Курячий шашлик
Саме затребуване і улюблене блюдо під час відпочинку на природі - це, звичайно ж, шашлик. Шматочок ароматного ніжного м'яса «з димком» і ковток холодного пива або вина для багатьох однозначно є інгредієнтом страви під назвою «щастя». Шашлик можна приготувати з різних сортів м'яса, риби, птиці. Найбільш бюджетним і простим варіантом є курячий шашлик. Давайте спробуємо з вами приготувати це чудове блюдо в домашніх умовах.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 2 кг;
сік лимонний - 50 мл;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
майонез - 100 г;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за бажанням.
Приготування
Для приготування шашлику з курячих ніжок, стегенця промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки і складаємо в глибоку чашу. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кружечками і додаємо до шматочків м'яса. Туди ж видавлюємо через землянку очищений часник, все додаємо сіль за смаком, перчимо, додаємо лимонний сік, трохи майонезу, перемішуємо і залишаємо приблизно на годину маринуватися. По закінченню часу викладаємо шматочки стегенець з кільцями цибулі на решітку і смажимо в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин, до повної готовності. Готовий шашлик з курячої гомілки подаємо на стіл зі свіжою зеленню і овочами.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт.;
бекон - 100 г;
рідкий мед - 2 ст. ложки;
гірчиця - 1 ст. ложки;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
лимон - 05 шт.
Приготування
Як приготувати курячий шашлик? Замочуємо дерев'яні шпажки у воді, для того, щоб вони не підгоряли в процесі приготування шашлику. Далі робимо маринад для м'яса: змішати гірчицю, мед і соєвий соус, додаємо лимонний сік. Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі шматочки, близько 5 див. Далі занурюємо шматочок м'яса в маринад, обертаємо беконом і обережно нанизуємо на шпажку. Так повторюємо з усіма підготовленими шматочками. Тепер включаємо духовку на 200 градусів, встановлюємо в ній грати на середню висоту, а знизу ставимо деко, застелене фольгою. Робимо це для того, щоб сік з курячого шашлику не капав на деко, а на фольгу, яку в кінці готування ми просто викидаємо. Укладаємо шашлик на решітку і чекаємо, коли утворюється рум'яна кірочка. Потім перевертаємо його іншою стороною і знову підрум'янюємо, періодично змащуючи маринадом.
Ось і все, ароматний і соковитий шашлик із курячого філе в беконі готовий. Його можна залишити на дерев'яній шпажці, або просто викласти шматочками на тарілку, подавши на гарнір овочевий салат і картопляне пюре.
У цьому рецепті філе курки можна замінити будь-яким іншим м'ясом птиці і приготувати, наприклад, шашлик з індички .
Інгредієнти:
курячі грудки - 5 шт.;
лимон - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Для приготування шашлику з курки, з курячих грудок видаляємо шкірку і акуратно відокремлюємо філе. Потім нарізаємо м'ясо на невеликі порційні шматочки і перекладаємо їх у глибоку миску. Тепер додаємо туди подрібнену ріпчасту цибулю і видавлюємо з лимона сік. Все ретельно перемішуємо, солимо і перчимо за смаком, вливаємо трохи рослинного масла. Далі все акуратно і рівномірно розмішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 2 години. Потім нанизуємо куряче м'ясо на шпажки, приблизно по 5 шматочків на кожну, і розкладаємо їх на решітці або деку. Запікаємо класичний шашлик з курки в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин, не перевертаючи шампури.
Для приготування шашлику на природі можна використовувати практично будь-які частини курячої тушки, наприклад приготувати крильця барбекю , або запекти курячі потрошка на багатті.
Приємного вам апетиту!
Шашлик з курячих стегенець
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування шашлику з курячих ніжок, стегенця промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки і складаємо в глибоку чашу. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кружечками і додаємо до шматочків м'яса. Туди ж видавлюємо через землянку очищений часник, все додаємо сіль за смаком, перчимо, додаємо лимонний сік, трохи майонезу, перемішуємо і залишаємо приблизно на годину маринуватися. По закінченню часу викладаємо шматочки стегенець з кільцями цибулі на решітку і смажимо в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин, до повної готовності. Готовий шашлик з курячої гомілки подаємо на стіл зі свіжою зеленню і овочами.
Курячий шашлик в беконі
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати курячий шашлик? Замочуємо дерев'яні шпажки у воді, для того, щоб вони не підгоряли в процесі приготування шашлику. Далі робимо маринад для м'яса: змішати гірчицю, мед і соєвий соус, додаємо лимонний сік. Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі шматочки, близько 5 див. Далі занурюємо шматочок м'яса в маринад, обертаємо беконом і обережно нанизуємо на шпажку. Так повторюємо з усіма підготовленими шматочками. Тепер включаємо духовку на 200 градусів, встановлюємо в ній грати на середню висоту, а знизу ставимо деко, застелене фольгою. Робимо це для того, щоб сік з курячого шашлику не капав на деко, а на фольгу, яку в кінці готування ми просто викидаємо. Укладаємо шашлик на решітку і чекаємо, коли утворюється рум'яна кірочка. Потім перевертаємо його іншою стороною і знову підрум'янюємо, періодично змащуючи маринадом.
Ось і все, ароматний і соковитий шашлик із курячого філе в беконі готовий. Його можна залишити на дерев'яній шпажці, або просто викласти шматочками на тарілку, подавши на гарнір овочевий салат і картопляне пюре.
Шашлик з курячих грудок
У цьому рецепті філе курки можна замінити будь-яким іншим м'ясом птиці і приготувати, наприклад, шашлик з індички .
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування шашлику з курки, з курячих грудок видаляємо шкірку і акуратно відокремлюємо філе. Потім нарізаємо м'ясо на невеликі порційні шматочки і перекладаємо їх у глибоку миску. Тепер додаємо туди подрібнену ріпчасту цибулю і видавлюємо з лимона сік. Все ретельно перемішуємо, солимо і перчимо за смаком, вливаємо трохи рослинного масла. Далі все акуратно і рівномірно розмішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 2 години. Потім нанизуємо куряче м'ясо на шпажки, приблизно по 5 шматочків на кожну, і розкладаємо їх на решітці або деку. Запікаємо класичний шашлик з курки в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин, не перевертаючи шампури.
Для приготування шашлику на природі можна використовувати практично будь-які частини курячої тушки, наприклад приготувати крильця барбекю , або запекти курячі потрошка на багатті.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в майонезі
Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик із стегенець
Якщо вам набрид традиційний м'ясної шашлик, тоді рекомендуємо зробити його з стегенець. Тут теж немає особливих складнощів у маринуванні м'яса, але є
Шашлик із курячого філе
Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати