Страви "під сиром" завжди йдуть зі столу першими, оскільки гаряче улюблені багатьма. Кілька чергових сирних рецептів ми розповімо вам у цій статті
Сьомга, запечена під сиром
Інгредієнти: філе сьомги - 1 кг; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; майонез - 1/3 ст.; лимонний сік - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; тертий твердий сир - 1/4 ст.; терта моцарелла - 1/2 ст. Приготування Рибне філе перевіряємо на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх. Намагайтеся використовувати для цього рецепта цільний шматок сьомги.
Викладаємо рибу на застелений фольгою деко і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Поверх рибного філе розподіляємо тонкі кільця ріпчастої цибулі.
У невеликій мисці збиваємо домашній майонез з пропущеним через прес часником і лимонним соком. Тонким шаром покриваємо отриманим соусом поверхню цибулевої подушки і рясно засипаємо блюдо тертим сиром.
Ставимо рибу на 15 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку, а потім під гриль на 2-3 хвилини до одержання рум'яної скоринки.
Сьомга, запечена з сиром і помідорами
Інгредієнти: філе сьомги - 1 кг; часник - 2 зубчики; сушений кріп - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; томат - 1-2 шт.; тертий твердий сир - 1 ст.; зелену цибулю. Приготування Духовку розігріваємо до 230 градусів. Філе сьомги кладемо на застелений фольгою деко для випікання. Поверхня риби натираємо сіллю, перцем, пропущеним через прес часником і сушеним кропом. Помідори нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо поверх рибного філе. Запікаємо рибу 20 хвилин самостійно, після чого посипаємо її тертим твердим сиром, змішаним з дрібно нарізаною зеленою цибулею. Повертаємо рибу в духовку ще на 5 хвилин або до тих пір, поки сир не розплавиться повністю.
Сьомга, запечена в духовці з сиром
Інгредієнти: порційне філе сьомги - 6 шматків по 150 р; сіль, перець - за смаком; вершковий сир - 150 г; цедра 1/2 лимона; свіжа хлібна паніровка - 25 г; тертий пармезан - 25 г; петрушка. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Скибочки філе приправляємо сіллю і перцем з усіх боків. Вершковий сир змішуємо з пропущеним через прес часником і лимонною цедрою, сіль і перець додаємо в суміш за смаком.
Окремо змішуємо хлібну паніровку і тертий пармезан, додаємо в суху суміш подрібнену петрушку. Обережно розподіляємо вершковий сир по поверхні риби, а зверху насипаємо хлібних крихт з Пармезаном. Випікаємо сьомгу в духовці 15 хвилин, подаємо відразу ж.
Рецепт сьомги, запечена з сиром
Інгредієнти: філе сьомги - 1 кг; сир рікотта - 1 ст.; сир фета - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; шпинат - 1 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; свіжий кріп - 1 ст. ложка; свіжий орегано - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 230 градусів. Обидва види сиру ретельно змішуємо. Філе риби кладемо шкірою вниз і ретельно приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Змащуємо рибу шаром гірчиці,
викладаємо свіжий шпинат і розподіляємо суміш сирів. Тепер обережно звертаємо філе в рулет і кріпимо за допомогою шпажок або кулінарного шпагату. Викладаємо рулет на деко для випікання, попередньо змащений маслом, а також додатково змащуємо маслом поверхню самої сьомги. Випікаємо страва близько 20 хвилин. Якщо ви бажаєте отримати інтенсивну золотисту скоринку, то перейдіть в режим "Гриль" останні 2-3 хвилини готування.
Перед подачею рулет з сьомги повинен постояти 5 хвилин, після чого його можна нарізати і подавати з улюбленим соусом і гарніром з салату або картоплі.