Якщо ви думаєте що їли смачний шашлик, не пробуючи нутрії, то смію вас розчарувати - це не так, адже дієтичне м'ясо цього гризуна при зажаривании на вугіллі поступається правильному свинячого шашлику хіба що в калорійності. Загалом, у період майбутнього потепління, дуже радимо відшукати тушку нутрії кілограма в 2-3 якої буде достатньо для того, аби досхочу нагодувати велику компанію. А ось про те, як приготувати шашлик з нутрії, ми розповімо в цій статті.
Маринад для нутрії
Маринад для нутрії, як і для будь-якого шашлику - справа першорядне, однак, незважаючи на рідкість м'яса цього гризуна на прилавках магазинів, маринад для нього особливих вишукувань не вимагає.
Інгредієнти: оливковий майонез - 100 г; цибуля ріпчаста - 500 г; зіра - 1 ч. ложка; суміш перців - за смаком; насіння коріандру - 1 ч. ложка. Приготування Все елементарно просто: рубане м'ясо рясно поливаємо оливковою майонезом, не шкодуючи посипаємо кільцями ріпчастої цибулі і, найголовніше, додаємо зіру і насіння коріандру - основну родзинку кінцевого шашлику, далі трохи перцю і ніякої солі, інакше м'ясо стане жорстким (для просолювання м'ясо поливають солоною водою під час готування). Залишаємо нутрію в маринаді від 3-х годин до доби.
Ще один простий маринад для цінителів чистого смаку м'яса
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 3 шт.; перець - 1 ч. ложка; сухе біле вино, або мінеральна вода - 2 ст. Приготування Власне, готуємо шашлик як зазвичай, присмачивши м'ясо ароматними кільцями ріпчастої цибулі і перцем (знову-таки - не солимо!). Заливаємо його мінеральною водою або вином, для пікантності можна додати пару столових ложок аджики. Маринуємо нутрію під пресом 3-6 годин.
Шашлик з нутрії - рецепт
Нутрію ошкурити, очистити від нутрощів і спинних залоз. Рубаємо м'ясо на шматки, розмір яких залежить від віку тварини: великі - для молодого м'яса, дрібні - для зрілого. Потім, м'ясо заливаємо одним з вищеописаних маринадів і залишаємо в холодильнику на 3-6 годин. Перед обсмаженням нанизуємо його на шампури, чергуючи менш жирні шматки з більш жирними. Відправляємо шашлик на вогнище, попередньо підкинувши у вогонь кілька фруктових гілочок без кори, вони додадуть копченості.
Готовий шашлик подаємо з печеними овочами і улюбленими соусами. Приємного апетиту!