Приготувати соковитий і смачний шашлик із курячого філе досить складно. Зазвичай він досить швидко пересихає і стає жорстким. Ми поділимося з вами кількома цікавими рецептами, і ви зрозумієте, що і з цього м'яса можна зробити напрочуд смачне блюдо. Воно прекрасно підійде як для фуршетного столу, так і для повсякденного страви.
Соковитий шашлик із курячого філе
Інгредієнти: грудка куряча - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; вода мінеральна - для маринаду; масло рослинне - 60 мл; спеції; лимон - за смаком; свіжа зелень петрушки. Приготування Куряче м'ясо розрізаємо порційними шматочками невеликої величини. Лимон промиваємо, витираємо і шаткуємо кільцями. Чистимо цибулину і теж рубаємо середніми кільцями. Тепер беремо миску викладаємо на дно грудки, цибулька, а зверху наливаємо масло і мінеральну воду. Присипаємо всі спеціями за смаком, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися протягом 4 годин. По закінченні вказаного часу нанизуємо наше м'ясо на шампур, чергуючи з цибулею і обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку, щоб грудки не висохли! Якщо ви готуєте страву вдома, то використовуємо шпажки і добре розігрітий духову шафу. Перед подачею на стіл тарілку з шашликом із курячих грудок прикрашаємо свіжою зеленню, і збризкуємо м'ясо лимонним соком.
Рецепт шашлику з курячої грудки
Інгредієнти: філе курячої грудки - 800 г; масло рослинне - 100 мл; яблука - 2 шт.; яблучний бренді - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Отже, знімаємо цедру з лимона, натираємо її на дрібній терочке, а з лимона вичавлюємо сік. Тепер з'єднуємо в мисочці цедру, сік, вливаємо яблучний бренді, олію, кидаємо цукор, спеції і все ретельно перемішуємо. Філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в маринад, розмішуємо і прибираємо на кілька годин в холодильник. Цим часом готуємо поки яблука: розрізаємо їх на четвертинки, а потім шаткуємо великими шматочками і скроплюємо лимонним соком. Щільно нанизуємо курку і яблука на дерев'яні шпажки, або на тонкі металеві шампури. Змащуємо все маринадом і готуємо шашлик на мангалі або в духовці протягом 15 хвилин, постійно перевертаючи.
Дієтичний шашлик із курячого філе
Інгредієнти: курячі грудки - 1 кг; цибулина - 3 шт.; лимон - 05 шт.; спеції; трави прованські - 1 ст. ложка; кефір - 2 ст. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулини чистимо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і добре розминаємо руками, щоб вона дала сік. Цедру лимона натираємо на дрібній терочке. Шматочки курячого філе підсолюємо за смаком, посипаємо перцем, приправами і цедрою. Ретельно перемішуємо м'ясо руками, заливаємо кефіром і залишаємо приблизно на 2 години маринуватися. Після цього нанизуємо м'ясні шматочки на шампури і обсмажуємо до готовності на гарячому вугіллі.
Смачний шашлик із курячого філе
Інгредієнти: олія оливкова - 3 ст. ложки; оцет винний - 15 ст. ложки; лимон - 1 шт.; мелена паприка - щіпка; цибуля сушена - щіпка; куряче філе - 500 г; спеції; часник - 2 зубчики; майонез - 2 ст. ложки. Приготування У мисці змішати оливкове масло, винний оцет і лимонний сік. Потім додаємо мелену паприку, кидаємо сухий цибуля, видавлюємо часник, кладемо майонез, сіль і перець. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо м'ясо в маринад і добре перемішуємо руками. Накриваємо кришкою і прибираємо маринуватися приблизно на 1 годину. Після цього насаджуємо курячі шматочки на шампури і обсмажуємо на гарячому вугіллі.