Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик в мультиварці

Шашлик в мультиварці

19-01-2015, 11:47
3 347
Шашлик в мультиварці
В якості альтернативи шашлику на природі ми вже розглядали рецепти цього м'ясної страви в духовці, а ось ще один спосіб приготування для щасливих власниць мультиварок. Шашлик, приготованих за допомогою цього кухонного девайса виходить не менш соковитим і ароматним, при цьому на приготування йде мінімум ваших зусиль і часу.

Як приготувати шашлик в мультиварці Редмонд?


Інгредієнти:

  • свинина (ошийок) - 1 кг;

  • сік 1 лимона;

  • тертий імбир -1 ч. ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 3-4 шт.;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо товстими кільцями і розминаємо разом з гарною дрібкою солі. Розім'яту цибулю присмачую лимонним соком. Свинячий ошийок нарізаємо великими кубиками, попередньо промивши і обсушивши м'ясо. Кладемо м'ясо до цибулі, ретельно перемішуємо, додаємо тертий імбир, соєвий соус, коріандр і трохи перцю. Перемішуємо все ще раз і накриваємо м'ясо харчовою плівкою. Маринуємо шашлик 3-4 години.
    Після закінчення часу укладаємо м'ясо в чашу мультиварки, вибираємо програму «мультиповар», режим «випічка», вид випічки - «пиріг», час - 1 година. По закінченні готування даємо шашлику «відпочити» ще 10 хвилин, не відкриваючи кришку. Після, дістаємо шашлик і подаємо до столу.

    Рецепт шашлику з свинини в мультиварці Поларіс


    Інгредієнти:

  • свинячий ошийок - 500 г;

  • сік 1 лимона;

  • суміш спецій для шашлику - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • томати у власному соку - 4-5 шт.;

  • лавровий лист;

  • перець горошком - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Ошийок нарізаємо великими кубиками і маринуємо в суміші лимонного соку, спецій для шашлику з свинини , лаврового листа і перцю. Цибулю нарізаємо великими кільцями і розминаємо з сіллю. Томати пропускаємо через м'ясорубку, або пюрируем за допомогою блендера. Додаємо томатне пюре і цибулю до м'яса, все перемішуємо і накриваємо плівкою. Даємо м'яса промаринуватися 4-6 годин в холодильнику, після чого можна приступати до готування.
    Кладемо м'ясо в каструлю і вибираємо режим «Випічка». Приготування шашлика в мультиварці займе 50 хвилин, після чого його необхідно залишити потомитися ще на 10 хвилин в режимі «Каша».
    Готову страву подаємо до столу зі свіжими овочами.

    Шашлик з курки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • коріандр - жменя;

  • м'ята - жменя;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелена цибуля - 6 пір'їнок;

  • перець чилі;

  • сік і цедра 1 лимона;

  • сіль, перець;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо кубиками зі стороною 25 див. В блендері збиваємо м'яту, коріандр, часник і цибулю, перець чилі за смаком, додаємо лимонну цедру і сік. Підливаючи олію, перетворюємо наш маринад в пастоподібну суміш. Перемішуємо курячі шматочки з маринадом, даємо промаринуватися близько години.
    Тепер настав час готування, курку можна нанизати на шпажки, а можна готувати шматочки окремо.
    Включаємо мультиварку в режимі «Випічка», час - 40 хвилин. Чекаємо сигналу про закінчення нагрівання і кладемо шашлики на дно чаші.
    Шашлик в мультиварці
    Обсмажуємо курячий шашлик в мультиварці по 7-10 хвилин з одного боку, а потім перевертаємо і даємо доготовиться до закінчення режиму приготування з іншого.
    Подавати курячий шашлик можна з кетчупом, легкої дижонской гірчицею, або ніжним мусом з авокадо. Останній готується елементарно просто: м'якоть одного стиглого авокадо збиваємо в блендері з половиною склянки грецького йогурту або сметани, туди ж додаємо зубчик часнику, трохи солі, перцю і лимонного соку за смаком.
    До курячим шашликів подаємо салат, кус-кус і келих білого вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з індички
    Шашлик з індички
    Найважливішу роль в приготування шашлику з будь-якого виду м'яса, звичайно ж, грає маринад. Але чи означає це, що правильно замаринувавши навіть
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик в оцті
    Шашлик в оцті
    Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
    Шашлик із стегенець
    Шашлик із стегенець
    Якщо вам набрид традиційний м'ясної шашлик, тоді рекомендуємо зробити його з стегенець. Тут теж немає особливих складнощів у маринуванні м'яса, але є
    Курячий шашлик
    Курячий шашлик
    Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
    Овочевий шашлик
    Овочевий шашлик
    Всі ми звикли до м'ясних шашлику з баранини, свинини, яловичини, печінки. Але він може бути не тільки м'яса, але з овочів можна зробити дивовижний