В якості альтернативи шашлику на природі ми вже розглядали рецепти цього м'ясної страви в духовці, а ось ще один спосіб приготування для щасливих власниць мультиварок. Шашлик, приготованих за допомогою цього кухонного девайса виходить не менш соковитим і ароматним, при цьому на приготування йде мінімум ваших зусиль і часу.
Як приготувати шашлик в мультиварці Редмонд?
Інгредієнти: свинина (ошийок) - 1 кг; сік 1 лимона; тертий імбир -1 ч. ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 3-4 шт.; мелений коріандр - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо товстими кільцями і розминаємо разом з гарною дрібкою солі. Розім'яту цибулю присмачую лимонним соком. Свинячий ошийок нарізаємо великими кубиками, попередньо промивши і обсушивши м'ясо. Кладемо м'ясо до цибулі, ретельно перемішуємо, додаємо тертий імбир, соєвий соус, коріандр і трохи перцю. Перемішуємо все ще раз і накриваємо м'ясо харчовою плівкою. Маринуємо шашлик 3-4 години.
Після закінчення часу укладаємо м'ясо в чашу мультиварки, вибираємо програму «мультиповар», режим «випічка», вид випічки - «пиріг», час - 1 година. По закінченні готування даємо шашлику «відпочити» ще 10 хвилин, не відкриваючи кришку. Після, дістаємо шашлик і подаємо до столу.
Рецепт шашлику з свинини в мультиварці Поларіс
Інгредієнти: свинячий ошийок - 500 г; сік 1 лимона; суміш спецій для шашлику - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 2-3 шт.; томати у власному соку - 4-5 шт.; лавровий лист; перець горошком - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Ошийок нарізаємо великими кубиками і маринуємо в суміші лимонного соку, спецій для шашлику з свинини , лаврового листа і перцю. Цибулю нарізаємо великими кільцями і розминаємо з сіллю. Томати пропускаємо через м'ясорубку, або пюрируем за допомогою блендера. Додаємо томатне пюре і цибулю до м'яса, все перемішуємо і накриваємо плівкою. Даємо м'яса промаринуватися 4-6 годин в холодильнику, після чого можна приступати до готування.
Кладемо м'ясо в каструлю і вибираємо режим «Випічка». Приготування шашлика в мультиварці займе 50 хвилин, після чого його необхідно залишити потомитися ще на 10 хвилин в режимі «Каша».
Готову страву подаємо до столу зі свіжими овочами.
Шашлик з курки в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; коріандр - жменя; м'ята - жменя; часник - 3 зубчики; зелена цибуля - 6 пір'їнок; перець чилі; сік і цедра 1 лимона; сіль, перець; оливкова олія. Приготування Куряче філе нарізаємо кубиками зі стороною 25 див. В блендері збиваємо м'яту, коріандр, часник і цибулю, перець чилі за смаком, додаємо лимонну цедру і сік. Підливаючи олію, перетворюємо наш маринад в пастоподібну суміш. Перемішуємо курячі шматочки з маринадом, даємо промаринуватися близько години.
Тепер настав час готування, курку можна нанизати на шпажки, а можна готувати шматочки окремо.
Включаємо мультиварку в режимі «Випічка», час - 40 хвилин. Чекаємо сигналу про закінчення нагрівання і кладемо шашлики на дно чаші.
Обсмажуємо курячий шашлик в мультиварці по 7-10 хвилин з одного боку, а потім перевертаємо і даємо доготовиться до закінчення режиму приготування з іншого.
Подавати курячий шашлик можна з кетчупом, легкої дижонской гірчицею, або ніжним мусом з авокадо. Останній готується елементарно просто: м'якоть одного стиглого авокадо збиваємо в блендері з половиною склянки грецького йогурту або сметани, туди ж додаємо зубчик часнику, трохи солі, перцю і лимонного соку за смаком.
До курячим шашликів подаємо салат, кус-кус і келих білого вина.