Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик з нутрії

Шашлик з нутрії

21-03-2015, 21:27
3 922
Шашлик з нутрії
Якщо ви думаєте що їли смачний шашлик, не пробуючи нутрії, то смію вас розчарувати - це не так, адже дієтичне м'ясо цього гризуна при зажаривании на вугіллі поступається правильному свинячого шашлику хіба що в калорійності. Загалом, у період майбутнього потепління, дуже радимо відшукати тушку нутрії кілограма в 2-3 якої буде достатньо для того, аби досхочу нагодувати велику компанію. А ось про те, як приготувати шашлик з нутрії, ми розповімо в цій статті.

Маринад для нутрії


Маринад для нутрії, як і для будь-якого шашлику - справа першорядне, однак, незважаючи на рідкість м'яса цього гризуна на прилавках магазинів, маринад для нього особливих вишукувань не вимагає.
Інгредієнти:

  • оливковий майонез - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 500 г;

  • зіра - 1 ч. ложка;

  • суміш перців - за смаком;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка.



  • Приготування
    Все елементарно просто: рубане м'ясо рясно поливаємо оливковою майонезом, не шкодуючи посипаємо кільцями ріпчастої цибулі і, найголовніше, додаємо зіру і насіння коріандру - основну родзинку кінцевого шашлику, далі трохи перцю і ніякої солі, інакше м'ясо стане жорстким (для просолювання м'ясо поливають солоною водою під час готування). Залишаємо нутрію в маринаді від 3-х годин до доби.

    Ще один простий маринад для цінителів чистого смаку м'яса


    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • перець - 1 ч. ложка;

  • сухе біле вино, або мінеральна вода - 2 ст.


  • Приготування
    Власне, готуємо шашлик як зазвичай, присмачивши м'ясо ароматними кільцями ріпчастої цибулі і перцем (знову-таки - не солимо!). Заливаємо його мінеральною водою або вином, для пікантності можна додати пару столових ложок аджики. Маринуємо нутрію під пресом 3-6 годин.
    Шашлик з нутрії

    Шашлик з нутрії - рецепт


    Нутрію ошкурити, очистити від нутрощів і спинних залоз. Рубаємо м'ясо на шматки, розмір яких залежить від віку тварини: великі - для молодого м'яса, дрібні - для зрілого. Потім, м'ясо заливаємо одним з вищеописаних маринадів і залишаємо в холодильнику на 3-6 годин. Перед обсмаженням нанизуємо його на шампури, чергуючи менш жирні шматки з більш жирними. Відправляємо шашлик на вогнище, попередньо підкинувши у вогонь кілька фруктових гілочок без кори, вони додадуть копченості.
    Готовий шашлик подаємо з печеними овочами і улюбленими соусами. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'який шашлик з яловичини
    М'який шашлик з яловичини
    У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
    Шашлик з індички
    Шашлик з індички
    Найважливішу роль в приготування шашлику з будь-якого виду м'яса, звичайно ж, грає маринад. Але чи означає це, що правильно замаринувавши навіть
    Шашлик з кролика
    Шашлик з кролика
    Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик в майонезі
    Шашлик в майонезі
    Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
    Як приготувати нутрію в духовці?
    Як приготувати нутрію в духовці?
    М'ясо нутрії у всі часи вважалося корисним. Можливо саме тому його частіше запікають або готують на вогнищі, ніж смажать. Як раз про приготуванні