Якщо ви, з якихось причин, не вживаєте м'ясо - це не привід відмовлятися від шашлику овочевого шашлику, зрозуміло. Смачні та прості рецепти ми описали далі.
Рецепт овочевого шашлику
Цей рецепт шашлику можна назвати класичним, адже від простих овочів на шпажці його відрізняє медово-гірчична глазур, від якої блюдо виграє не тільки в смаку, але і в зовнішньому вигляді - чого тільки стоїть рум'яна глазурування, поблескивающая на боках овочів.
Інгредієнти: мед - 1 ст. ложка; зернова гірчиця - 1 ч. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; баклажан - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; томати черрі - 8 шт.; болгарський перець - 1 шт. Приготування Для шашлику, насамперед, нам необхідно підготувати всі овочеві складові. Баклажан чистимо і нарізаємо кубиками, червоний лук ріжемо товстими кільцями, а болгарський перець - великими кубиками. Нарізані овочі нанизуємо на шпажку або шампур.
Маринад для овочевого шашлику можна вибрати будь-який, але ми зупинилися на медово-гірчичному, який після приготування перетворюється в глазур. Для приготування такого маринаду слід змішати гірчицю з медом і маслом і змастити цією сумішшю овочі на шпажках. Далі наші шашлики можна готувати звичним способом: на багатті, в духовці або аерогрилі.
Овочевий шашлик на шампурах
Літня пора хороша різноманіттям свіжих овочів, які дають нам більший простір фантазії під час готування. Ви можете використовувати все розмаїття наявних у вас овочів, але ми зупинимося на шашлику з кабачків, томатів, перцю і цибулі з грибами.
Інгредієнти: Для заправки:
червоний винний оцет - 1/2 ст.; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; цукор - 1 1/4 ч. ложки; сіль - щіпка; чорний перець - щіпка; оливкова олія - 1 ст. Для шашлику:
кабачки - 500 г; оливкова олія - 1/4 ст.; сіль, перець - за смаком; томати - 350 г; баклажани - 500 г; печериці - 300 г; болгарський перець - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт. Приготування Перед тим, як приготувати овочевий шашлик, змішуємо всі інгредієнти для нашої заправки до тих пір, поки кристали цукру і солі не розчиняться.
Кабачки нарізаємо скибочками і змішати зі столовою ложкою масла, сіллю і перцем. Також окремо приправляємо та інші нарізані овочі. Нанизуємо овочі на шампури в будь-якій послідовності, після чого обсмажуємо на грилі або ж готуємо овочевий шашлик на мангалі. Гарячі овочеві шашлики поливаємо частиною оцтової заправки, а другу її частину подаємо до страви окремо.
Овочевий шашлик з сиром
Чи вам доводилося пробувати овочевий шашлик з сиром? Різноманітність смаку і текстури страви просто вражає, а в поєднанні з пряним східним маринадом овочевий шашлик стане спокусою для ваших друзів-м'ясоїдів.
Інгредієнти: Для маринаду:
зелена цибуля - 1 пучок; корінь імбиру - 20 г; куркума - 1 ст. ложка; гострий соус чилі - за смаком; часник - 3 зубчики; цукор - 1 ч. ложка; листя чебрецю - 1 ч. ложка; вустерширський соус - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Для шашлику:
тофу або панір - 200 г; кабачки - 200 г; болгарський перець - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; печериці; оливкова олія - 1 ст. ложка. Приготування Всі інгредієнти для маринаду кладемо в блендер і збиваємо до однорідності. Сир тофу або панір нарізаємо кубиками і кладемо в маринад на 1 годину. Ми збираємося готувати овочевий шашлик на шпажках, тому за півгодини до початку готування шпажки необхідно занурити у воду.
Тепер займемося підготовкою овочів, їх можна нарізати будь-яким зручним для вас способом. Нарізані овочі слід нанизати на шпажки і змастити маринадом. Готувати такий овочевий шашлик можна на вогнищі або в духовці.