Спеції для шашлику
Кінцевий результат приготування шашлику, його гострота і соковитість, більшою мірою залежить від маринаду для шашлику і соусу. М'ясо можна маринувати в воді, вині, коньяку, кефірі, майонезі або лимонному соці. Але буквально в кожному з рецептів використовують цибулю. Прийнято вважати, що чим більше цибулі, тим краще, тим насиченішим і смачніше буде шашлик. Зазвичай цибулю кладуть у пропорції один до одного з м'ясом. Його нарізають великими кільцями і надягають на шампур.
Існує величезна кількість спецій для шашлику. Будь-які спеції, соуси потрібно вибирати в залежності від того, яке м'ясо для шашлику ви будете готувати. Якщо взяти баранину, то до такого шашлику найкраще підійде імбир, гвоздика і розмарин. Вони не тільки збагатять смак шашлику, але і зроблять менш помітним незвичайний запах і присмак баранини. Якщо використовувати для шашлику телятину і свинину, в якості спецій підійде шавлія, коріандр, імбир. Саме їх додають в істинний, справжній, «правильний» кавказький шашлик. Курча і качка краще всього поєднуються з естрагоном, а гуска з кмином, мускатним горіхом і чебрецем. Якщо ви готуєте рибу, обов'язково покладіть зелень, мелений коріандр і духмяний перець. Якогось одного, універсального набору спецій, що підходить на будь-який випадок не існує, але є певні, які можна класти в будь шашликів. Серед них можна назвати гірчицю, базилік, лавровий цибулю, аніс і італійські трави. Для маринаду можна використовувати сухі трави. Нитка смак шашлику можуть різні види соусів. Кількість рецептів їх настільки велике, як і кількість рецептів шашлику. Можна приготувати часниковий соус томатний, і сацебелі, і тартар, і який-небудь інший, який доведеться вам за смаком.
Найчастіше до складу приправи для шашлику входять спеції, запах яких можна назвати насиченим. По-перше, це різні види перців, сушена зелень, хрін, гірчиця, коріандр, селера, майоран, базилік, чебрець. Рекомендують трохи обсмажувати суміш спецій для шашлику для більш ароматного запаху. Коли вони почнуть посилювати свій запах, їх потрібно зняти з вогню і остудити, а потім подрібнити в кавомолці. Сьогодні можна придбати найрізноманітніші спеції, і це досить-таки зручно, оскільки не потрібно піклуватися про правильних пропорціях інгредієнтів. Але, з часом, вони втрачають свій первинний смак, тому рекомендують купувати приправи в герметичних упаковках або розмелюють їх безпосередньо перед додаванням у шашлик. Приправи не тільки покращують аромат і смак страви, але і сприяють травним процесам і підвищення апетиту.
Суміш спецій для шашлику
Існує величезна кількість спецій для шашлику. Будь-які спеції, соуси потрібно вибирати в залежності від того, яке м'ясо для шашлику ви будете готувати. Якщо взяти баранину, то до такого шашлику найкраще підійде імбир, гвоздика і розмарин. Вони не тільки збагатять смак шашлику, але і зроблять менш помітним незвичайний запах і присмак баранини. Якщо використовувати для шашлику телятину і свинину, в якості спецій підійде шавлія, коріандр, імбир. Саме їх додають в істинний, справжній, «правильний» кавказький шашлик. Курча і качка краще всього поєднуються з естрагоном, а гуска з кмином, мускатним горіхом і чебрецем. Якщо ви готуєте рибу, обов'язково покладіть зелень, мелений коріандр і духмяний перець. Якогось одного, універсального набору спецій, що підходить на будь-який випадок не існує, але є певні, які можна класти в будь шашликів. Серед них можна назвати гірчицю, базилік, лавровий цибулю, аніс і італійські трави. Для маринаду можна використовувати сухі трави. Нитка смак шашлику можуть різні види соусів. Кількість рецептів їх настільки велике, як і кількість рецептів шашлику. Можна приготувати часниковий соус томатний, і сацебелі, і тартар, і який-небудь інший, який доведеться вам за смаком.
Найчастіше до складу приправи для шашлику входять спеції, запах яких можна назвати насиченим. По-перше, це різні види перців, сушена зелень, хрін, гірчиця, коріандр, селера, майоран, базилік, чебрець. Рекомендують трохи обсмажувати суміш спецій для шашлику для більш ароматного запаху. Коли вони почнуть посилювати свій запах, їх потрібно зняти з вогню і остудити, а потім подрібнити в кавомолці. Сьогодні можна придбати найрізноманітніші спеції, і це досить-таки зручно, оскільки не потрібно піклуватися про правильних пропорціях інгредієнтів. Але, з часом, вони втрачають свій первинний смак, тому рекомендують купувати приправи в герметичних упаковках або розмелюють їх безпосередньо перед додаванням у шашлик. Приправи не тільки покращують аромат і смак страви, але і сприяють травним процесам і підвищення апетиту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик в оцті
Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
Закуски до шашлику
Шашлик - улюблене багатьма блюдо. І сьогодні ми поговоримо про те, які ж закуски можна до нього подати. У нашій статті ми підібрали кілька цікавих
Як маринувати шашлик?
C настанням теплих днів так і хочеться вибратися на природу, приготувати шашличок Мариноване м'ясо можна купити вже готове, а можна замаринувати
М'ясо для шашлику
Весняне сонечко припікає все спекотніше, даючи зрозуміти, що пора вибиратися на природу і насолоджуватися смаком і запахом смаженого на вугіллі
Маринад для шашлику з курки
І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,
Яке м'ясо краще на шашлик?
Літо - час шашликів і виїздів на пікніки. І сьогодні ми розповімо, як правильно вибрати, нарізати і замаринувати м'ясо для шашлику. Читаємо наші