Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик зі свинини з лимоном

Шашлик зі свинини з лимоном

21-03-2015, 21:22
951
Шашлик зі свинини з лимоном
Любите виїзди на природу? Погодьтеся, що жодна поїздка не обходиться без готування шашлику! Його насичений і чудовий аромат не залишить байдужим нікого. Пропонуємо вам приготувати сьогодні шашлик зі свинини з лимоном. М'ясо, замариноване за цим рецептом, виходить досить ніжним і дуже соковитим.

Рецепт шашлику з свинини з лимоном


Інгредієнти:

  • свинина - 3 кг;

  • цибулина - 4 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • спеції;

  • сухий базилік - щіпка;

  • мінеральна вода - 500 мл;

  • зерна коріандру - щіпка.


  • Приготування
    Отже, м'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими шматками і складаємо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями, посипаємо сіллю і трохи мнемо руками. Лимон промиваємо, обсушуємо і обробляємо на шматочки. Потім викладаємо цибулька і лимон до м'яса, видавлюючи з фрукта сік. Заливаємо свинину крижаною водою, добре перемішуємо м'ясо зі спеціями, накриваємо зверху тарілкою і ставимо під прес. Прибираємо каструльку приблизно на 3 години в холодильник маринуватися.
    Після цього нанизуємо шматочки м'яса і цибульні кільця на шампури досить близько один до одного і смажимо як правило, традиційним способом над розжареним вугіллям до готовності м'яса. Готовий шашлик зі свинини з лимоном і цибулею перекладаємо в глибоку миску і подаємо до столу в гарячому вигляді! На гарнір до м'яса добре підійде салат зі свіжих овочів, запечені на вугіллі овочі і, звичайно ж, різні соуси!

    Рецепт шашлику з свинини з лимоном і цибулею


    Інгредієнти:

  • вирізка свиняча - 2 кг;

  • кефір - 1 л;

  • лимон - 2 шт.;

  • цибулина - 700 г;

  • помідор - 500 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Свинину промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, засипаємо за смаком приправами, сіллю і додаємо цибулю, очищений
    Шашлик зі свинини з лимоном
    від лушпиння і нашатковану кружками, товщиною не менше 05 міліметра. На кільця його обробляти не потрібно, тому що так набагато зручніше насаджувати його на шампури і він не згорить, а нормально і смачно просмажиться.
    Лимон миємо, нарізаємо тоненькими півколами. Помідори розрізаємо на чотири частини, а кріп просто подрібнюємо, попередньо перебравши від паличок. Тепер викладаємо всі овочі до м'яса, перемішуємо, як слід, заливаємо домашнім кефіром і додаємо приправи. Ось і все, маринад для шашлику з свинини з лимоном готовий! Прибираємо м'ясо на добу в холодильник, щоб свинячі шматочки добре просочилися і шашлик вийшов дуже ніжним і смачним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик зі свинини в кефірі
    Шашлик зі свинини в кефірі
    Шашлик - це смачне і популярне блюдо в нашій країні. Варіантів створення цієї смакоти існує багато. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик з лимоном
    Шашлик з лимоном
    Лимон - чудовий кислий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм вишукану нотку, завдяки
    Шашлик з корейки
    Шашлик з корейки
    Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати