Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик в аерогрилі

Шашлик в аерогрилі

19-01-2015, 14:39
619
Шашлик в аерогрилі
У всіх нас смак і запах шашлику асоціюється з теплими травневими днями, коли ми вибираємося з друзями на природу і насолоджуємося неповторним смаком м'яса. Шашлик - це абсолютно особливий спосіб приготування м'яса, який складно відтворити в домашніх умовах.
Складно, але не неможливо, якщо у вас на кухні є такий помічник, як аерогриль. Користуючись нашими рецептами шашлику в аерогрилі, ви зможете насолоджуватися улюбленим смаком коли завгодно, не покидаючи своєї квартири.

Шашлик з курки в аерогрилі


Любителям пісного м'яса, або тим, хто дотримується дієти і бажає урізноманітнити свій раціон, сподобається курячий шашлик в аерогрилі, який виходить майже таким же, як шашлик, приготований на мангалі.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез 100 г;

  • спеції будь-які;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • сік лимонний - 15 мл;

  • сіль, перець за смаком.


  • Приготування
    До того, як готувати шашлик в аерогрилі, м'ясо необхідно замаринувати. Для цього часник подрібніть в часничниці, змішайте його з майонезом, лимонним соком і улюбленими спеціями. М'ясо порізати шматками, приправте сіллю і перцем і змішати з маринадом. Гарненько перемішайте і відправте в холодильник на пару годин.

    В цей час наріжте цибулю півкільцями. Після закінчення часу, дістаньте м'ясо і одягніть його на шампури, чергуючи з кільцями цибулі. При бажанні можна додати до них нарізані кружечками помідори. Кладемо шампури решітки, поміщаємо в розігріту аерогриль і готуємо перші 5 хвилин на високій швидкості при температурі 260 градусів. Потім перемикаємо на середню швидкість і готуємо шашлик ще 15 хвилин.

    Шашлик з баранини в аерогрилі


    Якщо ви хочете відчути смак справжнього м'яса, ми розповімо, як зробити шашлик в аерогрилі з баранини - по-кавказьки.
    Інгредієнти:

  • баранина - 800 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • біле сухе вино - 1/2 ст.;

  • винний або виноградний оцет - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець за смаком

  • .
    Приготування
    Купуючи м'ясо для шашлику, краще всього зупинити свій вибір на м'якоті задньої ноги або спиною частини. М'ясо помийте, видаліть сухожилля, нарізати його шматками і приправте сіллю і перцем. Одну цибулину дрібно наріжте і посипте м'ясо.
    В окремому посуді змішайте вино, рослинне масло, оцет і залийте цією сумішшю м'ясо з цибулею. Добре змішайте і поставте маринуватися на кілька годин. Другу цибулину наріжте кільцями, помідор кружечками. Одягайте шматки м'яса на шампури, чергуючи їх з кільцями цибулі і кружальцями помідор.
    Надішліть м'ясо в аерогриль і смажте 5-7 хвилин на високій швидкості вентиляції при 240 градусах. Потім зменшіть температуру до 160 градусів, зменшіть швидкість до середньої і готуйте шашлик ще 45 хвилин.

    Шашлик з яловичини в аерогрилі


    Для любителів шашлику з яловичини ми підготували рецепт, при якому м'ясо набуває ніжний, незвичайний аромат і приємний смак.
    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 200 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • свіжа м'ята за смаком;

  • терта цедра і сік 1/4 апельсина;
  • Шашлик в аерогрилі

  • кмин, чорний мелений перець, сіль.


  • Приготування
    М'яту подрібніть, змішайте її з кмином, цедрою і соком лимона і рослинним маслом. М'ясо помийте, наріжте невеликими шматочками, посоліть, поперчіть і залийте маринадом. Залиште в холод на кілька годин.
    Після цього наберіть шматочки м'яса на шампури і укладіть на середню грати аэрогриля. Готуйте шашлик при середній швидкості і температури 235 градусів протягом 20 хвилин. Щоб аромат краще зберігся, шампура можна загорнути в термостійку плівку для духовки або у фольгу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з осетрини
    Шашлик з осетрини
    Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
    М'який шашлик з яловичини
    М'який шашлик з яловичини
    У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Курячі крильця в аерогрилі
    Курячі крильця в аерогрилі
    Хрусткі курячі крильця люблять абсолютно всі, проте не завжди виходить приготувати їх належним чином. Щоб ваше блюдо вийшло красивим і неймовірно
    Свинина в аерогрилі
    Свинина в аерогрилі
    Свинина, запечена в аерогрилі - смачне і соковите блюдо, яке неодмінно сподобається вашим гостям. А приготувати його досить просто, і ми зараз