Шашлик із курячого філе
Приготувати соковитий і смачний шашлик із курячого філе досить складно. Зазвичай він досить швидко пересихає і стає жорстким. Ми поділимося з вами кількома цікавими рецептами, і ви зрозумієте, що і з цього м'яса можна зробити напрочуд смачне блюдо. Воно прекрасно підійде як для фуршетного столу, так і для повсякденного страви.
Інгредієнти:
грудка куряча - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
вода мінеральна - для маринаду;
масло рослинне - 60 мл;
спеції;
лимон - за смаком;
свіжа зелень петрушки.
Приготування
Куряче м'ясо розрізаємо порційними шматочками невеликої величини. Лимон промиваємо, витираємо і шаткуємо кільцями. Чистимо цибулину і теж рубаємо середніми кільцями. Тепер беремо миску викладаємо на дно грудки, цибулька, а зверху наливаємо масло і мінеральну воду. Присипаємо всі спеціями за смаком, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися протягом 4 годин. По закінченні вказаного часу нанизуємо наше м'ясо на шампур, чергуючи з цибулею і обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку, щоб грудки не висохли! Якщо ви готуєте страву вдома, то використовуємо шпажки і добре розігрітий духову шафу. Перед подачею на стіл тарілку з шашликом із курячих грудок прикрашаємо свіжою зеленню, і збризкуємо м'ясо лимонним соком.
Інгредієнти:
філе курячої грудки - 800 г;
масло рослинне - 100 мл;
яблука - 2 шт.;
яблучний бренді - 2 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Отже, знімаємо цедру з лимона, натираємо її на дрібній терочке, а з лимона вичавлюємо сік. Тепер з'єднуємо в мисочці цедру, сік, вливаємо яблучний бренді, олію, кидаємо цукор, спеції і все ретельно перемішуємо. Філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в маринад, розмішуємо і прибираємо на кілька годин в холодильник. Цим часом готуємо поки яблука: розрізаємо їх на четвертинки, а потім шаткуємо великими шматочками і скроплюємо лимонним соком. Щільно нанизуємо курку і яблука на дерев'яні шпажки, або на тонкі металеві шампури. Змащуємо все маринадом і готуємо шашлик на мангалі або в духовці протягом 15 хвилин, постійно перевертаючи.
Інгредієнти:
курячі грудки - 1 кг;
цибулина - 3 шт.;
лимон - 05 шт.;
спеції;
трави прованські - 1 ст. ложка;
кефір - 2 ст.
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулини чистимо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і добре розминаємо руками, щоб вона дала сік. Цедру лимона натираємо на дрібній терочке. Шматочки курячого філе підсолюємо за смаком, посипаємо перцем, приправами і цедрою. Ретельно перемішуємо м'ясо руками, заливаємо кефіром і залишаємо приблизно на 2 години маринуватися. Після цього нанизуємо м'ясні шматочки на шампури і обсмажуємо до готовності на гарячому вугіллі.
Інгредієнти:
олія оливкова - 3 ст. ложки;
оцет винний - 15 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
мелена паприка - щіпка;
цибуля сушена - щіпка;
куряче філе - 500 г;
спеції;
часник - 2 зубчики;
майонез - 2 ст. ложки.
Приготування
У мисці змішати оливкове масло, винний оцет і лимонний сік. Потім додаємо мелену паприку, кидаємо сухий цибуля, видавлюємо часник, кладемо майонез, сіль і перець. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо м'ясо в маринад і добре перемішуємо руками. Накриваємо кришкою і прибираємо маринуватися приблизно на 1 годину. Після цього насаджуємо курячі шматочки на шампури і обсмажуємо на гарячому вугіллі.
Соковитий шашлик із курячого філе
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо розрізаємо порційними шматочками невеликої величини. Лимон промиваємо, витираємо і шаткуємо кільцями. Чистимо цибулину і теж рубаємо середніми кільцями. Тепер беремо миску викладаємо на дно грудки, цибулька, а зверху наливаємо масло і мінеральну воду. Присипаємо всі спеціями за смаком, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися протягом 4 годин. По закінченні вказаного часу нанизуємо наше м'ясо на шампур, чергуючи з цибулею і обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку, щоб грудки не висохли! Якщо ви готуєте страву вдома, то використовуємо шпажки і добре розігрітий духову шафу. Перед подачею на стіл тарілку з шашликом із курячих грудок прикрашаємо свіжою зеленню, і збризкуємо м'ясо лимонним соком.
Рецепт шашлику з курячої грудки
Інгредієнти:
Приготування
Отже, знімаємо цедру з лимона, натираємо її на дрібній терочке, а з лимона вичавлюємо сік. Тепер з'єднуємо в мисочці цедру, сік, вливаємо яблучний бренді, олію, кидаємо цукор, спеції і все ретельно перемішуємо. Філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в маринад, розмішуємо і прибираємо на кілька годин в холодильник. Цим часом готуємо поки яблука: розрізаємо їх на четвертинки, а потім шаткуємо великими шматочками і скроплюємо лимонним соком. Щільно нанизуємо курку і яблука на дерев'яні шпажки, або на тонкі металеві шампури. Змащуємо все маринадом і готуємо шашлик на мангалі або в духовці протягом 15 хвилин, постійно перевертаючи.
Дієтичний шашлик із курячого філе
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулини чистимо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і добре розминаємо руками, щоб вона дала сік. Цедру лимона натираємо на дрібній терочке. Шматочки курячого філе підсолюємо за смаком, посипаємо перцем, приправами і цедрою. Ретельно перемішуємо м'ясо руками, заливаємо кефіром і залишаємо приблизно на 2 години маринуватися. Після цього нанизуємо м'ясні шматочки на шампури і обсмажуємо до готовності на гарячому вугіллі.
Смачний шашлик із курячого філе
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішати оливкове масло, винний оцет і лимонний сік. Потім додаємо мелену паприку, кидаємо сухий цибуля, видавлюємо часник, кладемо майонез, сіль і перець. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо м'ясо в маринад і добре перемішуємо руками. Накриваємо кришкою і прибираємо маринуватися приблизно на 1 годину. Після цього насаджуємо курячі шматочки на шампури і обсмажуємо на гарячому вугіллі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування
Шашлик з корейки
Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
Курячі шашлички на шпажках
Якщо ви любите курку, то вам припаде до вподоби нове блюдо - курячі шашлички на шпажках. Готувати їх неймовірно просто, потрібно тільки замаринувати,
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.