Осетер - благородна риба, що відрізняється не тільки чудовим смаком, але і далеко не низькою ціною. Цілком логічно, що при покупці відразу ж виникає питання як приготувати осетрину, щоб не зіпсувати її. Ми не обіцяємо, що зробити ідеальний блюдо з першого разу вийде легко і просто, але при належній уважності і мінімальною мірою кулінарної підготовки зробити смачна страва буде куди ймовірніше.
Рецепт солоного чізкейку з копченим осетром
Так як копчену рибу зіпсувати практично неможливо, це блюдо підійде для любителів осетрини, які володіють базовими кулінарними здібностями.
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 2-3 шт.; хлібна паніровка - 1 ст.; тертий пармезан - 1 ст.; вершкове масло (розтоплене) - 1/2 ст.; крем-сир - 800 г; яйця - 4 шт.; вершки - 1/2 ст. ; тертий сир гауда - 1 ст.; копчена осетрина - 500 г; сіль - 2 ч. ложки; домашній майонез, зелений лук - для подачі. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору і м'якості. Паніровку змішуємо з тертим пармезаном і маслом - отримана суміш стане основою страви, на кшталт крихти з печива в солодкому варіанті чізкейку. Викладаємо сирно-хлібну суміш у форму і пресуємо руками по дну і стінкам.
З допомогою міксера збиваємо крем-сир з яйцями, додаємо вершки, терту гауду, цибулю і шматочки копченого осетра. Солимо начинку за смаком і виливаємо її на основу у формі. Форму ставимо в деко заповнений водою. Випікаємо чізкейк 1 година 15 хвилин, а після охолодити в холодильнику перед подачею. Подаємо блюдо, прикрасивши його зеленню і домашнім майонезом .
Страва з осетрини в духовці
Про те, як запекти осетрину в духовку цілком, ми вже розповідали раніше, так що якщо ви бажаєте приготувати невелику порційне блюдо з філе цієї риби, то дотримуйтесь рецептом нижче.
Інгредієнти: філе осетра - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 1 шт.; лимонний сік - за смаком; яблуко - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт. Приготування Філе осетра споліскуємо й обсушуємо. У сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки осетра солимо і перчимо з обох сторін, а також поливаємо лимонним соком. Обсмажуємо філе, поклавши його на сковороду шкірою вниз, близько 1 хвилини, після чого знімаємо рибу з вогню і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 8-10 хвилин.
Цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору і м'якості на рослинному маслі. Окремо обсмажуємо яблука, полив їх лимонним соком. Подаємо осетрину, запечену в духовці на подушці з лука і яблук, полив оливковою олією і лимонним соком.
Суп з осетрини
Супи з осетрини виходять поживними і наваристими, а хорошу компанію добротному шматку осетрини в супі становить вершковий бульйон зі сметаною.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; картопля - 1 шт.; осетрина - 500 г; свіжий кріп; яйце - 1 шт.; сметана - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; вода - 8 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; сік 1 лимона. Приготування У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо на ньому цибулю, моркву і дрібно нарізаний болгарський перець. Як тільки овочі стануть м'якими, заливаємо водою і кладемо рибу. Як тільки рідина в жаровні закипить, додаємо кубики нарізаної картоплі, а слідом солимо і перчимо суп по смаку. Варимо овочі і рибу 20 хвилин на малому вогні, накривши жаровню кришкою.
У невеликій мисці збиваємо сметану і яйце, додаємо до суміші 50 мл бульйону з супу, ретельно перемішуємо і виливаємо у велику каструлю. Варимо суп ще 5 хвилин, після чого заправляємо його лимонним соком і подрібненою зеленню за смаком.