Вернуться назад Распечатать

Шашлик із курячого філе

Шашлик із курячого філе
Приготувати соковитий і смачний шашлик із курячого філе досить складно. Зазвичай він досить швидко пересихає і стає жорстким. Ми поділимося з вами кількома цікавими рецептами, і ви зрозумієте, що і з цього м'яса можна зробити напрочуд смачне блюдо. Воно прекрасно підійде як для фуршетного столу, так і для повсякденного страви.

Соковитий шашлик із курячого філе


Інгредієнти:

  • грудка куряча - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • вода мінеральна - для маринаду;

  • масло рослинне - 60 мл;

  • спеції;

  • лимон - за смаком;

  • свіжа зелень петрушки.


  • Приготування
    Куряче м'ясо розрізаємо порційними шматочками невеликої величини. Лимон промиваємо, витираємо і шаткуємо кільцями. Чистимо цибулину і теж рубаємо середніми кільцями. Тепер беремо миску викладаємо на дно грудки, цибулька, а зверху наливаємо масло і мінеральну воду. Присипаємо всі спеціями за смаком, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися протягом 4 годин. По закінченні вказаного часу нанизуємо наше м'ясо на шампур, чергуючи з цибулею і обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку, щоб грудки не висохли! Якщо ви готуєте страву вдома, то використовуємо шпажки і добре розігрітий духову шафу. Перед подачею на стіл тарілку з шашликом із курячих грудок прикрашаємо свіжою зеленню, і збризкуємо м'ясо лимонним соком.

    Рецепт шашлику з курячої грудки


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки - 800 г;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • яблука - 2 шт.;

  • яблучний бренді - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, знімаємо цедру з лимона, натираємо її на дрібній терочке, а з лимона вичавлюємо сік. Тепер з'єднуємо в мисочці цедру, сік, вливаємо яблучний бренді, олію, кидаємо цукор, спеції і все ретельно перемішуємо. Філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в маринад, розмішуємо і прибираємо на кілька годин в холодильник. Цим часом готуємо поки яблука: розрізаємо їх на четвертинки, а потім шаткуємо великими шматочками і скроплюємо лимонним соком. Щільно нанизуємо курку і яблука на дерев'яні шпажки, або на тонкі металеві шампури. Змащуємо все маринадом і готуємо шашлик на мангалі або в духовці протягом 15 хвилин, постійно перевертаючи.

    Дієтичний шашлик із курячого філе


    Інгредієнти:

  • курячі грудки - 1 кг;

  • цибулина - 3 шт.;

  • лимон - 05 шт.;

  • спеції;

  • трави прованські - 1 ст. ложка;

  • кефір - 2 ст.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулини чистимо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і добре розминаємо руками, щоб вона дала сік. Цедру лимона натираємо на дрібній терочке. Шматочки курячого філе підсолюємо за смаком, посипаємо перцем, приправами і цедрою. Ретельно перемішуємо м'ясо руками, заливаємо кефіром і залишаємо приблизно на 2 години маринуватися. Після цього нанизуємо м'ясні шматочки на шампури і обсмажуємо до готовності на гарячому вугіллі.

    Смачний шашлик із курячого філе


    Інгредієнти:

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • оцет винний - 15 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • мелена паприка - щіпка;

  • цибуля сушена - щіпка;

  • куряче філе - 500 г;

  • спеції;
  • Шашлик із курячого філе

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У мисці змішати оливкове масло, винний оцет і лимонний сік. Потім додаємо мелену паприку, кидаємо сухий цибуля, видавлюємо часник, кладемо майонез, сіль і перець. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо м'ясо в маринад і добре перемішуємо руками. Накриваємо кришкою і прибираємо маринуватися приблизно на 1 годину. Після цього насаджуємо курячі шматочки на шампури і обсмажуємо на гарячому вугіллі.