Вернуться назад Распечатать

Страви з осетрини

Страви з осетрини
Осетер - благородна риба, що відрізняється не тільки чудовим смаком, але і далеко не низькою ціною. Цілком логічно, що при покупці відразу ж виникає питання як приготувати осетрину, щоб не зіпсувати її. Ми не обіцяємо, що зробити ідеальний блюдо з першого разу вийде легко і просто, але при належній уважності і мінімальною мірою кулінарної підготовки зробити смачна страва буде куди ймовірніше.

Рецепт солоного чізкейку з копченим осетром


Так як копчену рибу зіпсувати практично неможливо, це блюдо підійде для любителів осетрини, які володіють базовими кулінарними здібностями.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • хлібна паніровка - 1 ст.;

  • тертий пармезан - 1 ст.;

  • вершкове масло (розтоплене) - 1/2 ст.;

  • крем-сир - 800 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • вершки - 1/2 ст. ;

  • тертий сир гауда - 1 ст.;

  • копчена осетрина - 500 г;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • домашній майонез, зелений лук - для подачі.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору і м'якості. Паніровку змішуємо з тертим пармезаном і маслом - отримана суміш стане основою страви, на кшталт крихти з печива в солодкому варіанті чізкейку. Викладаємо сирно-хлібну суміш у форму і пресуємо руками по дну і стінкам.
    З допомогою міксера збиваємо крем-сир з яйцями, додаємо вершки, терту гауду, цибулю і шматочки копченого осетра. Солимо начинку за смаком і виливаємо її на основу у формі. Форму ставимо в деко заповнений водою. Випікаємо чізкейк 1 година 15 хвилин, а після охолодити в холодильнику перед подачею. Подаємо блюдо, прикрасивши його зеленню і домашнім майонезом .

    Страва з осетрини в духовці


    Про те, як запекти осетрину в духовку цілком, ми вже розповідали раніше, так що якщо ви бажаєте приготувати невелику порційне блюдо з філе цієї риби, то дотримуйтесь рецептом нижче.
    Інгредієнти:

  • філе осетра - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 1 шт.;

  • лимонний сік - за смаком;

  • яблуко - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.


  • Приготування
    Філе осетра споліскуємо й обсушуємо. У сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки осетра солимо і перчимо з обох сторін, а також поливаємо лимонним соком. Обсмажуємо філе, поклавши його на сковороду шкірою вниз, близько 1 хвилини, після чого знімаємо рибу з вогню і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 8-10 хвилин.
    Цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору і м'якості на рослинному маслі. Окремо обсмажуємо яблука, полив їх лимонним соком. Подаємо осетрину, запечену в духовці на подушці з лука і яблук, полив оливковою олією і лимонним соком.

    Суп з осетрини


    Супи з осетрини виходять поживними і наваристими, а хорошу компанію добротному шматку осетрини в супі становить вершковий бульйон зі сметаною.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • осетрина - 500 г;

  • свіжий кріп;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вода - 8 ст.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • Страви з осетрини

  • сік 1 лимона.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо на ньому цибулю, моркву і дрібно нарізаний болгарський перець. Як тільки овочі стануть м'якими, заливаємо водою і кладемо рибу. Як тільки рідина в жаровні закипить, додаємо кубики нарізаної картоплі, а слідом солимо і перчимо суп по смаку. Варимо овочі і рибу 20 хвилин на малому вогні, накривши жаровню кришкою.
    У невеликій мисці збиваємо сметану і яйце, додаємо до суміші 50 мл бульйону з супу, ретельно перемішуємо і виливаємо у велику каструлю. Варимо суп ще 5 хвилин, після чого заправляємо його лимонним соком і подрібненою зеленню за смаком.