Вернуться назад Распечатать

Шашлик в оцті

Шашлик в оцті
Один з основних складових гарного шашлику - це м'якість і ніжність. Погодьтеся, псувати м'ясо і перетворювати його в гумову підошву - перспектива не з кращих, але щоб уникнути такого сумного результату м'ясо потрібно не тільки вміти правильно готувати, але і маринувати. Щоб шашлик вийшов максимально ніжним, його не слід годинами маринувати в майонезі або будь-якому іншому жирному соусі, а досить полити м'ясо кислотою, наприклад, оцтової. Справа в тому, що оцтова кислота буквально розщеплює колагенові волокна в м'ясі і м'якоть стає надзвичайно ніжною. Так що давайте розбиратися разом з тим, як замаринувати шашлик в оцті.

Рецепт шашлику з свинини з оцтом


Інгредієнти:

  • свинина (ошийок) - 1 кг;

  • часник -2 зубчики;

  • перець чилі - 1/2 шт.;

  • оцет столовий - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свинячий ошийок промиваємо холодною водою і промачиваем паперовими рушниками. Нарізаємо м'ясо крупними шматочками і поливаємо його оцтом. Солимо і перчимо свинину, додаємо трохи чилі і пропущений через прес часник. Щоб врівноважити баланс кислоти в шашлику, додаємо до маринаду трохи цукру. Ретельно перемішуємо м'ясо, накриваємо його плівкою і залишаємо маринуватися мінімум на 4-5 годин, але краще на 10-12.
    Після закінчення часу нанизуємо шашлик на шампур і смажимо над вугіллям або в духовці до готовності.

    Шашлик з курки з оцтом і цибулею


    Оцет робить м'яким не тільки свинину, яловичину, але і без того ніжне м'ясо курки. Готовий шашлик буквально буде танути в роті.
    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 12 кг;

  • оцет - 2-3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Для даного рецепта краще вибирати курячі ніжки, або крильця, так як пісне філе в результаті може вийти трохи сухуватим.
    Отже, курячі ніжки готуємо до маринування, прополоснув їх під холодною водою і підсушивши кухонним рушником.
    Розтираємо В ступці розмарин з крупною сіллю. В даному випадку сіль виступає в якості абразиву, так що принципово вибирати саме велику сіль, так як
    Шашлик в оцті
    саме завдяки їй ми зможемо витягти максимальну кількість ароматів з м'яса.
    Заливаємо куряче м'ясо оцтом і посипаємо ароматним розмарином з сіллю, додаємо чорний мелений перець за смаком.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями і злегка обминаємо руками, щоб отримати максимальну кількість аромату. Додаємо цибулю до м'яса.
    Тепер залишається лише дати шашлику з курки промаринуватися 4-5 годин у холодильнику, а вже потім можна приступати до готування.