Шашлик зі свинини з лимоном
Любите виїзди на природу? Погодьтеся, що жодна поїздка не обходиться без готування шашлику! Його насичений і чудовий аромат не залишить байдужим нікого. Пропонуємо вам приготувати сьогодні шашлик зі свинини з лимоном. М'ясо, замариноване за цим рецептом, виходить досить ніжним і дуже соковитим.
Інгредієнти:
свинина - 3 кг;
цибулина - 4 шт.;
лимон - 2 шт.;
спеції;
сухий базилік - щіпка;
мінеральна вода - 500 мл;
зерна коріандру - щіпка.
Приготування
Отже, м'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими шматками і складаємо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями, посипаємо сіллю і трохи мнемо руками. Лимон промиваємо, обсушуємо і обробляємо на шматочки. Потім викладаємо цибулька і лимон до м'яса, видавлюючи з фрукта сік. Заливаємо свинину крижаною водою, добре перемішуємо м'ясо зі спеціями, накриваємо зверху тарілкою і ставимо під прес. Прибираємо каструльку приблизно на 3 години в холодильник маринуватися.
Після цього нанизуємо шматочки м'яса і цибульні кільця на шампури досить близько один до одного і смажимо як правило, традиційним способом над розжареним вугіллям до готовності м'яса. Готовий шашлик зі свинини з лимоном і цибулею перекладаємо в глибоку миску і подаємо до столу в гарячому вигляді! На гарнір до м'яса добре підійде салат зі свіжих овочів, запечені на вугіллі овочі і, звичайно ж, різні соуси!
Інгредієнти:
вирізка свиняча - 2 кг;
кефір - 1 л;
лимон - 2 шт.;
цибулина - 700 г;
помідор - 500 г;
спеції.
Приготування
Свинину промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, засипаємо за смаком приправами, сіллю і додаємо цибулю, очищений від лушпиння і нашатковану кружками, товщиною не менше 05 міліметра. На кільця його обробляти не потрібно, тому що так набагато зручніше насаджувати його на шампури і він не згорить, а нормально і смачно просмажиться.
Лимон миємо, нарізаємо тоненькими півколами. Помідори розрізаємо на чотири частини, а кріп просто подрібнюємо, попередньо перебравши від паличок. Тепер викладаємо всі овочі до м'яса, перемішуємо, як слід, заливаємо домашнім кефіром і додаємо приправи. Ось і все, маринад для шашлику з свинини з лимоном готовий! Прибираємо м'ясо на добу в холодильник, щоб свинячі шматочки добре просочилися і шашлик вийшов дуже ніжним і смачним.
Рецепт шашлику з свинини з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Отже, м'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими шматками і складаємо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями, посипаємо сіллю і трохи мнемо руками. Лимон промиваємо, обсушуємо і обробляємо на шматочки. Потім викладаємо цибулька і лимон до м'яса, видавлюючи з фрукта сік. Заливаємо свинину крижаною водою, добре перемішуємо м'ясо зі спеціями, накриваємо зверху тарілкою і ставимо під прес. Прибираємо каструльку приблизно на 3 години в холодильник маринуватися.
Після цього нанизуємо шматочки м'яса і цибульні кільця на шампури досить близько один до одного і смажимо як правило, традиційним способом над розжареним вугіллям до готовності м'яса. Готовий шашлик зі свинини з лимоном і цибулею перекладаємо в глибоку миску і подаємо до столу в гарячому вигляді! На гарнір до м'яса добре підійде салат зі свіжих овочів, запечені на вугіллі овочі і, звичайно ж, різні соуси!
Рецепт шашлику з свинини з лимоном і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, засипаємо за смаком приправами, сіллю і додаємо цибулю, очищений від лушпиння і нашатковану кружками, товщиною не менше 05 міліметра. На кільця його обробляти не потрібно, тому що так набагато зручніше насаджувати його на шампури і він не згорить, а нормально і смачно просмажиться.
Лимон миємо, нарізаємо тоненькими півколами. Помідори розрізаємо на чотири частини, а кріп просто подрібнюємо, попередньо перебравши від паличок. Тепер викладаємо всі овочі до м'яса, перемішуємо, як слід, заливаємо домашнім кефіром і додаємо приправи. Ось і все, маринад для шашлику з свинини з лимоном готовий! Прибираємо м'ясо на добу в холодильник, щоб свинячі шматочки добре просочилися і шашлик вийшов дуже ніжним і смачним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик зі свинини в кефірі
Шашлик - це смачне і популярне блюдо в нашій країні. Варіантів створення цієї смакоти існує багато. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик з лимоном
Лимон - чудовий кислий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм вишукану нотку, завдяки
Шашлик з корейки
Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
Шашлик із курячого філе
Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати