Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі шашлички на шпажках

Курячі шашлички на шпажках

19-03-2015, 18:01
4 121
Курячі шашлички на шпажках
Курячі шашлички на шпажках - це ідеальний варіант для будь-якого столу: будь то цілий бенкет або просто фуршетний столик. Вони нікого не залишать байдужими і запам'ятаються всім надовго!

Шашлички з курячого філе


Інгредієнти:

  • курячі грудки - 800 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • базилік сушений - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе ретельно промиваємо, обсушуємо серветкою і нарізаємо невеликими кубиками. У чашці з'єднуємо лимонний сік, соєвий соус, сушений базилік, сіль, перець, мед і оливкове масло. Потім кладемо в отриманий маринад шматочки курячого філе, перемішуємо так, щоб кожен покрився соусом. Накриваємо миску кришкою і ставимо в холодильник маринуватися хоча б на 1 годину. Періодично м'ясо потрібно відкривати і перемішувати.
    Потім беремо дерев'яні шпажки і дуже щільно нанизуємо на них замариноване куряче філе. Розігріваємо на повільному вогні сковороду, і викладаємо на неї м'ясо. Обсмажуємо по 3 хвилини з усіх боків до появи золотистої скоринки.
    Далі розігріваємо до 200 градусів духовку. Викладаємо обсмажені курячі шашлички у форму для випічки, заливаємо рештою соусом і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Готову страву подаємо з овочами, рисом або картоплею фрі.

    Шашлички з курячих сердечок


    Інгредієнти:

  • курячі сердечка - 700 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • цибулина - 3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, спочатку беремо курячі сердечка, очищаємо від пленочек, промиваємо холодною водою, солимо і перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Лимон розбираємо на часточки. У каструльці змішуємо сердечка, цибулю і скибочки лимона і залишаємо так маринуватися на 6 годин.
    Потім замариновані сердечка щільно нанизуємо на шпажки і викладаємо на суху, заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажуємо м'ясо з усіх боків до появи золотистої скоринки.

    Курячі шашлички в йогурті


    Інгредієнти:
    Курячі шашлички на шпажках


  • куряче філе - 600 г;

  • натуральний йогурт - 300 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • білий перець горошком - 3 шт.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо в каструлю і заливаємо йогуртом, додаємо видавлений часник, кілька горошин перцю і лимонний сік. Все солимо за смаком і ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо на 6 годин маринуватися. Потім нанизуємо м'ясо на шпажки і запікаємо до готовності на грилі або в духовці. Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі сердечка з грибами
    Курячі сердечка з грибами
    Курячі сердечка з грибами - смачне і оригінальне блюдо, яке приготувати зовсім нескладно, і в цьому вам допоможуть наші цікаві рецепти. Читаємо наші
    Курячий шашлик
    Курячий шашлик
    Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
    Як смачно приготувати курячі сердечка?
    Як смачно приготувати курячі сердечка?
    Курячі сердечка досить універсальний продукт, який можна тушкувати, смажити, запікати. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих рецептиков, як
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати
    Закуска з креветок
    Закуска з креветок
    Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування
    Курячі сердечка в мультиварці
    Курячі сердечка в мультиварці
    Тушковані або смажені курячі сердечка - досить вишукане блюдо, яке може виступати в якості м'ясної доповнення до обіду або чудовою закускою до пива.