Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик із стегенець

Шашлик із стегенець

21-03-2015, 21:25
1 576
Шашлик із стегенець
Слід визнати, що далеко не всі з нас вважають за краще м'ясної шашлик. Тим не менш, також варто визнати, що далеко не всі з нас вміють готувати шашлики з ніжного курячого філе, яке легко пересушити. Для того, хто зіткнувся з подібними проблемами, надзвичайно актуальною виявиться наша стаття, в якій ми розберемося з тим, що уявляємо себе шашлик із стегенець і як його маринувати.

Рецепт шашлику з стегенець з оцтом


Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 1-15 кг;

  • оцет 9% - 4 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • сіль, перець - щіпка;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сушена зелень (чебрець, кріп, петрушка) - за смаком.


  • Приготування
    Курячі стегенця моєму і витираємо на сухо. 4 столові ложки оцту розводимо 8 столовими ложками холодної кип'яченої води. Цибулю нарізаємо великими кільцями і злегка розминаємо з хорошою пучкою солі. У миску кладемо стегенця, рівномірно солимо і перчимо їх, заливаємо оцтом і додаємо цибулю з цукром. Фінальний штрих в маринаді - сушена зелень за смаком. Залишається лише все перемішати і залишити майбутній шашлик маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі і 6-11 годин у холодильнику. Готове м'ясо можна готувати на мангалі, так і в духовці або на грилі.
    Затяті шанувальники натуральних продуктів можуть замінити столовий оцет яблучний, винний або бальзамічний, або присмачувати м'ясо лимонним соком.
    Завдяки кислоті м'ясо стане м'яким і ніжним за максимально короткий час.

    Шашлик з курячих стегенець в майонезі


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • сік - 1/2 лимона;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • петрушка пучок;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курячі стегенця моєму і витираємо на сухо. При необхідності зрізаємо надлишки жиру, але шкірку не знімаємо.
    Шашлик із стегенець
    Цибулю і часник натираємо на дрібній тертці і додаємо отримане пюре до курячих стегенець. Аналогічним чином робимо і з перцем чилі (не забувайте одягти рукавички під час натирання!), але його ми додаємо до майонезу. Лимонний сік також ми вливаємо в домашній майонез і ретельно все перемішуємо. Справа в тому, що сам по собі майонез не здатний зробити м'ясо ніжним, це можливо лише завдяки лимону, а сам соус служить скоріше смаковою добавкою, яка збільшує жирність і соковитість готового шашлику.
    Тепер залишається лише додати майонез до стегенець, туди ж відправити нарізану петрушку, сіль і перець і знову все ретельно перемішати. Любителі лаврового листа можуть кинути в маринад пару лаврових листочків. Тепер залишаємо м'ясо промаринуватися на 3-5 годин і готуємо курячий шашлик як зазвичай.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик в майонезі
    Шашлик в майонезі
    Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
    Шашлик в оцті
    Шашлик в оцті
    Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
    Закуски до шашлику
    Закуски до шашлику
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо. І сьогодні ми поговоримо про те, які ж закуски можна до нього подати. У нашій статті ми підібрали кілька цікавих
    Курячий шашлик
    Курячий шашлик
    Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати
    Маринад для шашлику з курки
    Маринад для шашлику з курки
    І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,