Курячі шашлички на шпажках - це ідеальний варіант для будь-якого столу: будь то цілий бенкет або просто фуршетний столик. Вони нікого не залишать байдужими і запам'ятаються всім надовго!
Шашлички з курячого філе
Інгредієнти: курячі грудки - 800 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; соєвий соус - 4 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; лимонний сік - 2 ст. ложки; базилік сушений - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе ретельно промиваємо, обсушуємо серветкою і нарізаємо невеликими кубиками. У чашці з'єднуємо лимонний сік, соєвий соус, сушений базилік, сіль, перець, мед і оливкове масло. Потім кладемо в отриманий маринад шматочки курячого філе, перемішуємо так, щоб кожен покрився соусом. Накриваємо миску кришкою і ставимо в холодильник маринуватися хоча б на 1 годину. Періодично м'ясо потрібно відкривати і перемішувати.
Потім беремо дерев'яні шпажки і дуже щільно нанизуємо на них замариноване куряче філе. Розігріваємо на повільному вогні сковороду, і викладаємо на неї м'ясо. Обсмажуємо по 3 хвилини з усіх боків до появи золотистої скоринки.
Далі розігріваємо до 200 градусів духовку. Викладаємо обсмажені курячі шашлички у форму для випічки, заливаємо рештою соусом і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Готову страву подаємо з овочами, рисом або картоплею фрі.
Шашлички з курячих сердечок
Інгредієнти: курячі сердечка - 700 г; лимон - 1 шт.; цибулина - 3 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Отже, спочатку беремо курячі сердечка, очищаємо від пленочек, промиваємо холодною водою, солимо і перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Лимон розбираємо на часточки. У каструльці змішуємо сердечка, цибулю і скибочки лимона і залишаємо так маринуватися на 6 годин.
Потім замариновані сердечка щільно нанизуємо на шпажки і викладаємо на суху, заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажуємо м'ясо з усіх боків до появи золотистої скоринки.
Курячі шашлички в йогурті
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; натуральний йогурт - 300 мл; часник - 2 зубчики; білий перець горошком - 3 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо в каструлю і заливаємо йогуртом, додаємо видавлений часник, кілька горошин перцю і лимонний сік. Все солимо за смаком і ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо на 6 годин маринуватися. Потім нанизуємо м'ясо на шпажки і запікаємо до готовності на грилі або в духовці. Приємного вам апетиту!