Маринад для шашлику з курки
Який маринад вибрати для шашлику з курки, адже способів його приготування так багато? Скажете, навіть не варто міркувати, як маринувати курку, тому що з неї шашлику все одно не вийде? Ну так, справжній шашлик з курки, звичайно, не роблять, але якщо часом особливо не маєте (не встигли замаринувати м'ясо з вечора), то курка стане непоганим виходом з положення.
Шашлик з курки в кефірі
Дуже соковитий шашлик виходить з курки, якщо зробити для нього маринад на кефірі.
Інгредієнти:
курка - 3 кг;
кефір (35%) - 1/2 л;
цибуля - 3 шт.;
часник - 1 зубчик;
сіль і перець за смаком.
Приготування
Ріжемо курку на шматки, викладаємо в каструлю. Заливаємо туди кефір, додаємо цибулю, нарізану кільцями і подрібнений часник. Перемішуємо, перчимо, солимо, накриваємо тарілкою і кладемо зверху вантаж. Через 2 години шашлик можна смажити.
Шашлик з курки в майонезі
Один з найбільш популярних рецептів маринаду для шашлику з курки, це маринад на майонезі.
Інгредієнти:
курка - 2 кг;
цибуля - 6 шт;
майонез - 150 мл;
сіль і перець за смаком.
Приготування
Поділяємо курку на шматки, які зручно буде нанизувати на шампур, солимо, перчимо і викладаємо в каструлю. Викладаємо порізану кільцями цибулю і майонез, все перемішуємо. За бажанням можна додати зелень (цибуля, петрушка, базилік), а ще смачніше буде, якщо порізати соковиті пагони (стрілки) лука. Накриваємо каструлю і залишаємо маринуватися на 2-3 години.
Шашлик з курки з оцтом
На питання, як маринувати шашлик з курки, багато хто відповість, що робити це треба з оцтом.
Інгредієнти:
курка - 1 кг;
цибуля - 3 шт.;
оцет (3%) - 2 1/2 ст. ложки;
перець і сіль.
Приготування
Курку нарізаємо на порційні шматки, складаємо в каструльку, перчимо, додаємо півкільця цибулі і оцет. Перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо маринуватися на 3 години. Перед приготуванням курку солимо.
Шашлик з курки в пиві
Не знаєте, як ще замаринувати курку для шашлику? Спробуйте зробити це в пиві, результат вас порадує.
Інгредієнти:
курка - 1 кг;
світле пиво - 1/2 л;
цибуля - 2 шт.;
материнка (сушена) - 1 чайна ложка;
перець і сіль.
Приготування
Відокремлюємо м'ясо від кісток, очищаємо від шкірки і викладаємо в каструлю шматки. Солимо, перчимо, додаємо материнку і перемішуємо. Додаємо кільця цибулі, заливаємо пивом і маринуємо протягом 3-х годин.
Шашлик з курки у вині
Роздумуєте над маринаду для шашлику з курки? Зробіть його з білим вином, вийде смачно.
Інгредієнти:
стегенця курячі - 4 шт.;
цибуля - 5 шт.;
біле сухе вино - 400 мл;
лимонний сік, перець, спеції, сіль за смаком.
Приготування
Стегенця ділимо на 3 частини кожен і кладемо в каструлю. Лук очищаємо і нарізаємо великими кільцями. Додаємо кільця цибулі, спеції, лимонний сік і вино. Перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою (гнітом) на 2-3 години.
Шашлик з курки з ананасами
Набридли стандартні страви? Бажаєте додати шашлику екзотичності та індійського колориту? Тоді вам обов'язково треба спробувати замаринувати шашлик з чатні з манго і ананасами.
Інгредієнти:
манго - 2 шт.;
ананас (дрібний) - 2 шт.;
курка - 1 1/2 кг;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
оцет яблучний - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 2 ч. ложки;
перець чилі гострий - 1 шт.;
цукор, сіль, каррі за смаком.
