Шашлик з осетрини
Шашлик з осетрини - дуже смачне, оригінальне і вишукане блюдо, яке з легкістю прикрасить будь-який стіл! Риба виходить досить соковитою, м'якою і просто тане в роті.
Інгредієнти:
філе осетра - 05 шт.;
помідор - 3 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
масло рослинне - 50 мл;
лимон - 1 шт.;
спеції - за смаком;
зелень.
Приготування
Осетер очищаємо від шкірки і луски. Для цього промиваємо рибу крутим окропом, акуратно видаляємо хвіст, голову, плавники і ретельно вичищаємо всі нутрощі, розрізавши акуратно черевце від голови до анального плавця. Потім, гарненько промиваємо осетра під струменем холодної проточної води і нарізаємо отримане філе великими шматочками.
Зараз розповімо, як замаринувати осетрину для шашлику . Збризкуємо рибу лимонним соком і, для того щоб сік краще вбрався, додаємо трошки рослинного масла. Всі філе перчимо білим перцем і залишаємо осетрину маринуватися на кілька годин.
Цим часом готуємо овочі: беремо болгарський перець, помідор і ретельно їх миємо. Потім нарізаємо томати на рівні невеликі частини, а очищений перець шаткуємо шматочками. Після цього насаджуємо шматочки риби і овочів на шпажки, чергуючи між собою. Далі трохи підсолюємо шашлик і трошки обсмажуємо на соняшниковій маслечко.
Як тільки на рибі утворюється рум'яна кірочка, перекладаємо осетрину на деко і ставимо на 20 хвилин у гарячу духовку. Періодично шашлик повертаємо і злегка скроплюємо маринадом, в якому маринувалася вся риба. Готовий шашлик з осетрини, приготований в духовці викладаємо на красиве сервірувальне блюдо і відразу ж подаємо рибу на стіл разом з жирною сметаною і подрібненою зеленню петрушки. Прикрашаємо шашличок побажанням лимончиком, оливками без кісточок або нарізаними свіжими овочами.
Інгредієнти:
часник - 10 зубчиків;
помідори черрі - 10 шт.;
чорнослив без кісточок - 30 шт.;
лимон - 4 шт.;
осетрина - 1 кг;
зелень кропу;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
спеції - за смаком.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати шашлик з осетрини. Заздалегідь готуємо маринад: змішати сік лимона, сіль, перець, оливкову олію і спеції. Нарізаємо рибу кубиками, кладемо в маринад і залишаємо на всю ніч у холодильнику. Потім, чергуючи, наколюємо на шампури неочищені зубчики часнику, помідори, рибу, кріп і чорнослив . Обсмажуємо шашлик до готовності на мангалі або в духовці на грилі.
Рецепт шашлику з осетрини
Інгредієнти:
Приготування
Осетер очищаємо від шкірки і луски. Для цього промиваємо рибу крутим окропом, акуратно видаляємо хвіст, голову, плавники і ретельно вичищаємо всі нутрощі, розрізавши акуратно черевце від голови до анального плавця. Потім, гарненько промиваємо осетра під струменем холодної проточної води і нарізаємо отримане філе великими шматочками.
Зараз розповімо, як замаринувати осетрину для шашлику . Збризкуємо рибу лимонним соком і, для того щоб сік краще вбрався, додаємо трошки рослинного масла. Всі філе перчимо білим перцем і залишаємо осетрину маринуватися на кілька годин.
Цим часом готуємо овочі: беремо болгарський перець, помідор і ретельно їх миємо. Потім нарізаємо томати на рівні невеликі частини, а очищений перець шаткуємо шматочками. Після цього насаджуємо шматочки риби і овочів на шпажки, чергуючи між собою. Далі трохи підсолюємо шашлик і трошки обсмажуємо на соняшниковій маслечко.
Як тільки на рибі утворюється рум'яна кірочка, перекладаємо осетрину на деко і ставимо на 20 хвилин у гарячу духовку. Періодично шашлик повертаємо і злегка скроплюємо маринадом, в якому маринувалася вся риба. Готовий шашлик з осетрини, приготований в духовці викладаємо на красиве сервірувальне блюдо і відразу ж подаємо рибу на стіл разом з жирною сметаною і подрібненою зеленню петрушки. Прикрашаємо шашличок побажанням лимончиком, оливками без кісточок або нарізаними свіжими овочами.
Шашлик з осетрини
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати шашлик з осетрини. Заздалегідь готуємо маринад: змішати сік лимона, сіль, перець, оливкову олію і спеції. Нарізаємо рибу кубиками, кладемо в маринад і залишаємо на всю ніч у холодильнику. Потім, чергуючи, наколюємо на шампури неочищені зубчики часнику, помідори, рибу, кріп і чорнослив . Обсмажуємо шашлик до готовності на мангалі або в духовці на грилі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована тріска з овочами
Тріска - дуже корисний дієтичний продукт. З неї готують багато різних страв. У нашій статті ми поговоримо про те, як її згасити з овочами. Вийде
Як приготувати осетрину?
Осетер на Русі вважався царською рибою і завжди був присутній на святкових столах. Давайте з вами розберемося, як його смачно і оригінально
Страви з осетрини
Осетер - смачна благородна риба, яка відрізняється своєю дорожнечею. Але якщо ви все-таки придбали цю рибку для святкового столу, розповімо вам, які
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення