Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринований товстолобик

Маринований товстолобик

22-03-2015, 07:55
2 602
Маринований товстолобик
Товстолобик - це смачна риба, що має ніжну м'якоть. Її можна приготувати по-різному: посмажити у фритюрі, запекти в духовій шафі або приготувати рибні котлети. Але смачніше всього товстолобик виходить маринованою. Така закуска може довго зберігатися в холодильнику і бути паличкою-виручалочкою на вашому столі. Ми поділимося з вами кількома простими рецептами і розповімо, як смачно замаринувати товстолобика.

Рецепт маринованого товстолобика


Інгредієнти:

  • лист лавровий - 2 шт.;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • запашний перець - 5 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 50 мл;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • філе товстолобика - 1 кг.


  • Приготування
    Для того, щоб замаринувати товстолобика в домашніх умовах готуємо спочатку всі інгредієнти. Моркву чистимо і подрібнюємо на корейській тертці. Чистимо цибулину і шаткуємо кружечками. Філе товстолобика промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками, не знімаючи шкіру. У мисочці змішуємо сіль з цукром, обсипаємо сумішшю рибні шматочки і перемішуємо. Масло з'єднуємо з свіжовичавленим лимонним соком. Тепер беремо глибоку посуд і викладаємо шарами рибку, потім моркву з цибулею, додаємо запашний перець і лавровий листок. Заливаємо товстолобика лимонним маслом і зверху встановлюємо тарілку з вантажем. Залишаємо конструкцію у такому вигляді на 30 хвилин, а потім прибираємо на 3 дні в холодильник. Подаємо страву в якості закуски разом з замаринувати овочами .

    Товстолобик маринований по-корейськи


    Інгредієнти:

  • філе товстолобика - 500 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • цибулина - 3 шт.;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • морква - 3 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • пісне масло - 100 мл;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • оцет 9 % - 3 ст. ложки;

  • коріандр - за смаком;

  • перець чилі - 1 ст. ложка;

  • зелень свіжа;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Як замаринувати товстолобика по-корейськи? Рибне філе промиваємо під водою, обсушуємо рушником і розрізаємо на шматочки. Потім складаємо в каструльку, поливаємо олією і оцтом, накриваємо кришкою і залишаємо в такому вигляді настоюватися на два години. Цим часом очищаємо від лушпиння цибулини і шаткуємо кільцями. Моркву чистимо і натираємо на тертці. Зубчики часнику видавлюємо через прес. По закінченні часу, додаємо до рибі всі підготовлені овочі і перемішуємо. В соєвому соусі розчиняємо цукровий пісок, додаємо спеції і виливаємо суміш до рибних шматочках. Ставимо На вогонь сковорідку, наливаємо в неї масло, розігріваємо його і викладаємо маринованого товстолобика. Витримуємо на плиті 5 хвилин і подаємо страву, як в холодному, так і теплому вигляді, присипавши за бажанням свіжою зеленню. Ось і все, маринований товстолобик в домашніх умовах готовий!

    Маринований товстолобик


    Інгредієнти:

  • товстолобик - 1 кг;

  • лимон - 1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • подрібнений імбир - 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • цибулина - 1 шт.;

  • насіння фенхелю;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сіль - 6 ст. ложок;

  • зелена цибуля;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Як смачно замаринувати товстолобика? Беремо глибоку пластмасову ємність і викладаємо в неї рибу наступним способом: насипаємо кілька ложок солі, ложку цукру, кладемо рибне філе і знову 2 ложки солі і ложку цукру. Таким чином, пересипаємо всю рибу, зверху встановлюємо вантаж і відправляємо цю конструкцію на кілька годин в холодильник.
    Маринований товстолобик
    Потім обполіскуємо рибку від солі і заливаємо водою на одну годину. Для маринаду натираємо в миску на терочке апельсинову цедру і видавлюємо сюди ж сік апельсина і лимона. Відрізаємо невеликий шматочок імбиру, подрібнюємо ножем і кидаємо в миску. Далі додаємо спеції, насіння фенхелю і добре перемішуємо маринад. Тепер беремо чисту баночку, кладемо на дно кілька часточок апельсина і трохи філе товстолобика. Далі чергуємо шари риби з апельсином і цибулею, порізаною кільцями. Після цього заливаємо рибку маринадом рибку і добре ущільнюємо її. Зверху підливаємо трохи олії, закриваємо кришкою і ставимо на ніч у холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Балик з товстолобика
    Балик з товстолобика
    Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
    Філе тріски в духовці
    Філе тріски в духовці
    Риба тріска має не тільки замечателньними смаковими якостями, але і безсумнівно харчовою цінністю. Якщо ви хочете приготувати смачне і корисне блюдо,
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик - смачна і корисна риба, яку варто додати в раціон харчування кожному, хто піклується про своє здоров'я. І, звичайно ж, найкращий спосіб
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і