Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

М'ясо для шашлику

16-03-2015, 16:32
1 592
М'ясо для шашлику
Шашлик справа хороша, але щоб він вийшов смачним потрібно не помилитися з вибором «сировини», а також знати, як правильно різати м'ясо на шашлик.

Як вибрати м'ясо для шашлику?


Яке м'ясо краще брати для шашлику? Природно свіже, але не парне - з такого м'яса шашлик вийде жорстким. Кращим для приготування шашлику (і не тільки) вважається охолоджене м'ясо, тому якщо є можливість, краще вибирати саме його. Якщо ж купуєте заморожене м'ясо, то остерігайтеся повторного його заморожування. Відрізняти м'ясо, яке заморожували двічі можна за розоватому кольором кристаликів льоду. Також таке м'ясо не змінить свій колір при натисканні і залишиться рожево-сірим, тоді, як якісне м'ясо змінить забарвлення з темно-червоного на більш бурий відтінок. Але остерігайтеся підфарбованого м'яса, наприклад, в марганцівці. Зверніть увагу на колір жиру, якщо він рожевого кольору, то м'ясо явно підмальоване. У свіжого м'яса жир і прошарку білого або кремового кольору. Якщо купуєте м'ясо в упаковці, то перевірте, чи немає на ній слідів, а на самому м'ясі бурих або сірих плям. При присутності одного з ознак м'ясо брати не варто - воно було розморожено, і початок псується.

Яке м'ясо для шашлику краще?


Якщо задати в компанії питання про те, яке м'ясо, на їхню думку, найкраще для шашлику, то гучних дебатів буде не уникнути - у кожного свої уподобання. Тому таке питання ставити не варто, а краще вибрати те, що подобається вам. А щоб шашлик вийшов смачніше, вибирайте м'ясо з потрібних частин туші.
Для шашлику з яловичини краще взяти філейну частину або вирізку. З задньої ноги для приготування шашлику можна взяти тільки внутрішню частину.
Шашлик з баранини вийде смачним, якщо взяти м'якоть з задньої ноги, корейку або вирізку. Бараняча лопатка для шашлику не дуже хороший вибір. І потрібно пам'ятати, що шашлик з баранини потрібно їсти гарячим, отившее м'ясо перестане бути таким смачним.
Для шашлику з свинини ідеально підходить м'ясо, розташована уздовж хребта на шиї - «шийка». М'ясо, зрізане вздовж хребта зі спини, також підійде для шашлику, тільки не забудьте зрізати все сало. Пісне м'ясо з задньої частини для шашлику краще не використовувати, інакше шашлик буде жорстким і зовсім не соковитим.

Як різати м'ясо на шашлик?


Ви визначилися, яке м'ясо взяти на шашлик, і навіть купили його, і принесли додому. Що далі? Треба правильно обробити м'ясо. Як нарізати м'ясо на шашлик? Якщо взяли для шашлику яловичу вирізку, то це м'ясо краще різати упоперек волокон, вам так простіше буде розділяти. А в інших випадках спосіб нарізки (поперек чи уздовж волокон) неважливий. Ідеальною вважається конусоподібна форма для шматків м'яса на шашлик. Хоча, якщо ви поріжете м'ясо квадратами, шашлик від цього гірше не стане. Розмір повинен бути середнім, щоб м'ясо добре просмажене, але залишилося соковитим. Та й чекати приготування товстих і великих шматків м'яса доведеться дуже довго. Щоб приблизно
М'ясо для шашлику
уявити розмір кожного шматка, потрібно запам'ятати, що на шампурі (середнього розміру) повинно уміщатися 6 шматків м'яса. Більше небажано - шашлик вийде сухим, шматочки-то тонкі. Менша кількість шматків на шампурі теж «не до добра» - чекати готовності довго, а м'ясо може і зовсім не просмажиться.

Скільки м'яса брати на шашлик?


Коли планується виїзд з друзями на шашлики, нас незмінно мучить питання, а скільки треба брати м'яса на шашлик на людину. Зазвичай беруть по 1/2 кг на людину. Але якщо у компанії хороші їдці або не планується іншого харчування крім шашликів, то краще змінити формулу розрахунку. І взяти за півкіло м'яса на кожну прекрасну даму і по кілограму на кожного представника сильної статі (або даму з відмінним апетитом).
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з нутрії
Шашлик з нутрії
Їли смачний шашлик? Впевнені? А нутрію пробували? Як, ви хочете сказати, що не пробували шашлик з нутрії? Дієтичне м'ясо цього гризуна, звичайно,
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик в оцті
Шашлик в оцті
Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
Шашлик зі свинини з лимоном
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування
Спеції для шашлику
Спеції для шашлику
В приготуванні шашлику дуже багато залежить від суміші спецій, яку ви будете використовувати при маринуванні. Шашлик маринований своїми руками завжди
Яке м'ясо краще на шашлик?
Яке м'ясо краще на шашлик?
Літо - час шашликів і виїздів на пікніки. І сьогодні ми розповімо, як правильно вибрати, нарізати і замаринувати м'ясо для шашлику. Читаємо наші