Шашлик з індички
Нехай шашлик з індички не дуже популярний, але це зовсім не означає, що він менш смачний, ніж шашлик з баранини або свинини. Як і в будь-якому іншому вигляді даного страви, особливе місце в процесі приготування займає маринад для шашлику з індички. Тому сьогодні ми хочемо розповісти вам про те, як замаринувати індичку так, щоб вона вийшла ніжною і соковитою.
Шашлик з філе індички в кефірі
Інгредієнти:
2 кг філе індички;
4 головки ріпчастої цибулі;
2 склянки кефіру;
2-3 болгарських перцю;
2 столові ложки томатного соку;
лавровий лист, запашний перець, перець чорний мелений;
сіль за смаком.
Приготування:
Ріжемо індичатину порційними шматками. Складаємо м'ясо в каструлю, туди ж нарізаємо кільцями цибулю і трохи мнемо м'ясо з цибулею руками. Це потрібно для того, щоб цибуля пустив сік. Потім виливаємо в каструлю кефір, прянощі (перець духмяний і чорний мелений, лавровий лист), томатний сік і сіль. Маринуємо м'ясо в прохолодному місці протягом 6 годин. Нанизуючи філе на шампур, чергуйте його з шматочками болгарського перцю.
Шашлик з індички в духовці
Інгредієнти:
15 кг філе з берда індички;
3 головки ріпчастої цибулі;
3 столові ложки соняшникової олії;
5 столових ложок вустерширського соусу;
1 лимон;
сушений базилік, чорний мелений перець, майоран;
сіль за смаком.
Приготування:
Нарізаємо індичку невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо кільцями і змішуємо його з м'ясом. Потім приправляємо сухим майораном, чорним меленим перцем, сушеним базиліком і сіллю за смаком. Перемішуємо і додаємо олію, сік половинки лимона і вустерширський соус. Маринуємо м'ясо протягом 4 годин. Потім нанизуємо м'ясо на дерев'яні шпажки і смажимо в розігрітій до 220 градусів духовці 30 хвилин.
Шашлик з індички в аерогрилі
Інгредієнти:
15 кг філе індички;
4 головки ріпчастої цибулі;
1 лимон;
4 столові ложки оливкової олії;
червоний і чорний мелений перець;
сіль за смаком.
Приготування:
Нарізаємо філе індички на порційні шматки. Заправляємо філе соком 1 лимона і оливковим маслом. Туди ж додаємо цибулю, сіль і суміш червоного і чорного перцю. Маринуємо м'ясо протягом 1-2 годин. Потім зливаємо маринад з м'яса, додаємо туди трохи води і виливаємо його на дно аэрогриля (разом з цибулею). Нанизуємо м'ясо на шампури і готуємо його на аерогрилі протягом 6 хвилин при температурі 260 градусів. Вентилювання при цьому повинно бути сильним. Після знижуємо температуру до 235 градусів і ставимо регулятор вентилювання в середнє положення. І смажимо ще 15 хвилин. Подаємо з маринованою цибулею.
Рецепт пікантного шашлику з індичатини
Інгредієнти:
1 кілограм індичого філе;
маленький шматочок імбиру;
2-3 зубки часнику;
зелена цибуля;
меліса (кілька гілочок);
2 червоних солодких перцю;
4 столові ложки соняшникової або оливкової олії;
125 мл соєвого соусу;
1 лайм;
50 мл апельсинового соку;
05 чайної ложки аджики;
чорний мелений перець, сіль за смаком.
Приготування:
Нарізаємо індичку на невеликі шматочки, посипаємо її сіллю і перцем і відставляємо в сторону. Приступаємо до приготування маринаду. Червоний перець ріжемо невеликими кубиками, цибулю дрібно рубаємо. Також потрібно дрібно порізати імбир і часник, і подрібнити гілочки свіжої меліси. Всі ці інгредієнти перемішуємо і додаємо рослинне масло, сік половинки лайма, 50 мл апельсинового соку, півсклянки соєвого соусу і половину чайної ложки аджики (бажано гострої). Потім додаємо маринад до нарізання м'яса і маринуємо шашлик в холодильнику близько 1-2 годин.
Смажити шашлик за цим рецептом можна як на розжареному вугіллі, так і в духовці. Для другого способу смаження потрібно нанизати індичку на дерев'яні шпажки, скласти на змащений маслом деко і смажити при температурі 240 градусів протягом 40 хвилин. Періодично слід поливати шашлик маринадом.
Як приготувати шашлик з індички? Рецепти
Шашлик з філе індички в кефірі
Інгредієнти:
Приготування:
Ріжемо індичатину порційними шматками. Складаємо м'ясо в каструлю, туди ж нарізаємо кільцями цибулю і трохи мнемо м'ясо з цибулею руками. Це потрібно для того, щоб цибуля пустив сік. Потім виливаємо в каструлю кефір, прянощі (перець духмяний і чорний мелений, лавровий лист), томатний сік і сіль. Маринуємо м'ясо в прохолодному місці протягом 6 годин. Нанизуючи філе на шампур, чергуйте його з шматочками болгарського перцю.
Шашлик з індички в духовці
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізаємо індичку невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо кільцями і змішуємо його з м'ясом. Потім приправляємо сухим майораном, чорним меленим перцем, сушеним базиліком і сіллю за смаком. Перемішуємо і додаємо олію, сік половинки лимона і вустерширський соус. Маринуємо м'ясо протягом 4 годин. Потім нанизуємо м'ясо на дерев'яні шпажки і смажимо в розігрітій до 220 градусів духовці 30 хвилин.
Шашлик з індички в аерогрилі
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізаємо філе індички на порційні шматки. Заправляємо філе соком 1 лимона і оливковим маслом. Туди ж додаємо цибулю, сіль і суміш червоного і чорного перцю. Маринуємо м'ясо протягом 1-2 годин. Потім зливаємо маринад з м'яса, додаємо туди трохи води і виливаємо його на дно аэрогриля (разом з цибулею). Нанизуємо м'ясо на шампури і готуємо його на аерогрилі протягом 6 хвилин при температурі 260 градусів. Вентилювання при цьому повинно бути сильним. Після знижуємо температуру до 235 градусів і ставимо регулятор вентилювання в середнє положення. І смажимо ще 15 хвилин. Подаємо з маринованою цибулею.
Рецепт пікантного шашлику з індичатини
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізаємо індичку на невеликі шматочки, посипаємо її сіллю і перцем і відставляємо в сторону. Приступаємо до приготування маринаду. Червоний перець ріжемо невеликими кубиками, цибулю дрібно рубаємо. Також потрібно дрібно порізати імбир і часник, і подрібнити гілочки свіжої меліси. Всі ці інгредієнти перемішуємо і додаємо рослинне масло, сік половинки лайма, 50 мл апельсинового соку, півсклянки соєвого соусу і половину чайної ложки аджики (бажано гострої). Потім додаємо маринад до нарізання м'яса і маринуємо шашлик в холодильнику близько 1-2 годин.
Смажити шашлик за цим рецептом можна як на розжареному вугіллі, так і в духовці. Для другого способу смаження потрібно нанизати індичку на дерев'яні шпажки, скласти на змащений маслом деко і смажити при температурі 240 градусів протягом 40 хвилин. Періодично слід поливати шашлик маринадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'який шашлик з яловичини
У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
Шашлик з кролика
Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
Шашлик з форелі
Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.