Шашлик з лимоном
Лимон - чудовий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм особливу вишуканість завдяки специфічному смаку, аромату і впливу натуральних фруктових кислот на основний продукт. Крім того, у лимоні міститься безліч корисних речовин, що володіють цілющими властивостями.
Лимон дуже гармонійно поєднується з такими продуктами, як риба, і м'ясо. Якщо до риби майже завжди подають свіжі лимони, нарізані часточками, то м'ясо зазвичай маринують лимонним соком.
Ділимося рецептом шашлику з баранини або свинини з лимоном.
На базарі вибираємо молоде охолоджене м'ясо, воно не повинно бути надто пісним. Нарізаємо м'ясо порційними шматками і розміщуємо їх в ємність з маринадом (наведений розрахунок на 2 кг м'яса).
Інгредієнти:
лимон - 2 -3 шт.;
часник - 2-5 зубчики;
перець червоний гострий (не мелений) - за смаком;
перець горошком запашний - 5-8 горошин;
гвоздичка - 2-3 суцвіття;
насіння коріандру (кинзи).
Деякі включають до складу такого маринаду цибулю, однак такий підхід подобається не всім, оскільки цибулю додає м'ясу специфічну нотку смаку.
Приготування
Можна видавити з лимонів свіжий сік, а можна нарізати їх тонкими скибочками. Часник дрібно рубаємо ножем, а не товчемо в ступці і не продавлюємо через ручний прес. Так само подрібнюємо ножем червоний гострий перець. Горошини перцю і бутончики гвоздички роздавимо, але не будемо товкти.
Також можна додати в маринад ароматних свіжих трав (петрушка, розмарин, чебрець, орегано). Цю зелень подрібнюємо, додаємо не надто багато, щоб не перебити ефект, створюваний лимоном. В такому маринаді м'ясо краще не тримати більше 8 годин.
Можна приготувати маринад для шашлику на мінералці з лимоном. Змішаємо сік лимона і газовану мінеральну (а краще слабогазовану) воду у співвідношенні 1:2 або 1:3. Інші інгредієнти такі ж (дивись вище). В такому маринаді можна тримати м'ясо більше 8 годин без побоювань щодо можливості його зайвої ферментації, під впливом фруктових кислот.
В незалежності від того, чи був у складі маринаду для шашлику лимон, або маринад був складений без цього інгредієнта, можна приготувати шашлик, нанизуючи шматки м'яса на шампур, через один, перемежовуючи круглими скибочками лимона. Такий шашлик (сподіваюся, ви пам'ятаєте, що його традиційно подають на шампурах) буде дуже ефектно виглядати на столі. Крім того, є ще два плюси. Якщо шашлик з досить жирного м'яса, його буде приємніше їсти з лимоном. Також лимон доведеться дуже до речі, якщо до шашлику подати міцні алкогольні напої (горілку, чачу, ракію, бренді і тому подібні).
Крім того, до шашлику можна просто подати часточки лимона.
Лимон дуже гармонійно поєднується з такими продуктами, як риба, і м'ясо. Якщо до риби майже завжди подають свіжі лимони, нарізані часточками, то м'ясо зазвичай маринують лимонним соком.
Ділимося рецептом шашлику з баранини або свинини з лимоном.
На базарі вибираємо молоде охолоджене м'ясо, воно не повинно бути надто пісним. Нарізаємо м'ясо порційними шматками і розміщуємо їх в ємність з маринадом (наведений розрахунок на 2 кг м'яса).
Маринад для шашлику з лимоном
Інгредієнти:
Деякі включають до складу такого маринаду цибулю, однак такий підхід подобається не всім, оскільки цибулю додає м'ясу специфічну нотку смаку.
Приготування
Можна видавити з лимонів свіжий сік, а можна нарізати їх тонкими скибочками. Часник дрібно рубаємо ножем, а не товчемо в ступці і не продавлюємо через ручний прес. Так само подрібнюємо ножем червоний гострий перець. Горошини перцю і бутончики гвоздички роздавимо, але не будемо товкти.
Також можна додати в маринад ароматних свіжих трав (петрушка, розмарин, чебрець, орегано). Цю зелень подрібнюємо, додаємо не надто багато, щоб не перебити ефект, створюваний лимоном. В такому маринаді м'ясо краще не тримати більше 8 годин.
Можна приготувати маринад для шашлику на мінералці з лимоном. Змішаємо сік лимона і газовану мінеральну (а краще слабогазовану) воду у співвідношенні 1:2 або 1:3. Інші інгредієнти такі ж (дивись вище). В такому маринаді можна тримати м'ясо більше 8 годин без побоювань щодо можливості його зайвої ферментації, під впливом фруктових кислот.
В незалежності від того, чи був у складі маринаду для шашлику лимон, або маринад був складений без цього інгредієнта, можна приготувати шашлик, нанизуючи шматки м'яса на шампур, через один, перемежовуючи круглими скибочками лимона. Такий шашлик (сподіваюся, ви пам'ятаєте, що його традиційно подають на шампурах) буде дуже ефектно виглядати на столі. Крім того, є ще два плюси. Якщо шашлик з досить жирного м'яса, його буде приємніше їсти з лимоном. Також лимон доведеться дуже до речі, якщо до шашлику подати міцні алкогольні напої (горілку, чачу, ракію, бренді і тому подібні).
Крім того, до шашлику можна просто подати часточки лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
Шашлик з нутрії
Їли смачний шашлик? Впевнені? А нутрію пробували? Як, ви хочете сказати, що не пробували шашлик з нутрії? Дієтичне м'ясо цього гризуна, звичайно,
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування
Овочевий шашлик
Всі ми звикли до м'ясних шашлику з баранини, свинини, яловичини, печінки. Але він може бути не тільки м'яса, але з овочів можна зробити дивовижний
Як маринувати шашлик?
C настанням теплих днів так і хочеться вибратися на природу, приготувати шашличок Мариноване м'ясо можна купити вже готове, а можна замаринувати