Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солона форель в домашніх умовах

Солона форель в домашніх умовах

16-03-2015, 19:16
883
Солона форель в домашніх умовах
Чи звертали ви увагу на те, що риба в посолена магазинах коштує в два рази дорожче мороженої? Тоді навіщо переплачувати, якщо улюблені ласощі можна приготувати самостійно і бути впевненим в його свіжості? У цій статті ми розглянемо всі етапи приготування делікатесної червоної форелі - улюблениці рибалок і смачної представниці всього сімейства лососевих.

Як приготувати солону форель в домашніх умовах?


Перший етап - вибір риби для засолу. Стандарти якості запам'ятати легко: червоні зябра, ясні очі і «рибний» запах - вірні показники того, що риба свіжа. Якщо ви купуєте морожений продукт, то слід переконатися в тому, що риба не піддавалася вторинної заморожування: відсутність бурих плям і пошкоджень на шкірі риби підтверджують її високу якість.
Після покупки обрану рибу треба обробити, тому перед засоленням форель миємо, чистимо, відокремлюємо плавники і насухо витираємо. Тепер настав час вирізати філе: пройдіться гострим ножем по хребту риби і під головою, а після ведіть ніж від хребта до черева, фрагментарно відокремлюючи м'якоть від кісток.
Тепер розберемося, як зберігати солону форель. Звичайно, риба власного засолу не містить консервантів і тому псується набагато швидше заводського варіанту, отже, рекомендуємо з'їдати рибку відразу після засолу. Правда, форель приготовлену таким чином можна покрити папером або целофаном: таке укриття частково захищає від окислення, і рибу можна буде зберегти 5-7 днів. Довше продовжити життя улюбленого продукту допоможе заливка або засолення в рослинному маслі.

Форель, солона, в розсолі


Мабуть, форель солона, в розсолі готується набагато простіше, ніж у всіх нижчеописаних рецептах. А чому не вагома причина скористатися таким способом засолу?
Інгредієнти:

  • форель - 1 кг;

  • сіль - 4 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    В гарячій воді розчиняємо сіль і цукор, чекаємо поки розсіл охолоне, але не втрачаємо часу дарма: філе нарізаємо скибочками за ширину долоні (можна менше) і видаляємо кістки. Закладаємо рибу в розсіл, якщо форель спливає - притискаємо блюдцем і залишаємо під кришкою в холодильнику на добу.
    Ступінь засолювання визначаємо з розрахунку 4 ст. ложки солі на 1 кг риби.

    Солона райдужна форель


    Відчути класичний смак солоної риби допоможе рецепт форелі сухого засолу. Готувати таку рибу доведеться довше, але спробувавши ви однозначно не пошкодуєте про витрачений час.
    Інгредієнти:

  • форель - 1 кг;

  • сіль - 4 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • лимонний сік - 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Одне філе форелі викладаємо на подушку із суміші солі і цукру, шкірою вниз, далі присипаємо ще засолочной суміші на саме філе, туди ж закладаємо лавровий лист і виливаємо сік лимона. Поступаємо з другою половиною філе аналогічним чином. У підсумку отримуємо чергування шарів риби та солі. Залишаємо форель на 1-2 дні в закритій ємності, в холодильнику. Процес засолювання триває в залежності від розміру риби. В кінці зливаємо сік, що виділився, рибу очищаємо серветкою, але не промиваємо (!), нарізаємо і їмо з задоволенням.

    Форель солона в олії


    Масло - самий надійний захисник від кисню, а, отже, і від псування продукту. Тому якщо ви збираєтеся запастися солоною рибою запас, а не до застілля, то вибирайте засолення в маслі.
    Інгредієнти:

  • форель - 1 кг;

  • сіль - 2 ст. ложки;
  • Солона форель в домашніх умовах

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія - 05 л.


  • Приготування
    Відокремлене від кісток філе очищаємо від шкіри і нарізаємо на скибочки. Викладаємо їх в емальований або скляний посуд, посипаючи сіллю і заливаючи маслом. Черевця кладемо наверх без олійною заправки, так як вони самі по собі досить жирні. Засолювання йде 1 годину при кімнатній температурі, а потім ще 12 годин в холодильнику. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з форелі
    Шашлик з форелі
    Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
    Як посолити сьомгу?
    Як посолити сьомгу?
    Зима - пора солоних продуктів. Саме до цього часу року ми солимо помідори, огірки, капусту. Але не тільки ці продукти заготовляються господинями.
    Копчена скумбрія
    Копчена скумбрія
    Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в