Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Юшка з товстолобика - рецепт

Юшка з товстолобика - рецепт

22-03-2015, 07:56
2 871
Юшка з товстолобика - рецепт
Вуха - ситне і просте у приготуванні перше блюдо, яке не втрачає своєї популярності століттями. Рецепт з товстолобиком, про який ми поговоримо далі, - лише одна з багатьох різновидів цього споконвічно російського страви, яка, між тим, не поступається своїм численним конкурентам за смаковими якостями. Про те, як варити юшку з товстолобика читайте далі.

Рецепт юшки з голови товстолобика


Рецепт юшки, про який ми поговоримо далі - якась база, від якої слід відштовхуватися, експериментуючи з цим блюдом на власній кухні. Проста вуха хороша з запалі з жару, будучи приготовану на вогнищі, але щоб додати страві запах димку в домашніх умовах досить кілька разів підпалити і тушкувати в бульйоні сухі дерев'яні прути. Любителі ж ніжною юшки з товстолобика можуть підлити в блюдо вершки для жирності.
Інгредієнти:

  • товстолобик - 650 г;

  • картопля - 180 г;

  • морква - 100 г;

  • білий цибулю - 95 г;

  • лист лавра;

  • оцет - 20 мл;

  • олія соняшникова - 18 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати юшку з товстолобика, рибу слід випатрати, очистити від луски і ретельно промити. Готового товстолобика слід нарізати великими шматками, залити водою і відварити до повної готовності. Відварну рибу необхідно відокремити від кісток і перекласти на тарілку, а наваристий рибний бульйон процідити через кілька шарів марлі. Чистий бульйон знову повертаємо на вогонь і закладаємо в нього нарізані овочі: картопля, морква і цибуля біла. Останні два перед варінням можна спассеровать на рослинному маслі, але цей крок залишається на ваш розсуд. Разом з овочами кладемо в бульйон і лист лавра - він зробить блюдо ароматніше. Коли овочі стануть м'якими, повертаємо в бульйон рибу, знімаємо юшку з вогню, приправляємо сіллю, оцтом (або лимонним соком) і перцем.

    Юшка з голів товстолобика


    Інгредієнти:

  • голова товстолобика - 2 шт.;

  • білий цибуля - 120 г;

  • картопля - 200 г;

  • морква - 130 г;

  • лист лавра - 2 шт.;

  • перець горошком - 5-7 горошин.


  • Приготування
    Голови товстолобика перед варінням необхідно підготувати, тобто зрізати з них зябра, ретельно промити і лише потім заливати водою. Коли голова звариться, вийняти, остудити і розібрати, видаляючи кістки, а отриманий рибний бульйон процідити. У проціджений бульйон кладемо великі кубики картоплі і моркви, а також півкільця цибулі і лавр з перцем. Варимо суп до тих пір, поки овочі не розм'якшуватися, після чого повертаємо в юшку рибну м'якоть і розливаємо суп по тарілках.

    Смачна юшка з товстолобика з пшоном


    Раніше додавання круп в супи здійснювалося лише для підвищення ситності страви. З часом цей секрет бідняків став загальним надбанням і тепер навіть у вусі з сьомги можна зустріти пшоно - класичний супутник рибних супів. В рецепті нижче сьомгу ми використовувати не будемо, а ось пшоно додамо - з ним смачніше.
    Інгредієнти:

  • тушка товстолобика;

  • пшоно - 1 ст.;

  • морква - 120 г;

  • селера - 120 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • горошини суміші перців - 6-8 шт.;

  • олія соняшникова - 35 мл

  • Юшка з товстолобика - рецепт

    Приготування
    Рибу потрошимо, зрізаємо плавники і очищаємо тушку від луски. Ретельно промиваємо товстолобика і, якщо ви плануєте варити його з головою, то зрізаємо плавці. Ріжемо рибну тушку великими шматками і кладемо в каструлю. Заливаємо товстолобика водою і варимо на середньому вогні до повної готовності разом з горошинами перцю. Виймаємо рибу і знімаємо м'якоть з кісток. Рибний бульйон проціджуємо через марлю, додаємо в нього пшоно і додаємо нарізані овочі. Варимо овочі з пшоном до м'якості, потім повертаємо рибу назад в каструлю і додаємо трохи олії. Знімаємо суп з вогню і залишаємо під кришкою на 15 хвилин перед подачею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Балик з товстолобика
    Балик з товстолобика
    Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
    Юшка з осетрини - рецепт
    Юшка з осетрини - рецепт
    Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
    Маринований товстолобик
    Маринований товстолобик
    Маринована риба - універсальна закуска до столу. З неї можна зробити бутерброди, а можна їсти просто так. Ми вам розповімо як замаринувати
    Вуха в мультиварці
    Вуха в мультиварці
    Якщо вам хочеться приготувати на обід щось швидке, легке, але в теж час досить поживне, смачне та корисне, то пропонуємо вам зварити юшку. Цей