Овочевий шашлик
Якщо ви, з якихось причин, не вживаєте м'ясо - це не привід відмовлятися від шашлику овочевого шашлику, зрозуміло. Смачні та прості рецепти ми описали далі.
Цей рецепт шашлику можна назвати класичним, адже від простих овочів на шпажці його відрізняє медово-гірчична глазур, від якої блюдо виграє не тільки в смаку, але і в зовнішньому вигляді - чого тільки стоїть рум'яна глазурування, поблескивающая на боках овочів.
Інгредієнти:
мед - 1 ст. ложка;
зернова гірчиця - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
баклажан - 1 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
томати черрі - 8 шт.;
болгарський перець - 1 шт.
Приготування
Для шашлику, насамперед, нам необхідно підготувати всі овочеві складові. Баклажан чистимо і нарізаємо кубиками, червоний лук ріжемо товстими кільцями, а болгарський перець - великими кубиками. Нарізані овочі нанизуємо на шпажку або шампур.
Маринад для овочевого шашлику можна вибрати будь-який, але ми зупинилися на медово-гірчичному, який після приготування перетворюється в глазур. Для приготування такого маринаду слід змішати гірчицю з медом і маслом і змастити цією сумішшю овочі на шпажках. Далі наші шашлики можна готувати звичним способом: на багатті, в духовці або аерогрилі.
Літня пора хороша різноманіттям свіжих овочів, які дають нам більший простір фантазії під час готування. Ви можете використовувати все розмаїття наявних у вас овочів, але ми зупинимося на шашлику з кабачків, томатів, перцю і цибулі з грибами.
Інгредієнти:
Для заправки:
червоний винний оцет - 1/2 ст.;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
цукор - 1 1/4 ч. ложки;
сіль - щіпка;
чорний перець - щіпка;
оливкова олія - 1 ст.
Для шашлику:
кабачки - 500 г;
оливкова олія - 1/4 ст.;
сіль, перець - за смаком;
томати - 350 г;
баклажани - 500 г;
печериці - 300 г;
болгарський перець - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати овочевий шашлик, змішуємо всі інгредієнти для нашої заправки до тих пір, поки кристали цукру і солі не розчиняться.
Кабачки нарізаємо скибочками і змішати зі столовою ложкою масла, сіллю і перцем. Також окремо приправляємо та інші нарізані овочі. Нанизуємо овочі на шампури в будь-якій послідовності, після чого обсмажуємо на грилі або ж готуємо овочевий шашлик на мангалі. Гарячі овочеві шашлики поливаємо частиною оцтової заправки, а другу її частину подаємо до страви окремо.
Чи вам доводилося пробувати овочевий шашлик з сиром? Різноманітність смаку і текстури страви просто вражає, а в поєднанні з пряним східним маринадом овочевий шашлик стане спокусою для ваших друзів-м'ясоїдів.
Інгредієнти:
Для маринаду:
зелена цибуля - 1 пучок;
корінь імбиру - 20 г;
куркума - 1 ст. ложка;
гострий соус чилі - за смаком;
часник - 3 зубчики;
цукор - 1 ч. ложка;
листя чебрецю - 1 ч. ложка;
вустерширський соус - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Для шашлику:
тофу або панір - 200 г;
кабачки - 200 г;
болгарський перець - 1 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
печериці;
оливкова олія - 1 ст. ложка.
Приготування
Всі інгредієнти для маринаду кладемо в блендер і збиваємо до однорідності. Сир тофу або панір нарізаємо кубиками і кладемо в маринад на 1 годину. Ми збираємося готувати овочевий шашлик на шпажках, тому за півгодини до початку готування шпажки необхідно занурити у воду.
Тепер займемося підготовкою овочів, їх можна нарізати будь-яким зручним для вас способом. Нарізані овочі слід нанизати на шпажки і змастити маринадом. Готувати такий овочевий шашлик можна на вогнищі або в духовці.
Рецепт овочевого шашлику
Цей рецепт шашлику можна назвати класичним, адже від простих овочів на шпажці його відрізняє медово-гірчична глазур, від якої блюдо виграє не тільки в смаку, але і в зовнішньому вигляді - чого тільки стоїть рум'яна глазурування, поблескивающая на боках овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Для шашлику, насамперед, нам необхідно підготувати всі овочеві складові. Баклажан чистимо і нарізаємо кубиками, червоний лук ріжемо товстими кільцями, а болгарський перець - великими кубиками. Нарізані овочі нанизуємо на шпажку або шампур.
Маринад для овочевого шашлику можна вибрати будь-який, але ми зупинилися на медово-гірчичному, який після приготування перетворюється в глазур. Для приготування такого маринаду слід змішати гірчицю з медом і маслом і змастити цією сумішшю овочі на шпажках. Далі наші шашлики можна готувати звичним способом: на багатті, в духовці або аерогрилі.
Овочевий шашлик на шампурах
Літня пора хороша різноманіттям свіжих овочів, які дають нам більший простір фантазії під час готування. Ви можете використовувати все розмаїття наявних у вас овочів, але ми зупинимося на шашлику з кабачків, томатів, перцю і цибулі з грибами.
Інгредієнти:
Для заправки:
Для шашлику:
Приготування
Перед тим, як приготувати овочевий шашлик, змішуємо всі інгредієнти для нашої заправки до тих пір, поки кристали цукру і солі не розчиняться.
Кабачки нарізаємо скибочками і змішати зі столовою ложкою масла, сіллю і перцем. Також окремо приправляємо та інші нарізані овочі. Нанизуємо овочі на шампури в будь-якій послідовності, після чого обсмажуємо на грилі або ж готуємо овочевий шашлик на мангалі. Гарячі овочеві шашлики поливаємо частиною оцтової заправки, а другу її частину подаємо до страви окремо.
Овочевий шашлик з сиром
Чи вам доводилося пробувати овочевий шашлик з сиром? Різноманітність смаку і текстури страви просто вражає, а в поєднанні з пряним східним маринадом овочевий шашлик стане спокусою для ваших друзів-м'ясоїдів.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для шашлику:
Приготування
Всі інгредієнти для маринаду кладемо в блендер і збиваємо до однорідності. Сир тофу або панір нарізаємо кубиками і кладемо в маринад на 1 годину. Ми збираємося готувати овочевий шашлик на шпажках, тому за півгодини до початку готування шпажки необхідно занурити у воду.
Тепер займемося підготовкою овочів, їх можна нарізати будь-яким зручним для вас способом. Нарізані овочі слід нанизати на шпажки і змастити маринадом. Готувати такий овочевий шашлик можна на вогнищі або в духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик з лимоном
Лимон - чудовий кислий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм вишукану нотку, завдяки
Маринад для шашлику з курки
І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,
Шашлик в мультиварці
В даний час практично у кожної господині на кухні є такий корисний девайс, як мультиварка для приготування різних страв. І сьогодні ми пропонуємо вам