Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати осетрину?

Як приготувати осетрину?

22-03-2015, 08:35
1 830
Як приготувати осетрину?
На Русі споконвіку на всіх урочистостях обов'язково присутній осетер. Це блюдо не тільки служила прикрасою столу, але виходило невимовно смачним і дуже корисним. Давайте і ми з вами дізнаємося, як приготувати осетрину в домашніх умовах.

Як приготувати осетрину цілком?


Інгредієнти:

  • осетер - 1 шт.;

  • спеції;

  • чебрець;

  • сушена петрушка;

  • лимон - 1 шт.;

  • сухе біле вино - 1 ст.;

  • олія рослинна;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Давайте розглянемо з вами, як приготувати осетрину у фользі. Для цього беремо велику тушку, обдаємо її окропом і очищаємо від луски. Потім видаляємо всі нутрощі, промиваємо рибу і витираємо рушником. Тепер натираємо рибу спеціями, посипаємо чебрецем і сушеної петрушкою.
    Поливаємо осетра лимонним соком і змащуємо рослинним маслом. Після цього беремо глибокий лист, застеляємо його фольгою, викладаємо осетра і поливаємо його білим сухим вином.
    Далі гарненько запечатуємо рибку у фольгу і відправляємо на 7 хвилин у гарячу духовку, розігріту до 200 градусів. Після цього фольгу розгортаємо, осетра змащуємо невеликою кількістю масла і продовжуємо запікати страву, зменшивши вогонь, до повної готовності. Потім викладаємо рибу на сервірувальне блюдо, прикрашаємо часточками лимона і гілочками петрушки.

    Як приготувати осетрину в духовці?


    Інгредієнти:

  • осетер - 1 шт.;

  • коньяк - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • сметана 20 % - 5 ст. ложок;

  • вершки 20 % - 1 ст.


  • Для гарніру:

  • свіжі шампіньйони.


  • Приготування
    Промиваємо рибу, обробляємо, потрошимо, знімаємо шкірку і нарізаємо шматочками. Потім кожен підсолюємо, перчимо на свій смак і перекладаємо в підготовлену форму. Щоб надати рибі пікантності, збризкуємо шматочки невеликою кількістю коньяку і переходимо до приготування вершкового соусу . Для цього беремо вершки, додаємо сметану і перемішуємо. Підготовленою вершковою сумішшю заливаємо шматочки осетрини і відправляємо їх на 15-20 хвилин в розігріту духовку. А цим часом готуємо гарнір. Печериці обробляємо, нарізаємо пластинами і тушкуємо на сковороді в рослинному маслечко.

    Як приготувати осетрину в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • м'ясо осетра - 700 г;

  • яблука - 700 г;

  • сметана - 250 мл;

  • твердий сир - 100 г;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Осетрину промиваємо, обдаємо окропом, знімаємо шкірку, виймаємо кістки, обробляємо на філе і нарізаємо невеликими кубиками. Те ж саме робимо з зеленими яблуками.
    На дно мультиварочной каструлі наливаємо трохи масла, викладаємо рибу, зверху висипаємо яблука, заливаємо все сметаною, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо. Тепер включаємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і готуємо протягом 45 хвилин.
    А цим часом натираємо на крупній терочке сир. Хвилин за 10-15 до закінчення обраної програми, відкриваємо кришку мультиварки і посипаємо їм нашу страву. Замість сиру можна використовувати домашній сир . Він прекрасно плавиться, але не покривається кіркою, як сир, а проникає в блюдо і надає йому невелику пікантність.

    Як приготувати осетрину з зеленню?


    Інгредієнти:

  • філе осетрини - 600 г;

  • спеції;

  • Як приготувати осетрину?

  • лимон - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • свіжа зелень кропу і петрушки - 1 пучок.


  • Приготування
    Осетрину підсолюємо, перчимо за смаком і скроплюємо лимонним соком. Потім робимо в рибі глибокий надріз і наповнюємо його подрібненою зеленню кропу, петрушки і лимонними скибочками. Обмазуємо рибку рослинним маслом, викладаємо у фольгу і щільно загортаємо. Запікаємо осетра в духовці при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати осетра в духовці?
    Як приготувати осетра в духовці?
    Як смачно запекти осетра в духовці? Цим питанням задаються багато господині. Тому ми вирішили дати на нього розгорнуту відповідь у вигляді кількох
    Шашлик з осетрини
    Шашлик з осетрини
    Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
    Страви з осетрини
    Страви з осетрини
    Осетер - смачна благородна риба, яка відрізняється своєю дорожнечею. Але якщо ви все-таки придбали цю рибку для святкового столу, розповімо вам, які
    Юшка з осетрини - рецепт
    Юшка з осетрини - рецепт
    Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
    Язь в духовці
    Язь в духовці
    Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми