У всіх нас смак і запах шашлику асоціюється з теплими травневими днями, коли ми вибираємося з друзями на природу і насолоджуємося неповторним смаком м'яса. Шашлик - це абсолютно особливий спосіб приготування м'яса, який складно відтворити в домашніх умовах.
Складно, але не неможливо, якщо у вас на кухні є такий помічник, як аерогриль. Користуючись нашими рецептами шашлику в аерогрилі, ви зможете насолоджуватися улюбленим смаком коли завгодно, не покидаючи своєї квартири.
Шашлик з курки в аерогрилі
Любителям пісного м'яса, або тим, хто дотримується дієти і бажає урізноманітнити свій раціон, сподобається курячий шашлик в аерогрилі, який виходить майже таким же, як шашлик, приготований на мангалі.
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; часник - 2 зубчики; майонез 100 г; спеції будь-які; цибуля ріпчаста - 2 шт.; сік лимонний - 15 мл; сіль, перець за смаком. Приготування До того, як готувати шашлик в аерогрилі, м'ясо необхідно замаринувати. Для цього часник подрібніть в часничниці, змішайте його з майонезом, лимонним соком і улюбленими спеціями. М'ясо порізати шматками, приправте сіллю і перцем і змішати з маринадом. Гарненько перемішайте і відправте в холодильник на пару годин.
В цей час наріжте цибулю півкільцями. Після закінчення часу, дістаньте м'ясо і одягніть його на шампури, чергуючи з кільцями цибулі. При бажанні можна додати до них нарізані кружечками помідори. Кладемо шампури решітки, поміщаємо в розігріту аерогриль і готуємо перші 5 хвилин на високій швидкості при температурі 260 градусів. Потім перемикаємо на середню швидкість і готуємо шашлик ще 15 хвилин.
Шашлик з баранини в аерогрилі
Якщо ви хочете відчути смак справжнього м'яса, ми розповімо, як зробити шашлик в аерогрилі з баранини - по-кавказьки.
Інгредієнти: баранина - 800 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; помідор - 2 шт.; біле сухе вино - 1/2 ст.; винний або виноградний оцет - 2 ст. ложки; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль, перець за смаком .
Приготування Купуючи м'ясо для шашлику, краще всього зупинити свій вибір на м'якоті задньої ноги або спиною частини. М'ясо помийте, видаліть сухожилля, нарізати його шматками і приправте сіллю і перцем. Одну цибулину дрібно наріжте і посипте м'ясо.
В окремому посуді змішайте вино, рослинне масло, оцет і залийте цією сумішшю м'ясо з цибулею. Добре змішайте і поставте маринуватися на кілька годин. Другу цибулину наріжте кільцями, помідор кружечками. Одягайте шматки м'яса на шампури, чергуючи їх з кільцями цибулі і кружальцями помідор.
Надішліть м'ясо в аерогриль і смажте 5-7 хвилин на високій швидкості вентиляції при 240 градусах. Потім зменшіть температуру до 160 градусів, зменшіть швидкість до середньої і готуйте шашлик ще 45 хвилин.
Шашлик з яловичини в аерогрилі
Для любителів шашлику з яловичини ми підготували рецепт, при якому м'ясо набуває ніжний, незвичайний аромат і приємний смак.
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 200 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; свіжа м'ята за смаком; терта цедра і сік 1/4 апельсина; кмин, чорний мелений перець, сіль. Приготування М'яту подрібніть, змішайте її з кмином, цедрою і соком лимона і рослинним маслом. М'ясо помийте, наріжте невеликими шматочками, посоліть, поперчіть і залийте маринадом. Залиште в холод на кілька годин.
Після цього наберіть шматочки м'яса на шампури і укладіть на середню грати аэрогриля. Готуйте шашлик при середній швидкості і температури 235 градусів протягом 20 хвилин. Щоб аромат краще зберігся, шампура можна загорнути в термостійку плівку для духовки або у фольгу.