Шашлик з осетрини - дуже смачне, оригінальне і вишукане блюдо, яке з легкістю прикрасить будь-який стіл! Риба виходить досить соковитою, м'якою і просто тане в роті.
Рецепт шашлику з осетрини
Інгредієнти: філе осетра - 05 шт.; помідор - 3 шт.; перець болгарський - 1 шт.; масло рослинне - 50 мл; лимон - 1 шт.; спеції - за смаком; зелень. Приготування Осетер очищаємо від шкірки і луски. Для цього промиваємо рибу крутим окропом, акуратно видаляємо хвіст, голову, плавники і ретельно вичищаємо всі нутрощі, розрізавши акуратно черевце від голови до анального плавця. Потім, гарненько промиваємо осетра під струменем холодної проточної води і нарізаємо отримане філе великими шматочками.
Зараз розповімо, як замаринувати осетрину для шашлику . Збризкуємо рибу лимонним соком і, для того щоб сік краще вбрався, додаємо трошки рослинного масла. Всі філе перчимо білим перцем і залишаємо осетрину маринуватися на кілька годин.
Цим часом готуємо овочі: беремо болгарський перець, помідор і ретельно їх миємо. Потім нарізаємо томати на рівні невеликі частини, а очищений перець шаткуємо шматочками. Після цього насаджуємо шматочки риби і овочів на шпажки, чергуючи між собою. Далі трохи підсолюємо шашлик і трошки обсмажуємо на соняшниковій маслечко.
Як тільки на рибі утворюється рум'яна кірочка, перекладаємо осетрину на деко і ставимо на 20 хвилин у гарячу духовку. Періодично шашлик повертаємо і злегка скроплюємо маринадом, в якому маринувалася вся риба. Готовий шашлик з осетрини, приготований в духовці викладаємо на красиве сервірувальне блюдо і відразу ж подаємо рибу на стіл разом з жирною сметаною і подрібненою зеленню петрушки. Прикрашаємо шашличок побажанням лимончиком, оливками без кісточок або нарізаними свіжими овочами.
Шашлик з осетрини
Інгредієнти: часник - 10 зубчиків; помідори черрі - 10 шт.; чорнослив без кісточок - 30 шт.; лимон - 4 шт.; осетрина - 1 кг; зелень кропу; оливкова олія - 3 ст. ложки; спеції - за смаком. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати шашлик з осетрини. Заздалегідь готуємо маринад: змішати сік лимона, сіль, перець, оливкову олію і спеції. Нарізаємо рибу кубиками, кладемо в маринад і залишаємо на всю ніч у холодильнику. Потім, чергуючи, наколюємо на шампури неочищені зубчики часнику, помідори, рибу, кріп і чорнослив . Обсмажуємо шашлик до готовності на мангалі або в духовці на грилі.