Товстолобик - це смачна риба, що має ніжну м'якоть. Її можна приготувати по-різному: посмажити у фритюрі, запекти в духовій шафі або приготувати рибні котлети. Але смачніше всього товстолобик виходить маринованою. Така закуска може довго зберігатися в холодильнику і бути паличкою-виручалочкою на вашому столі. Ми поділимося з вами кількома простими рецептами і розповімо, як смачно замаринувати товстолобика.
Рецепт маринованого товстолобика
Інгредієнти: лист лавровий - 2 шт.; масло рослинне - 100 мл; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; запашний перець - 5 шт.; цукор - 1 ст. ложка; лимонний сік - 50 мл; сіль - 2 ст. ложки; філе товстолобика - 1 кг. Приготування Для того, щоб замаринувати товстолобика в домашніх умовах готуємо спочатку всі інгредієнти. Моркву чистимо і подрібнюємо на корейській тертці. Чистимо цибулину і шаткуємо кружечками. Філе товстолобика промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками, не знімаючи шкіру. У мисочці змішуємо сіль з цукром, обсипаємо сумішшю рибні шматочки і перемішуємо. Масло з'єднуємо з свіжовичавленим лимонним соком. Тепер беремо глибоку посуд і викладаємо шарами рибку, потім моркву з цибулею, додаємо запашний перець і лавровий листок. Заливаємо товстолобика лимонним маслом і зверху встановлюємо тарілку з вантажем. Залишаємо конструкцію у такому вигляді на 30 хвилин, а потім прибираємо на 3 дні в холодильник. Подаємо страву в якості закуски разом з замаринувати овочами .
Товстолобик маринований по-корейськи
Інгредієнти: філе товстолобика - 500 г; цукор - 3 ст. ложки; цибулина - 3 шт.; сіль - 2 ст. ложки; морква - 3 шт.; часник - 5 зубчиків; пісне масло - 100 мл; соєвий соус - 3 ст. ложки; оцет 9 % - 3 ст. ложки; коріандр - за смаком; перець чилі - 1 ст. ложка; зелень свіжа; олія рослинна. Приготування Як замаринувати товстолобика по-корейськи? Рибне філе промиваємо під водою, обсушуємо рушником і розрізаємо на шматочки. Потім складаємо в каструльку, поливаємо олією і оцтом, накриваємо кришкою і залишаємо в такому вигляді настоюватися на два години. Цим часом очищаємо від лушпиння цибулини і шаткуємо кільцями. Моркву чистимо і натираємо на тертці. Зубчики часнику видавлюємо через прес. По закінченні часу, додаємо до рибі всі підготовлені овочі і перемішуємо. В соєвому соусі розчиняємо цукровий пісок, додаємо спеції і виливаємо суміш до рибних шматочках. Ставимо На вогонь сковорідку, наливаємо в неї масло, розігріваємо його і викладаємо маринованого товстолобика. Витримуємо на плиті 5 хвилин і подаємо страву, як в холодному, так і теплому вигляді, присипавши за бажанням свіжою зеленню. Ось і все, маринований товстолобик в домашніх умовах готовий!
Маринований товстолобик
Інгредієнти: товстолобик - 1 кг; лимон - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; подрібнений імбир - 1 ч. ложка; спеції; цибулина - 1 шт.; насіння фенхелю; цукор - 3 ст. ложки; сіль - 6 ст. ложок; зелена цибуля; олія рослинна. Приготування Як смачно замаринувати товстолобика? Беремо глибоку пластмасову ємність і викладаємо в неї рибу наступним способом: насипаємо кілька ложок солі, ложку цукру, кладемо рибне філе і знову 2 ложки солі і ложку цукру. Таким чином, пересипаємо всю рибу, зверху встановлюємо вантаж і відправляємо цю конструкцію на кілька годин в холодильник.
Потім обполіскуємо рибку від солі і заливаємо водою на одну годину. Для маринаду натираємо в миску на терочке апельсинову цедру і видавлюємо сюди ж сік апельсина і лимона. Відрізаємо невеликий шматочок імбиру, подрібнюємо ножем і кидаємо в миску. Далі додаємо спеції, насіння фенхелю і добре перемішуємо маринад. Тепер беремо чисту баночку, кладемо на дно кілька часточок апельсина і трохи філе товстолобика. Далі чергуємо шари риби з апельсином і цибулею, порізаною кільцями. Після цього заливаємо рибку маринадом рибку і добре ущільнюємо її. Зверху підливаємо трохи олії, закриваємо кришкою і ставимо на ніч у холодильник.