Який маринад вибрати для шашлику з курки, адже способів його приготування так багато? Скажете, навіть не варто міркувати, як маринувати курку, тому що з неї шашлику все одно не вийде? Ну так, справжній шашлик з курки, звичайно, не роблять, але якщо часом особливо не маєте (не встигли замаринувати м'ясо з вечора), то курка стане непоганим виходом з положення.
Шашлик з курки в кефірі
Дуже соковитий шашлик виходить з курки, якщо зробити для нього маринад на кефірі.
Інгредієнти: курка - 3 кг; кефір (35%) - 1/2 л; цибуля - 3 шт.; часник - 1 зубчик; сіль і перець за смаком. Приготування Ріжемо курку на шматки, викладаємо в каструлю. Заливаємо туди кефір, додаємо цибулю, нарізану кільцями і подрібнений часник. Перемішуємо, перчимо, солимо, накриваємо тарілкою і кладемо зверху вантаж. Через 2 години шашлик можна смажити.
Шашлик з курки в майонезі
Один з найбільш популярних рецептів маринаду для шашлику з курки, це маринад на майонезі.
Інгредієнти: курка - 2 кг; цибуля - 6 шт; майонез - 150 мл; сіль і перець за смаком. Приготування Поділяємо курку на шматки, які зручно буде нанизувати на шампур, солимо, перчимо і викладаємо в каструлю. Викладаємо порізану кільцями цибулю і майонез, все перемішуємо. За бажанням можна додати зелень (цибуля, петрушка, базилік), а ще смачніше буде, якщо порізати соковиті пагони (стрілки) лука. Накриваємо каструлю і залишаємо маринуватися на 2-3 години.
Шашлик з курки з оцтом
На питання, як маринувати шашлик з курки, багато хто відповість, що робити це треба з оцтом.
Інгредієнти: курка - 1 кг; цибуля - 3 шт.; оцет (3%) - 2 1/2 ст. ложки; перець і сіль. Приготування Курку нарізаємо на порційні шматки, складаємо в каструльку, перчимо, додаємо півкільця цибулі і оцет. Перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо маринуватися на 3 години. Перед приготуванням курку солимо.
Шашлик з курки в пиві
Не знаєте, як ще замаринувати курку для шашлику? Спробуйте зробити це в пиві, результат вас порадує.
Інгредієнти: курка - 1 кг; світле пиво - 1/2 л; цибуля - 2 шт.; материнка (сушена) - 1 чайна ложка; перець і сіль. Приготування Відокремлюємо м'ясо від кісток, очищаємо від шкірки і викладаємо в каструлю шматки. Солимо, перчимо, додаємо материнку і перемішуємо. Додаємо кільця цибулі, заливаємо пивом і маринуємо протягом 3-х годин.
Шашлик з курки у вині
Роздумуєте над маринаду для шашлику з курки? Зробіть його з білим вином, вийде смачно.
Інгредієнти: стегенця курячі - 4 шт.; цибуля - 5 шт.; біле сухе вино - 400 мл; лимонний сік, перець, спеції, сіль за смаком. Приготування Стегенця ділимо на 3 частини кожен і кладемо в каструлю. Лук очищаємо і нарізаємо великими кільцями. Додаємо кільця цибулі, спеції, лимонний сік і вино. Перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою (гнітом) на 2-3 години.
Шашлик з курки з ананасами
Набридли стандартні страви? Бажаєте додати шашлику екзотичності та індійського колориту? Тоді вам обов'язково треба спробувати замаринувати шашлик з чатні з манго і ананасами.
Інгредієнти: манго - 2 шт.; ананас (дрібний) - 2 шт.; курка - 1 1/2 кг; масло рослинне - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; оцет яблучний - 1 ст. ложка; вершкове масло - 2 ч. ложки; перець чилі гострий - 1 шт.; цукор, сіль, каррі за смаком. Приготування Спочатку займемося приготуванням чатні. Чистимо від шкірки манго, видаляємо кісточку і нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо у вершковому маслі 5 хвилин, поки не розм'якшаться. Додаємо подрібнений часник і перець чилі, тушкуємо ще 2 хвилини. Суміш охолоджуємо і подрібнюємо в блендері до однорідності, додаємо оцет, рослинна олія, карі, цукор і сіль. Все ще раз перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику 1-2 дні.
Поділяємо курку на шматки, викладаємо в каструлю, додаємо чатні, перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою на 3 години. Поки курка маринується, чистимо ананас і нарізаємо його на кружечки. Нанизуємо курку на шампур, чергуючи з шматочками ананаса.