Любите виїзди на природу? Погодьтеся, що жодна поїздка не обходиться без готування шашлику! Його насичений і чудовий аромат не залишить байдужим нікого. Пропонуємо вам приготувати сьогодні шашлик зі свинини з лимоном. М'ясо, замариноване за цим рецептом, виходить досить ніжним і дуже соковитим.
Рецепт шашлику з свинини з лимоном
Інгредієнти: свинина - 3 кг; цибулина - 4 шт.; лимон - 2 шт.; спеції; сухий базилік - щіпка; мінеральна вода - 500 мл; зерна коріандру - щіпка. Приготування Отже, м'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими шматками і складаємо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями, посипаємо сіллю і трохи мнемо руками. Лимон промиваємо, обсушуємо і обробляємо на шматочки. Потім викладаємо цибулька і лимон до м'яса, видавлюючи з фрукта сік. Заливаємо свинину крижаною водою, добре перемішуємо м'ясо зі спеціями, накриваємо зверху тарілкою і ставимо під прес. Прибираємо каструльку приблизно на 3 години в холодильник маринуватися.
Після цього нанизуємо шматочки м'яса і цибульні кільця на шампури досить близько один до одного і смажимо як правило, традиційним способом над розжареним вугіллям до готовності м'яса. Готовий шашлик зі свинини з лимоном і цибулею перекладаємо в глибоку миску і подаємо до столу в гарячому вигляді! На гарнір до м'яса добре підійде салат зі свіжих овочів, запечені на вугіллі овочі і, звичайно ж, різні соуси!
Рецепт шашлику з свинини з лимоном і цибулею
Інгредієнти: вирізка свиняча - 2 кг; кефір - 1 л; лимон - 2 шт.; цибулина - 700 г; помідор - 500 г; спеції. Приготування Свинину промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, засипаємо за смаком приправами, сіллю і додаємо цибулю, очищений
від лушпиння і нашатковану кружками, товщиною не менше 05 міліметра. На кільця його обробляти не потрібно, тому що так набагато зручніше насаджувати його на шампури і він не згорить, а нормально і смачно просмажиться.
Лимон миємо, нарізаємо тоненькими півколами. Помідори розрізаємо на чотири частини, а кріп просто подрібнюємо, попередньо перебравши від паличок. Тепер викладаємо всі овочі до м'яса, перемішуємо, як слід, заливаємо домашнім кефіром і додаємо приправи. Ось і все, маринад для шашлику з свинини з лимоном готовий! Прибираємо м'ясо на добу в холодильник, щоб свинячі шматочки добре просочилися і шашлик вийшов дуже ніжним і смачним.