Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик з форелі

Шашлик з форелі

21-03-2015, 21:29
1 082
Шашлик з форелі
Шашлик з риби давно став звичною стравою нашої кухні. Для нього використовують як недорогі види річкової риби, так і лосось, сьомгу, форель і т. д. Звичайно ж, на смак шашлику в першу чергу впливає різновид риби, яка була обрана для нього, але важливим є і спосіб маринування цієї риби.
На сьогоднішній день дуже популярним є приготування шашлику з форелі. І зараз ми розповімо вам про те, як правильно його приготувати, а також замаринувати форель для шашлику.

Як приготувати форель на вогнищі?


Особливістю приготування шашлику з форелі є те, що його потрібно готувати великими шматками. В іншому випадку риба при нанизуванні на шампур або зняття з нього може розвалитися на частини. Тому досить часто шашлик з форелі смажать на решітці стейками. Рідше зустрічаються випадки, коли рибу смажать цілісним шматком, відокремленим від кістки. Якщо ж ви хочете смажити шашлик з форелі на шампурах, то шматочки повинні бути розміром приблизно 5 х 5 сантиметрів.
Але перейдемо безпосередньо до опису рецептів шашлику з форелі.

Шашлик з філе форелі цілісним шматком
Інгредієнти:

  • 1 кг філе форелі;

  • 150 г майонезу;

  • 05 склянки білого сухого вина;

  • білий перець;

  • сіль за смаком.


  • Приготування:
    Філе форелі слід промити і обсушити. Потім його натирають сумішшю меленого білого перцю і солі, а зверху змащують майонезом. Залишаємо філе маринуватися на 1-2 години (а краще довше). Потім викладаємо форель на решітку і смажимо на вогні близько 15 хвилин. Час залежить від товщини шматка і інтенсивності спека, вихідного від вугілля. Під час смаження необхідно кілька разів полити філе форелі білим сухим вином.

    Рецепт форелі з лимоном на вугіллі
    Інгредієнти:

  • 1 кг форелі;

  • 15 лимона;

  • мелений білий перець і сіль за смаком.


  • Приготування:
    Форель відокремлюємо від шкірки і кісток. Якщо ви купили філе форелі, то слід відокремити лише шкуру. Нарізаємо рибу шматками приблизно 5х5 сантиметрів і додаємо до філе білий мелений перець і сіль. Маринуємо рибу 1 годину. Потім нанизуємо на шампури таким чином, щоб між шматками риби були невеликі проміжки і смажимо рибу на розжареному вугіллі. Через 5 хвилин після початку смаження скроплюємо шашлик соком лимона, після чого смажимо рибу до готовності приблизно 10 хвилин. Подаємо до столу шашлик з форелі зі свіжими овочами.

    Шашлик з форелі в духовці
    Інгредієнти:

  • 1 кг філе форелі;

  • 5-6 столових ложок соєвого соусу;

  • 1 лимон;

  • 1 пучок петрушки;

  • сіль і червоний мелений перець за смаком.


  • Приготування:
    Знімаємо шкіру з філе риби і виймаємо кістки, якщо вони є. Потім нарізаємо філе невеликими шматочками, складаємо його в посудину, посипаємо червоним меленим перцем і поливаємо соєвим соусом. Залишаємо форель в прохолодному місці, щоб вона промаринувалася (30 хвилин буде достатньо). Потім беремо шматочки риби, нанизуємо їх на дерев'яні шпажки і смажимо в духовці. При 220 градусах смажити форель потрібно близько 30 хвилин. Потім її поливають соком одного лимона і притрушують дрібно нарубаним кропом.

    Шашлик з цілої форелі
    Шашлик з форелі

    Інгредієнти:

  • 1 форель середніх розмірів;

  • 30-50 г вершкового масла;

  • 1 лимон;

  • 1 гранат;

  • свіжий естрагон, червоний мелений перець і сіль за смаком.


  • Приготування:
    Форель необхідно випатрати через отвори, утворені віддаленими зябрами. Потім рибу потрібно промити і обсушити паперовим рушником. Після цього форель натираємо сіллю і червоним перцем і нанизуємо на шпажки. Смажимо її на вогнищі, періодично перевертаючи і змащуючи вершковим маслом. Після того, як форель добре просмажиться, знімаємо її з вогню, поливаємо соком лимона і граната (або чого-небудь одного), посипаємо дрібно нарізаною естрагоном і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з кролика
    Шашлик з кролика
    Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
    Шашлик із сома
    Шашлик із сома
    Страви з сома користуються популярністю у багатьох людей. І сьогодні ми пропонуємо зробити з нього смачний шашлик. А наші прості й оригінальні
    Солона форель в домашніх умовах
    Солона форель в домашніх умовах
    Якщо ви небайдужі до солоної форелі, але купувати цю рибку часто не можете, то подумайте про домашній засолюванні. Адже свіжозаморожена форель
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в