Вернуться назад Распечатать

Маринад для шашлику з курки

Маринад для шашлику з курки
Який маринад вибрати для шашлику з курки, адже способів його приготування так багато? Скажете, навіть не варто міркувати, як маринувати курку, тому що з неї шашлику все одно не вийде? Ну так, справжній шашлик з курки, звичайно, не роблять, але якщо часом особливо не маєте (не встигли замаринувати м'ясо з вечора), то курка стане непоганим виходом з положення.
Шашлик з курки в кефірі
Дуже соковитий шашлик виходить з курки, якщо зробити для нього маринад на кефірі.
Інгредієнти:

  • курка - 3 кг;

  • кефір (35%) - 1/2 л;

  • цибуля - 3 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування
    Ріжемо курку на шматки, викладаємо в каструлю. Заливаємо туди кефір, додаємо цибулю, нарізану кільцями і подрібнений часник. Перемішуємо, перчимо, солимо, накриваємо тарілкою і кладемо зверху вантаж. Через 2 години шашлик можна смажити.
    Шашлик з курки в майонезі
    Один з найбільш популярних рецептів маринаду для шашлику з курки, це маринад на майонезі.
    Інгредієнти:

  • курка - 2 кг;

  • цибуля - 6 шт;

  • майонез - 150 мл;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування
    Поділяємо курку на шматки, які зручно буде нанизувати на шампур, солимо, перчимо і викладаємо в каструлю. Викладаємо порізану кільцями цибулю і майонез, все перемішуємо. За бажанням можна додати зелень (цибуля, петрушка, базилік), а ще смачніше буде, якщо порізати соковиті пагони (стрілки) лука. Накриваємо каструлю і залишаємо маринуватися на 2-3 години.
    Шашлик з курки з оцтом
    На питання, як маринувати шашлик з курки, багато хто відповість, що робити це треба з оцтом.
    Інгредієнти:

  • курка - 1 кг;

  • цибуля - 3 шт.;

  • оцет (3%) - 2 1/2 ст. ложки;

  • перець і сіль.


  • Приготування
    Курку нарізаємо на порційні шматки, складаємо в каструльку, перчимо, додаємо півкільця цибулі і оцет. Перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо маринуватися на 3 години. Перед приготуванням курку солимо.
    Шашлик з курки в пиві
    Не знаєте, як ще замаринувати курку для шашлику? Спробуйте зробити це в пиві, результат вас порадує.
    Інгредієнти:

  • курка - 1 кг;

  • світле пиво - 1/2 л;

  • цибуля - 2 шт.;

  • материнка (сушена) - 1 чайна ложка;

  • перець і сіль.


  • Приготування
    Відокремлюємо м'ясо від кісток, очищаємо від шкірки і викладаємо в каструлю шматки. Солимо, перчимо, додаємо материнку і перемішуємо. Додаємо кільця цибулі, заливаємо пивом і маринуємо протягом 3-х годин.
    Шашлик з курки у вині
    Роздумуєте над маринаду для шашлику з курки? Зробіть його з білим вином, вийде смачно.
    Інгредієнти:

  • стегенця курячі - 4 шт.;

  • цибуля - 5 шт.;

  • біле сухе вино - 400 мл;

  • лимонний сік, перець, спеції, сіль за смаком.


  • Приготування
    Стегенця ділимо на 3 частини кожен і кладемо в каструлю. Лук очищаємо і нарізаємо великими кільцями. Додаємо кільця цибулі, спеції, лимонний сік і вино. Перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою (гнітом) на 2-3 години.
    Шашлик з курки з ананасами
    Набридли стандартні страви? Бажаєте додати шашлику екзотичності та індійського колориту? Тоді вам обов'язково треба спробувати замаринувати шашлик з чатні з манго і ананасами.
    Маринад для шашлику з курки

    Інгредієнти:

  • манго - 2 шт.;

  • ананас (дрібний) - 2 шт.;

  • курка - 1 1/2 кг;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • оцет яблучний - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 2 ч. ложки;

  • перець чилі гострий - 1 шт.;

  • цукор, сіль, каррі за смаком.


  • Приготування
    Спочатку займемося приготуванням чатні. Чистимо від шкірки манго, видаляємо кісточку і нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо у вершковому маслі 5 хвилин, поки не розм'якшаться. Додаємо подрібнений часник і перець чилі, тушкуємо ще 2 хвилини. Суміш охолоджуємо і подрібнюємо в блендері до однорідності, додаємо оцет, рослинна олія, карі, цукор і сіль. Все ще раз перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику 1-2 дні.
    Поділяємо курку на шматки, викладаємо в каструлю, додаємо чатні, перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою на 3 години. Поки курка маринується, чистимо ананас і нарізаємо його на кружечки. Нанизуємо курку на шампур, чергуючи з шматочками ананаса.