Вернуться назад Распечатать

М'який шашлик з яловичини

М'який шашлик з яловичини
Щоб шашлик з яловичини був м'який і соковитий, потрібно не тільки вибрати правильне м'ясо, але і знати, як замаринувати шашлик з цього м'яса. Яловичина для шашлику має бути без прожилок, з невеликими включеннями жиру. Якщо ж взяти виключно яловиче філе, то шашлик вийде сухим. А для того, щоб отримати смачний шашлик з яловичини, шматочок м'яса обов'язково повинен містити жир.
Якщо не вдалося знайти підходящу м'якоть яловичини, то можна в процесі приготування шашлику з яловичини смажити шматочки м'якоті зі свинячим салом (така черговість - 1 шматочок сала через кожні 2 шматка яловичини).

Рецепти приготування м'якого шашлику з яловичини


Як приготувати шашлик з яловичини по-грузинськи?
Інгредієнти:

  • 1 кг яловичої вирізки;

  • 2-3 головки ріпчастої цибулі;

  • 1 пучок свіжої петрушки;

  • 1 лавровий лист;

  • 2 столові ложки виноградного оцту;

  • перець духмяний горошком (5-6 горошин);

  • сіль.


  • Приготування:
    Нарізаємо м'якоть яловичини порційними шматками і складаємо в каструльку. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями і кладемо його до м'яса. Потім додаємо сіль, 2 столові ложки виноградного оцту, лавровий лист, запашний перець і перемішуємо. Ставимо м'ясо в прохолодне місце (підходить нижня полиця холодильника) на 2-3 дні. 2 рази на добу м'ясо необхідно перемішувати. Після того як м'ясо добре промаринується, його нанизують на шампури, і смажать на мангалі.

    Шашлик з яловичини з помідорами
    Інгредієнти:

  • 800 г яловичої вирізки;

  • 800 г свіжих помідорів;

  • 2 головки ріпчастої цибулі;

  • 1 чайна ложка без гірки чорного меленого перцю;

  • 150 мл червоного сухого вина;

  • 3 зубчики часнику;

  • 1 пучок свіжої кінзи.


  • Приготування:
    Нарізаємо яловичину шматочками розміром з сірникову коробку. Солимо її, додаємо мелений перець і нарізану кільцями цибулю. Потім додаємо червоне сухе вино. Залишаємо шашлик маринуватися на 4 години. Потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи його з кружальцями помідорів. Перед подачею на стіл посипаємо шашлик дрібно посіченою кінзою.

    Дуже м'який шашлик з яловичини
    Інгредієнти:

  • 15 кг телятини;

  • 1 літр сильногазованою води;

  • 2-3 головки ріпчастої цибулі;

  • 2 лимона;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування:
    Ріжемо м'якоть телятини невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо півкільцями або на 4 часточки. Змішуємо м'ясо, цибулю, сік двох лимонів, сіль і перець. Туди ж додаємо один літр газованої води. Перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 4 години. Після чого смажимо шашлик на розжареному вугіллі.

    Шашлик з яловичини у вині і гранатовому соку
    Інгредієнти:

  • 2 кілограми свіжої яловичої вирізки;

  • 10 головок ріпчастої цибулі;

  • 2 лимона;

  • 1 гранат;

  • 07 літра білого сухого вина;

  • за кілька гілочок свіжої кінзи иукропа;

  • сіль;

  • чорний і червоний мелений перець.


  • Приготування:
    Нарізаємо м'ясо на порційні шматки. Потім готуємо маринад для шашлику з яловичини: ріжемо цибулю кільцями, до нього додаємо сіль, червоний і чорний мелений перець і сік двох лимонів. Туди ж кладемо подрібнену свіжу зелень. Отриманий маринад змішуємо з м'ясом, а потім заливаємо м'ясо білим вином. Вино має ледь покривати м'ясо. Маринуємо шашлик близько 7 годин. Після чого смажимо його на мангалі, а перед подачею на стіл поливаємо соком 1 граната.

    М'який шашлик з яловичини з оцтом і вином
    М'який шашлик з яловичини

    Інгредієнти:

  • 2 кг яловичини;

  • 2 чайні ложки без гірки чорного перцю горошком;

  • лавровий лист;

  • 10 головок ріпчастої цибулі;

  • 1 лимон;

  • 200 г томатної пасти;

  • 100 г оцту (6 %);

  • 150 мл білого сухого вина;

  • червоний мелений перець і сіль за смаком.


  • Приготування:
    Нарізаємо м'якоть порційними шматками. На дно посудини, в якій буде маринуватися м'ясо, викладаємо перець горошком, а зверху нього лавровий лист. Потім укладаємо шарами яловичину, чергуючи його з цибулею, червоним перцем, сіллю. Потім вкриваємо м'ясо шаром цибулі, лаврового листа і томатної пасти товщиною в 1 палей. Зверху поливаємо оцтом і ставимо під прес (не менше 10 кг) на добу. Після чого зливаємо рідину, прибираємо лавровий лист і чорний перець горошком, додаємо сік лимона і біле сухе вино і маринуємо ще 4 години. Потім смажимо м'ясо на вугіллі.