Юшка з осетрини - рецепт
Вуха з осетриною - дуже легкий і простий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста риби. Пропонуємо вам кілька рецептів його приготування.
Інгредієнти:
свіжий осетер - 400 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
паста томатна - 1 ст. ложка;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
картопля - 2 шт.;
спеції.
Приготування
Беремо рибну голову або хвіст, гарненько промиваємо і кладемо в каструлю. Потім заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Варимо бульйон хвилин 20-25 і, як тільки він закипить, зменшуємо полум'я і накриваємо кришкою, щоб риба не розвалилася. Не забуваємо посолити і поперчити за смаком. Не втрачаючи часу дарма, підготуємо поки овочі для супу: моркву натираємо на тертці, а цибулька дрібненько шаткуємо. Далі робимо зажарку на вершковому маслечко і томатній пасті близько 7-10 хвилин, подсаливая за смаком.
Одночасно з цим чистимо картоплю і ріжемо його невеликими кубиками. Як тільки рибний бульйон буде готовий, акуратно виймаємо рибу, очищаємо його від шкірки, кісток і поділяємо на більш дрібні шматочки. Після цього знову повертаємо осетра назад в каструлю і додаємо в бульйон подрібнену картоплю і овочеву засмажку. Тепер збільшуємо вогонь і доводимо суп до кипіння. У готову юшку з осетрини додаємо свіжу зелень і подаємо до столу.
Інгредієнти:
тушка осетрини - 1 шт.;
цибулина - 2 шт.;
картопля - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
рис - 3 ст. ложки;
лавровий лист - 1 шт.;
зелень - за бажанням;
лимон для прикраси;
спеції.
Приготування
Рибу добре промиваємо і чистимо. Потім відокремлюємо хвіст, голову і плавники і кладемо їх у киплячу воду. Підсолюємо рибу за смаком і варимо приблизно 30 хвилин. Далі бульйон акуратно проціджуємо. Картоплю і моркву миємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Ріпчаста цибулька очищаємо від лушпиння, промиваємо і одну цибулину дрібно шаткуємо, а другу залишаємо цілком.
Тулуб риби розрізаємо порційними шматочками. Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Бульйон знову доводимо до кипіння і кидаємо в нього картоплю, моркву, цибулю і варений рис. Додаємо перчик горошком і шматочки осетрини. Накриваємо каструлю кришкою і варимо юшку до готовності приблизно хвилин 15-20. Потім посипаємо супчик свіжою зеленню, перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо страві постояти приблизно 5 хвилин, розливаємо по тарілках, кидаємо лимончик і подаємо на стіл.
Рецепт юшки з осетрини
Інгредієнти:
Приготування
Беремо рибну голову або хвіст, гарненько промиваємо і кладемо в каструлю. Потім заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Варимо бульйон хвилин 20-25 і, як тільки він закипить, зменшуємо полум'я і накриваємо кришкою, щоб риба не розвалилася. Не забуваємо посолити і поперчити за смаком. Не втрачаючи часу дарма, підготуємо поки овочі для супу: моркву натираємо на тертці, а цибулька дрібненько шаткуємо. Далі робимо зажарку на вершковому маслечко і томатній пасті близько 7-10 хвилин, подсаливая за смаком.
Одночасно з цим чистимо картоплю і ріжемо його невеликими кубиками. Як тільки рибний бульйон буде готовий, акуратно виймаємо рибу, очищаємо його від шкірки, кісток і поділяємо на більш дрібні шматочки. Після цього знову повертаємо осетра назад в каструлю і додаємо в бульйон подрібнену картоплю і овочеву засмажку. Тепер збільшуємо вогонь і доводимо суп до кипіння. У готову юшку з осетрини додаємо свіжу зелень і подаємо до столу.
Юшка з осетрини з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Рибу добре промиваємо і чистимо. Потім відокремлюємо хвіст, голову і плавники і кладемо їх у киплячу воду. Підсолюємо рибу за смаком і варимо приблизно 30 хвилин. Далі бульйон акуратно проціджуємо. Картоплю і моркву миємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Ріпчаста цибулька очищаємо від лушпиння, промиваємо і одну цибулину дрібно шаткуємо, а другу залишаємо цілком.
Тулуб риби розрізаємо порційними шматочками. Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Бульйон знову доводимо до кипіння і кидаємо в нього картоплю, моркву, цибулю і варений рис. Додаємо перчик горошком і шматочки осетрини. Накриваємо каструлю кришкою і варимо юшку до готовності приблизно хвилин 15-20. Потім посипаємо супчик свіжою зеленню, перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо страві постояти приблизно 5 хвилин, розливаємо по тарілках, кидаємо лимончик і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
Юшка з лосося
Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
Страви з осетрини
Осетер - смачна благородна риба, яка відрізняється своєю дорожнечею. Але якщо ви все-таки придбали цю рибку для святкового столу, розповімо вам, які
Суп з пікші
Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
Юшка з товстолобика - рецепт
Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
Вуха в мультиварці
Якщо вам хочеться приготувати на обід щось швидке, легке, але в теж час досить поживне, смачне та корисне, то пропонуємо вам зварити юшку. Цей