Страви з осетрини
Осетер - благородна риба, що відрізняється не тільки чудовим смаком, але і далеко не низькою ціною. Цілком логічно, що при покупці відразу ж виникає питання як приготувати осетрину, щоб не зіпсувати її. Ми не обіцяємо, що зробити ідеальний блюдо з першого разу вийде легко і просто, але при належній уважності і мінімальною мірою кулінарної підготовки зробити смачна страва буде куди ймовірніше.
Так як копчену рибу зіпсувати практично неможливо, це блюдо підійде для любителів осетрини, які володіють базовими кулінарними здібностями.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;
хлібна паніровка - 1 ст.;
тертий пармезан - 1 ст.;
вершкове масло (розтоплене) - 1/2 ст.;
крем-сир - 800 г;
яйця - 4 шт.;
вершки - 1/2 ст. ;
тертий сир гауда - 1 ст.;
копчена осетрина - 500 г;
сіль - 2 ч. ложки;
домашній майонез, зелений лук - для подачі.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору і м'якості. Паніровку змішуємо з тертим пармезаном і маслом - отримана суміш стане основою страви, на кшталт крихти з печива в солодкому варіанті чізкейку. Викладаємо сирно-хлібну суміш у форму і пресуємо руками по дну і стінкам.
З допомогою міксера збиваємо крем-сир з яйцями, додаємо вершки, терту гауду, цибулю і шматочки копченого осетра. Солимо начинку за смаком і виливаємо її на основу у формі. Форму ставимо в деко заповнений водою. Випікаємо чізкейк 1 година 15 хвилин, а після охолодити в холодильнику перед подачею. Подаємо блюдо, прикрасивши його зеленню і домашнім майонезом .
Про те, як запекти осетрину в духовку цілком, ми вже розповідали раніше, так що якщо ви бажаєте приготувати невелику порційне блюдо з філе цієї риби, то дотримуйтесь рецептом нижче.
Інгредієнти:
філе осетра - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія - 1 шт.;
лимонний сік - за смаком;
яблуко - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.
Приготування
Філе осетра споліскуємо й обсушуємо. У сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки осетра солимо і перчимо з обох сторін, а також поливаємо лимонним соком. Обсмажуємо філе, поклавши його на сковороду шкірою вниз, близько 1 хвилини, після чого знімаємо рибу з вогню і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 8-10 хвилин.
Цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору і м'якості на рослинному маслі. Окремо обсмажуємо яблука, полив їх лимонним соком. Подаємо осетрину, запечену в духовці на подушці з лука і яблук, полив оливковою олією і лимонним соком.
Супи з осетрини виходять поживними і наваристими, а хорошу компанію добротному шматку осетрини в супі становить вершковий бульйон зі сметаною.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
картопля - 1 шт.;
осетрина - 500 г;
свіжий кріп;
яйце - 1 шт.;
сметана - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
вода - 8 ст.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
сік 1 лимона.
Приготування
У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо на ньому цибулю, моркву і дрібно нарізаний болгарський перець. Як тільки овочі стануть м'якими, заливаємо водою і кладемо рибу. Як тільки рідина в жаровні закипить, додаємо кубики нарізаної картоплі, а слідом солимо і перчимо суп по смаку. Варимо овочі і рибу 20 хвилин на малому вогні, накривши жаровню кришкою.
У невеликій мисці збиваємо сметану і яйце, додаємо до суміші 50 мл бульйону з супу, ретельно перемішуємо і виливаємо у велику каструлю. Варимо суп ще 5 хвилин, після чого заправляємо його лимонним соком і подрібненою зеленню за смаком.
Рецепт солоного чізкейку з копченим осетром
Так як копчену рибу зіпсувати практично неможливо, це блюдо підійде для любителів осетрини, які володіють базовими кулінарними здібностями.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору і м'якості. Паніровку змішуємо з тертим пармезаном і маслом - отримана суміш стане основою страви, на кшталт крихти з печива в солодкому варіанті чізкейку. Викладаємо сирно-хлібну суміш у форму і пресуємо руками по дну і стінкам.
З допомогою міксера збиваємо крем-сир з яйцями, додаємо вершки, терту гауду, цибулю і шматочки копченого осетра. Солимо начинку за смаком і виливаємо її на основу у формі. Форму ставимо в деко заповнений водою. Випікаємо чізкейк 1 година 15 хвилин, а після охолодити в холодильнику перед подачею. Подаємо блюдо, прикрасивши його зеленню і домашнім майонезом .
Страва з осетрини в духовці
Про те, як запекти осетрину в духовку цілком, ми вже розповідали раніше, так що якщо ви бажаєте приготувати невелику порційне блюдо з філе цієї риби, то дотримуйтесь рецептом нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Філе осетра споліскуємо й обсушуємо. У сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки осетра солимо і перчимо з обох сторін, а також поливаємо лимонним соком. Обсмажуємо філе, поклавши його на сковороду шкірою вниз, близько 1 хвилини, після чого знімаємо рибу з вогню і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 8-10 хвилин.
Цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору і м'якості на рослинному маслі. Окремо обсмажуємо яблука, полив їх лимонним соком. Подаємо осетрину, запечену в духовці на подушці з лука і яблук, полив оливковою олією і лимонним соком.
Суп з осетрини
Супи з осетрини виходять поживними і наваристими, а хорошу компанію добротному шматку осетрини в супі становить вершковий бульйон зі сметаною.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо на ньому цибулю, моркву і дрібно нарізаний болгарський перець. Як тільки овочі стануть м'якими, заливаємо водою і кладемо рибу. Як тільки рідина в жаровні закипить, додаємо кубики нарізаної картоплі, а слідом солимо і перчимо суп по смаку. Варимо овочі і рибу 20 хвилин на малому вогні, накривши жаровню кришкою.
У невеликій мисці збиваємо сметану і яйце, додаємо до суміші 50 мл бульйону з супу, ретельно перемішуємо і виливаємо у велику каструлю. Варимо суп ще 5 хвилин, після чого заправляємо його лимонним соком і подрібненою зеленню за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати осетра в духовці?
Як смачно запекти осетра в духовці? Цим питанням задаються багато господині. Тому ми вирішили дати на нього розгорнуту відповідь у вигляді кількох
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
Сьомга, запечена під сиром
Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під
Як приготувати осетрину?
Осетер на Русі вважався царською рибою і завжди був присутній на святкових столах. Давайте з вами розберемося, як його смачно і оригінально
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми