Як маринувати осетер для шашлику?
З приходом весни починається пора пікніків. Що може бути краще гарної компанії і шашличка з димком? Найчастіше готують шашлики зі свинини, баранини, курки. Але ж можна зробити і приголомшливий шашлик з риби. Як не можна краще для цього підходить осетер. Хто одного разу пробував шашлик з осетра, ні за що не захоче смажити його з іншої риби. У цій статті ми розповімо, як маринувати осетра для шашлику і приготувати його на вогні.
Порада: в маринад для шашлику з риби не потрібно додавати оцет, з-за нього риба стає дуже м'якою і в процесі приготування розвалюється.
Інгредієнти:
осетрина - 1 кг;
сухе біле вино - 150 мл;
лимон - половинка;
олія соняшникова рафінована - 50 мл;
цибуля (середня) - 4 шт.;
помідори - 05 кг;
солодкий перець - 2 шт.;
сіль, перець чорний мелений, лавровий лист.
Приготування
Якщо осетер у вас не чищений, то в першу чергу потрібно почистити його - зняти шкірку, видалити шипи і кістки. Щоб шкіра добре знімалася, обдайте рибу окропом. Готове філе ріжемо на шматочки середньої величини. Готуємо маринад, для цього змішуємо вино, масло, сік половини лимона і цибулю, нарізану кільцями, солимо і перчимо за смаком. Шматочки філе викладаємо в маринад, перемішуємо і ставимо в холод години на півтора-два. Помідори нарізаємо кружальцями, солодкий перець - середніми шматочками. Промаринованное філе проціджуємо, і нанизуємо на шампур, чергуючи шматочки філе з помідором, цибулею і солодким перцем. Смажимо над розжареним вугіллям до підрум'янення.
Інгредієнти:
філе осетра - 2 кг;
імбир (порошок) - 1 ч. ложка;
м'ята суха - 1 ч. ложка;
чорний перець (горошок) - 10 шт.;
сік грейпфрута - 120 мл;
мед - 40 г;
масло рослинне - 30 мл;
сіль - за смаком.
Приготування
Філе риби промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо в ємність, у якій воно буде маринуватися. Готуємо маринад: змішуємо грейпфрутовий сік, олія, перець горошком, імбир і м'яту, мед (він повинен бути рідким, якщо мед загус, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі), додаємо сіль по смаку, перемішуємо. Підготовленим маринадом заливаємо рибу і залишаємо в холод на 2 години. Після цього філе нанизуємо на шампур і смажимо над вугіллям, періодично поливаючи маринадом. До шашлику з осетра подають біле вино і свіжі овочі.
Як відомо, шашлики можна готувати не тільки на шампурах, але і на решітці. Приготування осетрини на решітці навіть більш рекомендовано, ніж на шампурах. На неї укладають більш великий шматок риби - стейк, який покриється скоринкою зверху, але залишиться соковитим всередині.
Інгредієнти:
осетрина - 2 кг;
сметана - 200 г;
цибуля - 400 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Рибу попередньо очищаємо від шкіри і шипів і ділимо на порційні шматки. Кожен з них змащуємо сметаною. На решітку викладаємо рибу і кільця цибулі. Смажимо над вугіллям хвилин 7. На рибі з обох сторін повинна з'явитися апетитна рум'яна кірочка. Вже готовий шашлик солимо, прикрашаємо скибочками лимона, зеленню петрушки і подаємо до столу.
Крім перерахованих вище видів маринаду, можете приготувати ще один - з гранатовим соком і білим сухим вином.
Інгредієнти:
осетрина;
біле сухе вино - 200 мл;
сік лимона - 2 ст. ложки;
рослинна олія - 50 мл;
гранатовий сік - 150 мл;
цибуля (середня) - 5 шт;
лавровий лист, сіль, мелений чорний перець - за смаком;
зелень петрушки - 40 р.
Приготування
Осетра миємо, чистимо й нарізаємо на шматки потрібного розміру. Потім укладаємо в каструлю, чергуючи шари: риба, посипана сіллю і перцем, нарізану кільцями цибулю, подрібнену зелень петрушки, лавровий лист. Все це заливаємо маринадом, для якого перемішуємо вино, гранатовий сік, масло і сік лимона. Маринуємо рибу близько 2 годин. Потім нанизуємо шматочки на шампур або викладаємо на решітку, при бажанні цибулю теж можна використовувати. Смажимо на вугіллі до готовності.
Порада: в маринад для шашлику з риби не потрібно додавати оцет, з-за нього риба стає дуже м'якою і в процесі приготування розвалюється.
Як приготувати шашлик з осетра?
Інгредієнти:
Приготування
Якщо осетер у вас не чищений, то в першу чергу потрібно почистити його - зняти шкірку, видалити шипи і кістки. Щоб шкіра добре знімалася, обдайте рибу окропом. Готове філе ріжемо на шматочки середньої величини. Готуємо маринад, для цього змішуємо вино, масло, сік половини лимона і цибулю, нарізану кільцями, солимо і перчимо за смаком. Шматочки філе викладаємо в маринад, перемішуємо і ставимо в холод години на півтора-два. Помідори нарізаємо кружальцями, солодкий перець - середніми шматочками. Промаринованное філе проціджуємо, і нанизуємо на шампур, чергуючи шматочки філе з помідором, цибулею і солодким перцем. Смажимо над розжареним вугіллям до підрум'янення.
Шашлик з осетра - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Філе риби промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо в ємність, у якій воно буде маринуватися. Готуємо маринад: змішуємо грейпфрутовий сік, олія, перець горошком, імбир і м'яту, мед (він повинен бути рідким, якщо мед загус, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі), додаємо сіль по смаку, перемішуємо. Підготовленим маринадом заливаємо рибу і залишаємо в холод на 2 години. Після цього філе нанизуємо на шампур і смажимо над вугіллям, періодично поливаючи маринадом. До шашлику з осетра подають біле вино і свіжі овочі.
Шашлик з осетра на решітці
Як відомо, шашлики можна готувати не тільки на шампурах, але і на решітці. Приготування осетрини на решітці навіть більш рекомендовано, ніж на шампурах. На неї укладають більш великий шматок риби - стейк, який покриється скоринкою зверху, але залишиться соковитим всередині.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу попередньо очищаємо від шкіри і шипів і ділимо на порційні шматки. Кожен з них змащуємо сметаною. На решітку викладаємо рибу і кільця цибулі. Смажимо над вугіллям хвилин 7. На рибі з обох сторін повинна з'явитися апетитна рум'яна кірочка. Вже готовий шашлик солимо, прикрашаємо скибочками лимона, зеленню петрушки і подаємо до столу.
Шашлик з осетра, маринованого в гранатовому соку
Крім перерахованих вище видів маринаду, можете приготувати ще один - з гранатовим соком і білим сухим вином.
Інгредієнти:
Приготування
Осетра миємо, чистимо й нарізаємо на шматки потрібного розміру. Потім укладаємо в каструлю, чергуючи шари: риба, посипана сіллю і перцем, нарізану кільцями цибулю, подрібнену зелень петрушки, лавровий лист. Все це заливаємо маринадом, для якого перемішуємо вино, гранатовий сік, масло і сік лимона. Маринуємо рибу близько 2 годин. Потім нанизуємо шматочки на шампур або викладаємо на решітку, при бажанні цибулю теж можна використовувати. Смажимо на вугіллі до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
М'який шашлик з яловичини
У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
Шашлик з форелі
Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Маринад для шашлику з курки
І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,