Вернуться назад Распечатать

Шашлик зі свинини з лимоном

Шашлик зі свинини з лимоном
Любите виїзди на природу? Погодьтеся, що жодна поїздка не обходиться без готування шашлику! Його насичений і чудовий аромат не залишить байдужим нікого. Пропонуємо вам приготувати сьогодні шашлик зі свинини з лимоном. М'ясо, замариноване за цим рецептом, виходить досить ніжним і дуже соковитим.

Рецепт шашлику з свинини з лимоном


Інгредієнти:

  • свинина - 3 кг;

  • цибулина - 4 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • спеції;

  • сухий базилік - щіпка;

  • мінеральна вода - 500 мл;

  • зерна коріандру - щіпка.


  • Приготування
    Отже, м'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими шматками і складаємо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями, посипаємо сіллю і трохи мнемо руками. Лимон промиваємо, обсушуємо і обробляємо на шматочки. Потім викладаємо цибулька і лимон до м'яса, видавлюючи з фрукта сік. Заливаємо свинину крижаною водою, добре перемішуємо м'ясо зі спеціями, накриваємо зверху тарілкою і ставимо під прес. Прибираємо каструльку приблизно на 3 години в холодильник маринуватися.
    Після цього нанизуємо шматочки м'яса і цибульні кільця на шампури досить близько один до одного і смажимо як правило, традиційним способом над розжареним вугіллям до готовності м'яса. Готовий шашлик зі свинини з лимоном і цибулею перекладаємо в глибоку миску і подаємо до столу в гарячому вигляді! На гарнір до м'яса добре підійде салат зі свіжих овочів, запечені на вугіллі овочі і, звичайно ж, різні соуси!

    Рецепт шашлику з свинини з лимоном і цибулею


    Інгредієнти:

  • вирізка свиняча - 2 кг;

  • кефір - 1 л;

  • лимон - 2 шт.;

  • цибулина - 700 г;

  • помідор - 500 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Свинину промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, засипаємо за смаком приправами, сіллю і додаємо цибулю, очищений
    Шашлик зі свинини з лимоном
    від лушпиння і нашатковану кружками, товщиною не менше 05 міліметра. На кільця його обробляти не потрібно, тому що так набагато зручніше насаджувати його на шампури і він не згорить, а нормально і смачно просмажиться.
    Лимон миємо, нарізаємо тоненькими півколами. Помідори розрізаємо на чотири частини, а кріп просто подрібнюємо, попередньо перебравши від паличок. Тепер викладаємо всі овочі до м'яса, перемішуємо, як слід, заливаємо домашнім кефіром і додаємо приправи. Ось і все, маринад для шашлику з свинини з лимоном готовий! Прибираємо м'ясо на добу в холодильник, щоб свинячі шматочки добре просочилися і шашлик вийшов дуже ніжним і смачним.