Шашлик в мультиварці
В якості альтернативи шашлику на природі ми вже розглядали рецепти цього м'ясної страви в духовці, а ось ще один спосіб приготування для щасливих власниць мультиварок. Шашлик, приготованих за допомогою цього кухонного девайса виходить не менш соковитим і ароматним, при цьому на приготування йде мінімум ваших зусиль і часу.
Інгредієнти:
свинина (ошийок) - 1 кг;
сік 1 лимона;
тертий імбир -1 ч. ложка;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 3-4 шт.;
мелений коріандр - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Цибулю нарізаємо товстими кільцями і розминаємо разом з гарною дрібкою солі. Розім'яту цибулю присмачую лимонним соком. Свинячий ошийок нарізаємо великими кубиками, попередньо промивши і обсушивши м'ясо. Кладемо м'ясо до цибулі, ретельно перемішуємо, додаємо тертий імбир, соєвий соус, коріандр і трохи перцю. Перемішуємо все ще раз і накриваємо м'ясо харчовою плівкою. Маринуємо шашлик 3-4 години.
Після закінчення часу укладаємо м'ясо в чашу мультиварки, вибираємо програму «мультиповар», режим «випічка», вид випічки - «пиріг», час - 1 година. По закінченні готування даємо шашлику «відпочити» ще 10 хвилин, не відкриваючи кришку. Після, дістаємо шашлик і подаємо до столу.
Інгредієнти:
свинячий ошийок - 500 г;
сік 1 лимона;
суміш спецій для шашлику - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;
томати у власному соку - 4-5 шт.;
лавровий лист;
перець горошком - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Ошийок нарізаємо великими кубиками і маринуємо в суміші лимонного соку, спецій для шашлику з свинини , лаврового листа і перцю. Цибулю нарізаємо великими кільцями і розминаємо з сіллю. Томати пропускаємо через м'ясорубку, або пюрируем за допомогою блендера. Додаємо томатне пюре і цибулю до м'яса, все перемішуємо і накриваємо плівкою. Даємо м'яса промаринуватися 4-6 годин в холодильнику, після чого можна приступати до готування.
Кладемо м'ясо в каструлю і вибираємо режим «Випічка». Приготування шашлика в мультиварці займе 50 хвилин, після чого його необхідно залишити потомитися ще на 10 хвилин в режимі «Каша».
Готову страву подаємо до столу зі свіжими овочами.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
коріандр - жменя;
м'ята - жменя;
часник - 3 зубчики;
зелена цибуля - 6 пір'їнок;
перець чилі;
сік і цедра 1 лимона;
сіль, перець;
оливкова олія.
Приготування
Куряче філе нарізаємо кубиками зі стороною 25 див. В блендері збиваємо м'яту, коріандр, часник і цибулю, перець чилі за смаком, додаємо лимонну цедру і сік. Підливаючи олію, перетворюємо наш маринад в пастоподібну суміш. Перемішуємо курячі шматочки з маринадом, даємо промаринуватися близько години.
Тепер настав час готування, курку можна нанизати на шпажки, а можна готувати шматочки окремо.
Включаємо мультиварку в режимі «Випічка», час - 40 хвилин. Чекаємо сигналу про закінчення нагрівання і кладемо шашлики на дно чаші. Обсмажуємо курячий шашлик в мультиварці по 7-10 хвилин з одного боку, а потім перевертаємо і даємо доготовиться до закінчення режиму приготування з іншого.
Подавати курячий шашлик можна з кетчупом, легкої дижонской гірчицею, або ніжним мусом з авокадо. Останній готується елементарно просто: м'якоть одного стиглого авокадо збиваємо в блендері з половиною склянки грецького йогурту або сметани, туди ж додаємо зубчик часнику, трохи солі, перцю і лимонного соку за смаком.
До курячим шашликів подаємо салат, кус-кус і келих білого вина.
Як приготувати шашлик в мультиварці Редмонд?
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо товстими кільцями і розминаємо разом з гарною дрібкою солі. Розім'яту цибулю присмачую лимонним соком. Свинячий ошийок нарізаємо великими кубиками, попередньо промивши і обсушивши м'ясо. Кладемо м'ясо до цибулі, ретельно перемішуємо, додаємо тертий імбир, соєвий соус, коріандр і трохи перцю. Перемішуємо все ще раз і накриваємо м'ясо харчовою плівкою. Маринуємо шашлик 3-4 години.
Після закінчення часу укладаємо м'ясо в чашу мультиварки, вибираємо програму «мультиповар», режим «випічка», вид випічки - «пиріг», час - 1 година. По закінченні готування даємо шашлику «відпочити» ще 10 хвилин, не відкриваючи кришку. Після, дістаємо шашлик і подаємо до столу.
Рецепт шашлику з свинини в мультиварці Поларіс
Інгредієнти:
Приготування
Ошийок нарізаємо великими кубиками і маринуємо в суміші лимонного соку, спецій для шашлику з свинини , лаврового листа і перцю. Цибулю нарізаємо великими кільцями і розминаємо з сіллю. Томати пропускаємо через м'ясорубку, або пюрируем за допомогою блендера. Додаємо томатне пюре і цибулю до м'яса, все перемішуємо і накриваємо плівкою. Даємо м'яса промаринуватися 4-6 годин в холодильнику, після чого можна приступати до готування.
Кладемо м'ясо в каструлю і вибираємо режим «Випічка». Приготування шашлика в мультиварці займе 50 хвилин, після чого його необхідно залишити потомитися ще на 10 хвилин в режимі «Каша».
Готову страву подаємо до столу зі свіжими овочами.
Шашлик з курки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе нарізаємо кубиками зі стороною 25 див. В блендері збиваємо м'яту, коріандр, часник і цибулю, перець чилі за смаком, додаємо лимонну цедру і сік. Підливаючи олію, перетворюємо наш маринад в пастоподібну суміш. Перемішуємо курячі шматочки з маринадом, даємо промаринуватися близько години.
Тепер настав час готування, курку можна нанизати на шпажки, а можна готувати шматочки окремо.
Включаємо мультиварку в режимі «Випічка», час - 40 хвилин. Чекаємо сигналу про закінчення нагрівання і кладемо шашлики на дно чаші. Обсмажуємо курячий шашлик в мультиварці по 7-10 хвилин з одного боку, а потім перевертаємо і даємо доготовиться до закінчення режиму приготування з іншого.
Подавати курячий шашлик можна з кетчупом, легкої дижонской гірчицею, або ніжним мусом з авокадо. Останній готується елементарно просто: м'якоть одного стиглого авокадо збиваємо в блендері з половиною склянки грецького йогурту або сметани, туди ж додаємо зубчик часнику, трохи солі, перцю і лимонного соку за смаком.
До курячим шашликів подаємо салат, кус-кус і келих білого вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з індички
Найважливішу роль в приготування шашлику з будь-якого виду м'яса, звичайно ж, грає маринад. Але чи означає це, що правильно замаринувавши навіть
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик в оцті
Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
Шашлик із стегенець
Якщо вам набрид традиційний м'ясної шашлик, тоді рекомендуємо зробити його з стегенець. Тут теж немає особливих складнощів у маринуванні м'яса, але є
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
Овочевий шашлик
Всі ми звикли до м'ясних шашлику з баранини, свинини, яловичини, печінки. Але він може бути не тільки м'яса, але з овочів можна зробити дивовижний