Як приготувати осетрину?
На Русі споконвіку на всіх урочистостях обов'язково присутній осетер. Це блюдо не тільки служила прикрасою столу, але виходило невимовно смачним і дуже корисним. Давайте і ми з вами дізнаємося, як приготувати осетрину в домашніх умовах.
Інгредієнти:
осетер - 1 шт.;
спеції;
чебрець;
сушена петрушка;
лимон - 1 шт.;
сухе біле вино - 1 ст.;
олія рослинна;
зелень петрушки.
Приготування
Давайте розглянемо з вами, як приготувати осетрину у фользі. Для цього беремо велику тушку, обдаємо її окропом і очищаємо від луски. Потім видаляємо всі нутрощі, промиваємо рибу і витираємо рушником. Тепер натираємо рибу спеціями, посипаємо чебрецем і сушеної петрушкою.
Поливаємо осетра лимонним соком і змащуємо рослинним маслом. Після цього беремо глибокий лист, застеляємо його фольгою, викладаємо осетра і поливаємо його білим сухим вином.
Далі гарненько запечатуємо рибку у фольгу і відправляємо на 7 хвилин у гарячу духовку, розігріту до 200 градусів. Після цього фольгу розгортаємо, осетра змащуємо невеликою кількістю масла і продовжуємо запікати страву, зменшивши вогонь, до повної готовності. Потім викладаємо рибу на сервірувальне блюдо, прикрашаємо часточками лимона і гілочками петрушки.
Інгредієнти:
осетер - 1 шт.;
коньяк - 2 ст. ложки;
спеції.
Для соусу:
сметана 20 % - 5 ст. ложок;
вершки 20 % - 1 ст.
Для гарніру:
свіжі шампіньйони.
Приготування
Промиваємо рибу, обробляємо, потрошимо, знімаємо шкірку і нарізаємо шматочками. Потім кожен підсолюємо, перчимо на свій смак і перекладаємо в підготовлену форму. Щоб надати рибі пікантності, збризкуємо шматочки невеликою кількістю коньяку і переходимо до приготування вершкового соусу . Для цього беремо вершки, додаємо сметану і перемішуємо. Підготовленою вершковою сумішшю заливаємо шматочки осетрини і відправляємо їх на 15-20 хвилин в розігріту духовку. А цим часом готуємо гарнір. Печериці обробляємо, нарізаємо пластинами і тушкуємо на сковороді в рослинному маслечко.
Інгредієнти:
м'ясо осетра - 700 г;
яблука - 700 г;
сметана - 250 мл;
твердий сир - 100 г;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Осетрину промиваємо, обдаємо окропом, знімаємо шкірку, виймаємо кістки, обробляємо на філе і нарізаємо невеликими кубиками. Те ж саме робимо з зеленими яблуками.
На дно мультиварочной каструлі наливаємо трохи масла, викладаємо рибу, зверху висипаємо яблука, заливаємо все сметаною, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо. Тепер включаємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і готуємо протягом 45 хвилин.
А цим часом натираємо на крупній терочке сир. Хвилин за 10-15 до закінчення обраної програми, відкриваємо кришку мультиварки і посипаємо їм нашу страву. Замість сиру можна використовувати домашній сир . Він прекрасно плавиться, але не покривається кіркою, як сир, а проникає в блюдо і надає йому невелику пікантність.
Інгредієнти:
філе осетрини - 600 г;
спеції;
лимон - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
свіжа зелень кропу і петрушки - 1 пучок.
Приготування
Осетрину підсолюємо, перчимо за смаком і скроплюємо лимонним соком. Потім робимо в рибі глибокий надріз і наповнюємо його подрібненою зеленню кропу, петрушки і лимонними скибочками. Обмазуємо рибку рослинним маслом, викладаємо у фольгу і щільно загортаємо. Запікаємо осетра в духовці при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин.
Як приготувати осетрину цілком?
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо з вами, як приготувати осетрину у фользі. Для цього беремо велику тушку, обдаємо її окропом і очищаємо від луски. Потім видаляємо всі нутрощі, промиваємо рибу і витираємо рушником. Тепер натираємо рибу спеціями, посипаємо чебрецем і сушеної петрушкою.
Поливаємо осетра лимонним соком і змащуємо рослинним маслом. Після цього беремо глибокий лист, застеляємо його фольгою, викладаємо осетра і поливаємо його білим сухим вином.
Далі гарненько запечатуємо рибку у фольгу і відправляємо на 7 хвилин у гарячу духовку, розігріту до 200 градусів. Після цього фольгу розгортаємо, осетра змащуємо невеликою кількістю масла і продовжуємо запікати страву, зменшивши вогонь, до повної готовності. Потім викладаємо рибу на сервірувальне блюдо, прикрашаємо часточками лимона і гілочками петрушки.
Як приготувати осетрину в духовці?
Інгредієнти:
Для соусу:
Для гарніру:
Приготування
Промиваємо рибу, обробляємо, потрошимо, знімаємо шкірку і нарізаємо шматочками. Потім кожен підсолюємо, перчимо на свій смак і перекладаємо в підготовлену форму. Щоб надати рибі пікантності, збризкуємо шматочки невеликою кількістю коньяку і переходимо до приготування вершкового соусу . Для цього беремо вершки, додаємо сметану і перемішуємо. Підготовленою вершковою сумішшю заливаємо шматочки осетрини і відправляємо їх на 15-20 хвилин в розігріту духовку. А цим часом готуємо гарнір. Печериці обробляємо, нарізаємо пластинами і тушкуємо на сковороді в рослинному маслечко.
Як приготувати осетрину в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Осетрину промиваємо, обдаємо окропом, знімаємо шкірку, виймаємо кістки, обробляємо на філе і нарізаємо невеликими кубиками. Те ж саме робимо з зеленими яблуками.
На дно мультиварочной каструлі наливаємо трохи масла, викладаємо рибу, зверху висипаємо яблука, заливаємо все сметаною, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо. Тепер включаємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і готуємо протягом 45 хвилин.
А цим часом натираємо на крупній терочке сир. Хвилин за 10-15 до закінчення обраної програми, відкриваємо кришку мультиварки і посипаємо їм нашу страву. Замість сиру можна використовувати домашній сир . Він прекрасно плавиться, але не покривається кіркою, як сир, а проникає в блюдо і надає йому невелику пікантність.
Як приготувати осетрину з зеленню?
Інгредієнти:
Приготування
Осетрину підсолюємо, перчимо за смаком і скроплюємо лимонним соком. Потім робимо в рибі глибокий надріз і наповнюємо його подрібненою зеленню кропу, петрушки і лимонними скибочками. Обмазуємо рибку рослинним маслом, викладаємо у фольгу і щільно загортаємо. Запікаємо осетра в духовці при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати осетра в духовці?
Як смачно запекти осетра в духовці? Цим питанням задаються багато господині. Тому ми вирішили дати на нього розгорнуту відповідь у вигляді кількох
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
Страви з осетрини
Осетер - смачна благородна риба, яка відрізняється своєю дорожнечею. Але якщо ви все-таки придбали цю рибку для святкового столу, розповімо вам, які
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
Язь в духовці
Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми