М'який шашлик з яловичини
Щоб шашлик з яловичини був м'який і соковитий, потрібно не тільки вибрати правильне м'ясо, але і знати, як замаринувати шашлик з цього м'яса. Яловичина для шашлику має бути без прожилок, з невеликими включеннями жиру. Якщо ж взяти виключно яловиче філе, то шашлик вийде сухим. А для того, щоб отримати смачний шашлик з яловичини, шматочок м'яса обов'язково повинен містити жир.
Якщо не вдалося знайти підходящу м'якоть яловичини, то можна в процесі приготування шашлику з яловичини смажити шматочки м'якоті зі свинячим салом (така черговість - 1 шматочок сала через кожні 2 шматка яловичини).
Як приготувати шашлик з яловичини по-грузинськи?
Інгредієнти:
1 кг яловичої вирізки;
2-3 головки ріпчастої цибулі;
1 пучок свіжої петрушки;
1 лавровий лист;
2 столові ложки виноградного оцту;
перець духмяний горошком (5-6 горошин);
сіль.
Приготування:
Нарізаємо м'якоть яловичини порційними шматками і складаємо в каструльку. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями і кладемо його до м'яса. Потім додаємо сіль, 2 столові ложки виноградного оцту, лавровий лист, запашний перець і перемішуємо. Ставимо м'ясо в прохолодне місце (підходить нижня полиця холодильника) на 2-3 дні. 2 рази на добу м'ясо необхідно перемішувати. Після того як м'ясо добре промаринується, його нанизують на шампури, і смажать на мангалі.
Шашлик з яловичини з помідорами
Інгредієнти:
800 г яловичої вирізки;
800 г свіжих помідорів;
2 головки ріпчастої цибулі;
1 чайна ложка без гірки чорного меленого перцю;
150 мл червоного сухого вина;
3 зубчики часнику;
1 пучок свіжої кінзи.
Приготування:
Нарізаємо яловичину шматочками розміром з сірникову коробку. Солимо її, додаємо мелений перець і нарізану кільцями цибулю. Потім додаємо червоне сухе вино. Залишаємо шашлик маринуватися на 4 години. Потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи його з кружальцями помідорів. Перед подачею на стіл посипаємо шашлик дрібно посіченою кінзою.
Дуже м'який шашлик з яловичини
Інгредієнти:
15 кг телятини;
1 літр сильногазованою води;
2-3 головки ріпчастої цибулі;
2 лимона;
сіль і перець за смаком.
Приготування:
Ріжемо м'якоть телятини невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо півкільцями або на 4 часточки. Змішуємо м'ясо, цибулю, сік двох лимонів, сіль і перець. Туди ж додаємо один літр газованої води. Перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 4 години. Після чого смажимо шашлик на розжареному вугіллі.
Шашлик з яловичини у вині і гранатовому соку
Інгредієнти:
2 кілограми свіжої яловичої вирізки;
10 головок ріпчастої цибулі;
2 лимона;
1 гранат;
07 літра білого сухого вина;
за кілька гілочок свіжої кінзи иукропа;
сіль;
чорний і червоний мелений перець.
Приготування:
Нарізаємо м'ясо на порційні шматки. Потім готуємо маринад для шашлику з яловичини: ріжемо цибулю кільцями, до нього додаємо сіль, червоний і чорний мелений перець і сік двох лимонів. Туди ж кладемо подрібнену свіжу зелень. Отриманий маринад змішуємо з м'ясом, а потім заливаємо м'ясо білим вином. Вино має ледь покривати м'ясо. Маринуємо шашлик близько 7 годин. Після чого смажимо його на мангалі, а перед подачею на стіл поливаємо соком 1 граната.
М'який шашлик з яловичини з оцтом і вином
Інгредієнти:
2 кг яловичини;
2 чайні ложки без гірки чорного перцю горошком;
лавровий лист;
10 головок ріпчастої цибулі;
1 лимон;
200 г томатної пасти;
100 г оцту (6 %);
150 мл білого сухого вина;
червоний мелений перець і сіль за смаком.
Приготування:
Нарізаємо м'якоть порційними шматками. На дно посудини, в якій буде маринуватися м'ясо, викладаємо перець горошком, а зверху нього лавровий лист. Потім укладаємо шарами яловичину, чергуючи його з цибулею, червоним перцем, сіллю. Потім вкриваємо м'ясо шаром цибулі, лаврового листа і томатної пасти товщиною в 1 палей. Зверху поливаємо оцтом і ставимо під прес (не менше 10 кг) на добу. Після чого зливаємо рідину, прибираємо лавровий лист і чорний перець горошком, додаємо сік лимона і біле сухе вино і маринуємо ще 4 години. Потім смажимо м'ясо на вугіллі.
Якщо не вдалося знайти підходящу м'якоть яловичини, то можна в процесі приготування шашлику з яловичини смажити шматочки м'якоті зі свинячим салом (така черговість - 1 шматочок сала через кожні 2 шматка яловичини).
Рецепти приготування м'якого шашлику з яловичини
Як приготувати шашлик з яловичини по-грузинськи?
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізаємо м'якоть яловичини порційними шматками і складаємо в каструльку. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями і кладемо його до м'яса. Потім додаємо сіль, 2 столові ложки виноградного оцту, лавровий лист, запашний перець і перемішуємо. Ставимо м'ясо в прохолодне місце (підходить нижня полиця холодильника) на 2-3 дні. 2 рази на добу м'ясо необхідно перемішувати. Після того як м'ясо добре промаринується, його нанизують на шампури, і смажать на мангалі.
Шашлик з яловичини з помідорами
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізаємо яловичину шматочками розміром з сірникову коробку. Солимо її, додаємо мелений перець і нарізану кільцями цибулю. Потім додаємо червоне сухе вино. Залишаємо шашлик маринуватися на 4 години. Потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи його з кружальцями помідорів. Перед подачею на стіл посипаємо шашлик дрібно посіченою кінзою.
Дуже м'який шашлик з яловичини
Інгредієнти:
Приготування:
Ріжемо м'якоть телятини невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо півкільцями або на 4 часточки. Змішуємо м'ясо, цибулю, сік двох лимонів, сіль і перець. Туди ж додаємо один літр газованої води. Перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 4 години. Після чого смажимо шашлик на розжареному вугіллі.
Шашлик з яловичини у вині і гранатовому соку
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізаємо м'ясо на порційні шматки. Потім готуємо маринад для шашлику з яловичини: ріжемо цибулю кільцями, до нього додаємо сіль, червоний і чорний мелений перець і сік двох лимонів. Туди ж кладемо подрібнену свіжу зелень. Отриманий маринад змішуємо з м'ясом, а потім заливаємо м'ясо білим вином. Вино має ледь покривати м'ясо. Маринуємо шашлик близько 7 годин. Після чого смажимо його на мангалі, а перед подачею на стіл поливаємо соком 1 граната.
М'який шашлик з яловичини з оцтом і вином
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізаємо м'якоть порційними шматками. На дно посудини, в якій буде маринуватися м'ясо, викладаємо перець горошком, а зверху нього лавровий лист. Потім укладаємо шарами яловичину, чергуючи його з цибулею, червоним перцем, сіллю. Потім вкриваємо м'ясо шаром цибулі, лаврового листа і томатної пасти товщиною в 1 палей. Зверху поливаємо оцтом і ставимо під прес (не менше 10 кг) на добу. Після чого зливаємо рідину, прибираємо лавровий лист і чорний перець горошком, додаємо сік лимона і біле сухе вино і маринуємо ще 4 години. Потім смажимо м'ясо на вугіллі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
Шашлик з індички
Найважливішу роль в приготування шашлику з будь-якого виду м'яса, звичайно ж, грає маринад. Але чи означає це, що правильно замаринувавши навіть
Шашлик з кролика
Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
Як приготувати козлятину?
Якщо ви вирішили приготувати незвичайний шашлик, то радимо вам придивитися до такого м'яса, як коза. Воно дуже смачне, ніжне і соковите, головне
Шашлик в аерогрилі
Шашлик - це те блюдо, яке у всіх асоціюється з весняними сонячними днями, коли можна вийти на природу або просто у двір, розпалити вогнище та