Шашлик в оцті
Один з основних складових гарного шашлику - це м'якість і ніжність. Погодьтеся, псувати м'ясо і перетворювати його в гумову підошву - перспектива не з кращих, але щоб уникнути такого сумного результату м'ясо потрібно не тільки вміти правильно готувати, але і маринувати. Щоб шашлик вийшов максимально ніжним, його не слід годинами маринувати в майонезі або будь-якому іншому жирному соусі, а досить полити м'ясо кислотою, наприклад, оцтової. Справа в тому, що оцтова кислота буквально розщеплює колагенові волокна в м'ясі і м'якоть стає надзвичайно ніжною. Так що давайте розбиратися разом з тим, як замаринувати шашлик в оцті.
Інгредієнти:
свинина (ошийок) - 1 кг;
часник -2 зубчики;
перець чилі - 1/2 шт.;
оцет столовий - 3 ст. ложки;
цукор - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Свинячий ошийок промиваємо холодною водою і промачиваем паперовими рушниками. Нарізаємо м'ясо крупними шматочками і поливаємо його оцтом. Солимо і перчимо свинину, додаємо трохи чилі і пропущений через прес часник. Щоб врівноважити баланс кислоти в шашлику, додаємо до маринаду трохи цукру. Ретельно перемішуємо м'ясо, накриваємо його плівкою і залишаємо маринуватися мінімум на 4-5 годин, але краще на 10-12.
Після закінчення часу нанизуємо шашлик на шампур і смажимо над вугіллям або в духовці до готовності.
Оцет робить м'яким не тільки свинину, яловичину, але і без того ніжне м'ясо курки. Готовий шашлик буквально буде танути в роті.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 12 кг;
оцет - 2-3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
розмарин - 1 гілочка;
сіль, перець.
Приготування
Для даного рецепта краще вибирати курячі ніжки, або крильця, так як пісне філе в результаті може вийти трохи сухуватим.
Отже, курячі ніжки готуємо до маринування, прополоснув їх під холодною водою і підсушивши кухонним рушником.
Розтираємо В ступці розмарин з крупною сіллю. В даному випадку сіль виступає в якості абразиву, так що принципово вибирати саме велику сіль, так як саме завдяки їй ми зможемо витягти максимальну кількість ароматів з м'яса.
Заливаємо куряче м'ясо оцтом і посипаємо ароматним розмарином з сіллю, додаємо чорний мелений перець за смаком.
Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями і злегка обминаємо руками, щоб отримати максимальну кількість аромату. Додаємо цибулю до м'яса.
Тепер залишається лише дати шашлику з курки промаринуватися 4-5 годин у холодильнику, а вже потім можна приступати до готування.
Рецепт шашлику з свинини з оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Свинячий ошийок промиваємо холодною водою і промачиваем паперовими рушниками. Нарізаємо м'ясо крупними шматочками і поливаємо його оцтом. Солимо і перчимо свинину, додаємо трохи чилі і пропущений через прес часник. Щоб врівноважити баланс кислоти в шашлику, додаємо до маринаду трохи цукру. Ретельно перемішуємо м'ясо, накриваємо його плівкою і залишаємо маринуватися мінімум на 4-5 годин, але краще на 10-12.
Після закінчення часу нанизуємо шашлик на шампур і смажимо над вугіллям або в духовці до готовності.
Шашлик з курки з оцтом і цибулею
Оцет робить м'яким не тільки свинину, яловичину, але і без того ніжне м'ясо курки. Готовий шашлик буквально буде танути в роті.
Інгредієнти:
Приготування
Для даного рецепта краще вибирати курячі ніжки, або крильця, так як пісне філе в результаті може вийти трохи сухуватим.
Отже, курячі ніжки готуємо до маринування, прополоснув їх під холодною водою і підсушивши кухонним рушником.
Розтираємо В ступці розмарин з крупною сіллю. В даному випадку сіль виступає в якості абразиву, так що принципово вибирати саме велику сіль, так як саме завдяки їй ми зможемо витягти максимальну кількість ароматів з м'яса.
Заливаємо куряче м'ясо оцтом і посипаємо ароматним розмарином з сіллю, додаємо чорний мелений перець за смаком.
Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями і злегка обминаємо руками, щоб отримати максимальну кількість аромату. Додаємо цибулю до м'яса.
Тепер залишається лише дати шашлику з курки промаринуватися 4-5 годин у холодильнику, а вже потім можна приступати до готування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик із стегенець
Якщо вам набрид традиційний м'ясної шашлик, тоді рекомендуємо зробити його з стегенець. Тут теж немає особливих складнощів у маринуванні м'яса, але є
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування
Спеції для шашлику
В приготуванні шашлику дуже багато залежить від суміші спецій, яку ви будете використовувати при маринуванні. Шашлик маринований своїми руками завжди
Маринад для шашлику з курки
І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,
Шашлик в мультиварці
В даний час практично у кожної господині на кухні є такий корисний девайс, як мультиварка для приготування різних страв. І сьогодні ми пропонуємо вам