Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'який шашлик з яловичини

М'який шашлик з яловичини

21-03-2015, 21:33
928
М'який шашлик з яловичини
Щоб шашлик з яловичини був м'який і соковитий, потрібно не тільки вибрати правильне м'ясо, але і знати, як замаринувати шашлик з цього м'яса. Яловичина для шашлику має бути без прожилок, з невеликими включеннями жиру. Якщо ж взяти виключно яловиче філе, то шашлик вийде сухим. А для того, щоб отримати смачний шашлик з яловичини, шматочок м'яса обов'язково повинен містити жир.
Якщо не вдалося знайти підходящу м'якоть яловичини, то можна в процесі приготування шашлику з яловичини смажити шматочки м'якоті зі свинячим салом (така черговість - 1 шматочок сала через кожні 2 шматка яловичини).

Рецепти приготування м'якого шашлику з яловичини


Як приготувати шашлик з яловичини по-грузинськи?
Інгредієнти:

  • 1 кг яловичої вирізки;

  • 2-3 головки ріпчастої цибулі;

  • 1 пучок свіжої петрушки;

  • 1 лавровий лист;

  • 2 столові ложки виноградного оцту;

  • перець духмяний горошком (5-6 горошин);

  • сіль.


  • Приготування:
    Нарізаємо м'якоть яловичини порційними шматками і складаємо в каструльку. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями і кладемо його до м'яса. Потім додаємо сіль, 2 столові ложки виноградного оцту, лавровий лист, запашний перець і перемішуємо. Ставимо м'ясо в прохолодне місце (підходить нижня полиця холодильника) на 2-3 дні. 2 рази на добу м'ясо необхідно перемішувати. Після того як м'ясо добре промаринується, його нанизують на шампури, і смажать на мангалі.

    Шашлик з яловичини з помідорами
    Інгредієнти:

  • 800 г яловичої вирізки;

  • 800 г свіжих помідорів;

  • 2 головки ріпчастої цибулі;

  • 1 чайна ложка без гірки чорного меленого перцю;

  • 150 мл червоного сухого вина;

  • 3 зубчики часнику;

  • 1 пучок свіжої кінзи.


  • Приготування:
    Нарізаємо яловичину шматочками розміром з сірникову коробку. Солимо її, додаємо мелений перець і нарізану кільцями цибулю. Потім додаємо червоне сухе вино. Залишаємо шашлик маринуватися на 4 години. Потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи його з кружальцями помідорів. Перед подачею на стіл посипаємо шашлик дрібно посіченою кінзою.

    Дуже м'який шашлик з яловичини
    Інгредієнти:

  • 15 кг телятини;

  • 1 літр сильногазованою води;

  • 2-3 головки ріпчастої цибулі;

  • 2 лимона;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування:
    Ріжемо м'якоть телятини невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо півкільцями або на 4 часточки. Змішуємо м'ясо, цибулю, сік двох лимонів, сіль і перець. Туди ж додаємо один літр газованої води. Перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 4 години. Після чого смажимо шашлик на розжареному вугіллі.

    Шашлик з яловичини у вині і гранатовому соку
    Інгредієнти:

  • 2 кілограми свіжої яловичої вирізки;

  • 10 головок ріпчастої цибулі;

  • 2 лимона;

  • 1 гранат;

  • 07 літра білого сухого вина;

  • за кілька гілочок свіжої кінзи иукропа;

  • сіль;

  • чорний і червоний мелений перець.


  • Приготування:
    Нарізаємо м'ясо на порційні шматки. Потім готуємо маринад для шашлику з яловичини: ріжемо цибулю кільцями, до нього додаємо сіль, червоний і чорний мелений перець і сік двох лимонів. Туди ж кладемо подрібнену свіжу зелень. Отриманий маринад змішуємо з м'ясом, а потім заливаємо м'ясо білим вином. Вино має ледь покривати м'ясо. Маринуємо шашлик близько 7 годин. Після чого смажимо його на мангалі, а перед подачею на стіл поливаємо соком 1 граната.

    М'який шашлик з яловичини з оцтом і вином
    М'який шашлик з яловичини

    Інгредієнти:

  • 2 кг яловичини;

  • 2 чайні ложки без гірки чорного перцю горошком;

  • лавровий лист;

  • 10 головок ріпчастої цибулі;

  • 1 лимон;

  • 200 г томатної пасти;

  • 100 г оцту (6 %);

  • 150 мл білого сухого вина;

  • червоний мелений перець і сіль за смаком.


  • Приготування:
    Нарізаємо м'якоть порційними шматками. На дно посудини, в якій буде маринуватися м'ясо, викладаємо перець горошком, а зверху нього лавровий лист. Потім укладаємо шарами яловичину, чергуючи його з цибулею, червоним перцем, сіллю. Потім вкриваємо м'ясо шаром цибулі, лаврового листа і томатної пасти товщиною в 1 палей. Зверху поливаємо оцтом і ставимо під прес (не менше 10 кг) на добу. Після чого зливаємо рідину, прибираємо лавровий лист і чорний перець горошком, додаємо сік лимона і біле сухе вино і маринуємо ще 4 години. Потім смажимо м'ясо на вугіллі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з баранини - рецепт
    Шашлик з баранини - рецепт
    Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
    Шашлик з індички
    Шашлик з індички
    Найважливішу роль в приготування шашлику з будь-якого виду м'яса, звичайно ж, грає маринад. Але чи означає це, що правильно замаринувавши навіть
    Шашлик з кролика
    Шашлик з кролика
    Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
    Як приготувати козлятину?
    Як приготувати козлятину?
    Якщо ви вирішили приготувати незвичайний шашлик, то радимо вам придивитися до такого м'яса, як коза. Воно дуже смачне, ніжне і соковите, головне
    Шашлик в аерогрилі
    Шашлик в аерогрилі
    Шашлик - це те блюдо, яке у всіх асоціюється з весняними сонячними днями, коли можна вийти на природу або просто у двір, розпалити вогнище та