі кладемо порційні шматочки рибного філе. Сметану змішуємо з тертим сиром і покриваємо філе даної масою. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°С приблизно на півгодини. Як з'явилася рум'яна кірочка, рибку можна діставати з духовки.

    Смачний товстолобик в духовці


    Інгредієнти:

  • товстолобик - 15 кг;

  • соус тартар - 5 ст. ложок;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • приправа для риби - 3 ч. ложки;

  • лимон - половинка;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;
  • Як приготувати товстолобика в духовці?

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Приготування
    Тушку товстолобика миємо, чистимо і ріжемо на порційні шматочки. Натираємо їх сіллю, перцем і притрушиваем приправою для риби. Зверху скроплюємо соком лимона. Залишаємо маринуватися години на 15. Підготовлену таким чином рибу викладаємо в жароміцну ємність і змащуємо зверху соусом тартар. Солодкий перець чистимо і нарізаємо часточками, які розкладаємо між шматочками товстолобика. А безпосередньо на самі шматочки риби кладемо по часточці лимона. Щоб було красиво, бажано, щоб перець був різних кольорів. При 180°С запікаємо товстолобика близько 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Балик з товстолобика
    Балик з товстолобика
    Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
    Язь в духовці
    Язь в духовці
    Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
    Минтай в сметані
    Минтай в сметані
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
    Маринований товстолобик
    Маринований товстолобик
    Маринована риба - універсальна закуска до столу. З неї можна зробити бутерброди, а можна їсти просто так. Ми вам розповімо як замаринувати
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик - смачна і корисна риба, яку варто додати в раціон харчування кожному, хто піклується про своє здоров'я. І, звичайно ж, найкращий спосіб