Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сьомга, запечена під сиром

Сьомга, запечена під сиром

22-03-2015, 08:51
2 231
Сьомга, запечена під сиром
Страви "під сиром" завжди йдуть зі столу першими, оскільки гаряче улюблені багатьма. Кілька чергових сирних рецептів ми розповімо вам у цій статті

Сьомга, запечена під сиром


Інгредієнти:

  • філе сьомги - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • майонез - 1/3 ст.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • тертий твердий сир - 1/4 ст.;

  • терта моцарелла - 1/2 ст.


  • Приготування
    Рибне філе перевіряємо на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх. Намагайтеся використовувати для цього рецепта цільний шматок сьомги.
    Викладаємо рибу на застелений фольгою деко і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Поверх рибного філе розподіляємо тонкі кільця ріпчастої цибулі.
    У невеликій мисці збиваємо домашній майонез з пропущеним через прес часником і лимонним соком. Тонким шаром покриваємо отриманим соусом поверхню цибулевої подушки і рясно засипаємо блюдо тертим сиром.
    Ставимо рибу на 15 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку, а потім під гриль на 2-3 хвилини до одержання рум'яної скоринки.

    Сьомга, запечена з сиром і помідорами


    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 1 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • сушений кріп - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томат - 1-2 шт.;

  • тертий твердий сир - 1 ст.;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 230 градусів. Філе сьомги кладемо на застелений фольгою деко для випікання. Поверхня риби натираємо сіллю, перцем, пропущеним через прес часником і сушеним кропом. Помідори нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо поверх рибного філе. Запікаємо рибу 20 хвилин самостійно, після чого посипаємо її тертим твердим сиром, змішаним з дрібно нарізаною зеленою цибулею. Повертаємо рибу в духовку ще на 5 хвилин або до тих пір, поки сир не розплавиться повністю.

    Сьомга, запечена в духовці з сиром


    Інгредієнти:

  • порційне філе сьомги - 6 шматків по 150 р;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершковий сир - 150 г;

  • цедра 1/2 лимона;

  • свіжа хлібна паніровка - 25 г;

  • тертий пармезан - 25 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Скибочки філе приправляємо сіллю і перцем з усіх боків. Вершковий сир змішуємо з пропущеним через прес часником і лимонною цедрою, сіль і перець додаємо в суміш за смаком.
    Окремо змішуємо хлібну паніровку і тертий пармезан, додаємо в суху суміш подрібнену петрушку. Обережно розподіляємо вершковий сир по поверхні риби, а зверху насипаємо хлібних крихт з Пармезаном. Випікаємо сьомгу в духовці 15 хвилин, подаємо відразу ж.

    Рецепт сьомги, запечена з сиром


    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 1 кг;

  • сир рікотта - 1 ст.;

  • сир фета - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • шпинат - 1 ст.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • свіжий кріп - 1 ст. ложка;

  • свіжий орегано - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 230 градусів. Обидва види сиру ретельно змішуємо. Філе риби кладемо шкірою вниз і ретельно приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Змащуємо рибу шаром гірчиці,
    Сьомга, запечена під сиром
    викладаємо свіжий шпинат і розподіляємо суміш сирів. Тепер обережно звертаємо філе в рулет і кріпимо за допомогою шпажок або кулінарного шпагату. Викладаємо рулет на деко для випікання, попередньо змащений маслом, а також додатково змащуємо маслом поверхню самої сьомги. Випікаємо страва близько 20 хвилин. Якщо ви бажаєте отримати інтенсивну золотисту скоринку, то перейдіть в режим "Гриль" останні 2-3 хвилини готування.
    Перед подачею рулет з сьомги повинен постояти 5 хвилин, після чого його можна нарізати і подавати з улюбленим соусом і гарніром з салату або картоплі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулетики з сьомги
    Рулетики з сьомги
    Рулети з риби вже давно влаштувалися на наших столах у відмінної якості холодної закуски. Особливо вишуканою стравою вважаються рулети з сьомги,
    Горбуша з грибами
    Горбуша з грибами
    Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
    Філе під сиром в духовці
    Філе під сиром в духовці
    Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.
    Закуска з сьомги
    Закуска з сьомги
    Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших
    Лосось із сиром
    Лосось із сиром
    Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими