З приходом весни починається пора пікніків. Що може бути краще гарної компанії і шашличка з димком? Найчастіше готують шашлики зі свинини, баранини, курки. Але ж можна зробити і приголомшливий шашлик з риби. Як не можна краще для цього підходить осетер. Хто одного разу пробував шашлик з осетра, ні за що не захоче смажити його з іншої риби. У цій статті ми розповімо, як маринувати осетра для шашлику і приготувати його на вогні.
Порада: в маринад для шашлику з риби не потрібно додавати оцет, з-за нього риба стає дуже м'якою і в процесі приготування розвалюється.
Як приготувати шашлик з осетра?
Інгредієнти: осетрина - 1 кг; сухе біле вино - 150 мл; лимон - половинка; олія соняшникова рафінована - 50 мл; цибуля (середня) - 4 шт.; помідори - 05 кг; солодкий перець - 2 шт.; сіль, перець чорний мелений, лавровий лист. Приготування Якщо осетер у вас не чищений, то в першу чергу потрібно почистити його - зняти шкірку, видалити шипи і кістки. Щоб шкіра добре знімалася, обдайте рибу окропом. Готове філе ріжемо на шматочки середньої величини. Готуємо маринад, для цього змішуємо вино, масло, сік половини лимона і цибулю, нарізану кільцями, солимо і перчимо за смаком. Шматочки філе викладаємо в маринад, перемішуємо і ставимо в холод години на півтора-два. Помідори нарізаємо кружальцями, солодкий перець - середніми шматочками. Промаринованное філе проціджуємо, і нанизуємо на шампур, чергуючи шматочки філе з помідором, цибулею і солодким перцем. Смажимо над розжареним вугіллям до підрум'янення.
Шашлик з осетра - рецепт
Інгредієнти: філе осетра - 2 кг; імбир (порошок) - 1 ч. ложка; м'ята суха - 1 ч. ложка; чорний перець (горошок) - 10 шт.; сік грейпфрута - 120 мл; мед - 40 г; масло рослинне - 30 мл; сіль - за смаком. Приготування Філе риби промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо в ємність, у якій воно буде маринуватися. Готуємо маринад: змішуємо грейпфрутовий сік, олія, перець горошком, імбир і м'яту, мед (він повинен бути рідким, якщо мед загус, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі), додаємо сіль по смаку, перемішуємо. Підготовленим маринадом заливаємо рибу і залишаємо в холод на 2 години. Після цього філе нанизуємо на шампур і смажимо над вугіллям, періодично поливаючи маринадом. До шашлику з осетра подають біле вино і свіжі овочі.
Шашлик з осетра на решітці
Як відомо, шашлики можна готувати не тільки на шампурах, але і на решітці. Приготування осетрини на решітці навіть більш рекомендовано, ніж на шампурах. На неї укладають більш великий шматок риби - стейк, який покриється скоринкою зверху, але залишиться соковитим всередині.
Інгредієнти: осетрина - 2 кг; сметана - 200 г; цибуля - 400 г; сіль - за смаком. Приготування Рибу попередньо очищаємо від шкіри і шипів і ділимо на порційні шматки. Кожен з них змащуємо сметаною. На решітку викладаємо рибу і кільця цибулі. Смажимо над вугіллям хвилин 7. На рибі з обох сторін повинна з'явитися апетитна рум'яна кірочка. Вже готовий шашлик солимо, прикрашаємо скибочками лимона, зеленню петрушки і подаємо до столу.
Шашлик з осетра, маринованого в гранатовому соку
Крім перерахованих вище видів маринаду, можете приготувати ще один - з гранатовим соком і білим сухим вином.
Інгредієнти: осетрина; біле сухе вино - 200 мл; сік лимона - 2 ст. ложки; рослинна олія - 50 мл; гранатовий сік - 150 мл; цибуля (середня) - 5 шт; лавровий лист, сіль, мелений чорний перець - за смаком; зелень петрушки - 40 р. Приготування Осетра миємо, чистимо й нарізаємо на шматки потрібного розміру. Потім укладаємо в каструлю, чергуючи шари: риба, посипана сіллю і перцем, нарізану кільцями цибулю, подрібнену зелень петрушки, лавровий лист. Все це заливаємо маринадом, для якого перемішуємо вино, гранатовий сік, масло і сік лимона. Маринуємо рибу близько 2 годин. Потім нанизуємо шматочки на шампур або викладаємо на решітку, при бажанні цибулю теж можна використовувати. Смажимо на вугіллі до готовності.