Приготування
Спочатку займемося приготуванням чатні. Чистимо від шкірки манго, видаляємо кісточку і нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо у вершковому маслі 5 хвилин, поки не розм'якшаться. Додаємо подрібнений часник і перець чилі, тушкуємо ще 2 хвилини. Суміш охолоджуємо і подрібнюємо в блендері до однорідності, додаємо оцет, рослинна олія, карі, цукор і сіль. Все ще раз перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику 1-2 дні.
Поділяємо курку на шматки, викладаємо в каструлю, додаємо чатні, перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою на 3 години. Поки курка маринується, чистимо ананас і нарізаємо його на кружечки. Нанизуємо курку на шампур, чергуючи з шматочками ананаса.
Шашлик з курки в кефірі
Дуже соковитий шашлик виходить з курки, якщо зробити для нього маринад на кефірі.
Інгредієнти:
Приготування
Ріжемо курку на шматки, викладаємо в каструлю. Заливаємо туди кефір, додаємо цибулю, нарізану кільцями і подрібнений часник. Перемішуємо, перчимо, солимо, накриваємо тарілкою і кладемо зверху вантаж. Через 2 години шашлик можна смажити.
Шашлик з курки в майонезі
Один з найбільш популярних рецептів маринаду для шашлику з курки, це маринад на майонезі.
Інгредієнти:
Приготування
Поділяємо курку на шматки, які зручно буде нанизувати на шампур, солимо, перчимо і викладаємо в каструлю. Викладаємо порізану кільцями цибулю і майонез, все перемішуємо. За бажанням можна додати зелень (цибуля, петрушка, базилік), а ще смачніше буде, якщо порізати соковиті пагони (стрілки) лука. Накриваємо каструлю і залишаємо маринуватися на 2-3 години.
Шашлик з курки з оцтом
На питання, як маринувати шашлик з курки, багато хто відповість, що робити це треба з оцтом.
Інгредієнти:
Приготування
Курку нарізаємо на порційні шматки, складаємо в каструльку, перчимо, додаємо півкільця цибулі і оцет. Перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо маринуватися на 3 години. Перед приготуванням курку солимо.
Шашлик з курки в пиві
Не знаєте, як ще замаринувати курку для шашлику? Спробуйте зробити це в пиві, результат вас порадує.
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо м'ясо від кісток, очищаємо від шкірки і викладаємо в каструлю шматки. Солимо, перчимо, додаємо материнку і перемішуємо. Додаємо кільця цибулі, заливаємо пивом і маринуємо протягом 3-х годин.
Шашлик з курки у вині
Роздумуєте над маринаду для шашлику з курки? Зробіть його з білим вином, вийде смачно.
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця ділимо на 3 частини кожен і кладемо в каструлю. Лук очищаємо і нарізаємо великими кільцями. Додаємо кільця цибулі, спеції, лимонний сік і вино. Перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою (гнітом) на 2-3 години.
Шашлик з курки з ананасами
Набридли стандартні страви? Бажаєте додати шашлику екзотичності та індійського колориту? Тоді вам обов'язково треба спробувати замаринувати шашлик з чатні з манго і ананасами.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку займемося приготуванням чатні. Чистимо від шкірки манго, видаляємо кісточку і нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо у вершковому маслі 5 хвилин, поки не розм'якшаться. Додаємо подрібнений часник і перець чилі, тушкуємо ще 2 хвилини. Суміш охолоджуємо і подрібнюємо в блендері до однорідності, додаємо оцет, рослинна олія, карі, цукор і сіль. Все ще раз перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику 1-2 дні.
Поділяємо курку на шматки, викладаємо в каструлю, додаємо чатні, перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою на 3 години. Поки курка маринується, чистимо ананас і нарізаємо його на кружечки. Нанизуємо курку на шампур, чергуючи з шматочками ананаса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
Шашлик з нутрії
Їли смачний шашлик? Впевнені? А нутрію пробували? Як, ви хочете сказати, що не пробували шашлик з нутрії? Дієтичне м'ясо цього гризуна, звичайно,
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в майонезі
Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик в оцті
Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких