Солона форель в домашніх умовах
Чи звертали ви увагу на те, що риба в посолена магазинах коштує в два рази дорожче мороженої? Тоді навіщо переплачувати, якщо улюблені ласощі можна приготувати самостійно і бути впевненим в його свіжості? У цій статті ми розглянемо всі етапи приготування делікатесної червоної форелі - улюблениці рибалок і смачної представниці всього сімейства лососевих.
Перший етап - вибір риби для засолу. Стандарти якості запам'ятати легко: червоні зябра, ясні очі і «рибний» запах - вірні показники того, що риба свіжа. Якщо ви купуєте морожений продукт, то слід переконатися в тому, що риба не піддавалася вторинної заморожування: відсутність бурих плям і пошкоджень на шкірі риби підтверджують її високу якість.
Після покупки обрану рибу треба обробити, тому перед засоленням форель миємо, чистимо, відокремлюємо плавники і насухо витираємо. Тепер настав час вирізати філе: пройдіться гострим ножем по хребту риби і під головою, а після ведіть ніж від хребта до черева, фрагментарно відокремлюючи м'якоть від кісток.
Тепер розберемося, як зберігати солону форель. Звичайно, риба власного засолу не містить консервантів і тому псується набагато швидше заводського варіанту, отже, рекомендуємо з'їдати рибку відразу після засолу. Правда, форель приготовлену таким чином можна покрити папером або целофаном: таке укриття частково захищає від окислення, і рибу можна буде зберегти 5-7 днів. Довше продовжити життя улюбленого продукту допоможе заливка або засолення в рослинному маслі.
Мабуть, форель солона, в розсолі готується набагато простіше, ніж у всіх нижчеописаних рецептах. А чому не вагома причина скористатися таким способом засолу?
Інгредієнти:
форель - 1 кг;
сіль - 4 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
вода - 1 л.
Приготування
В гарячій воді розчиняємо сіль і цукор, чекаємо поки розсіл охолоне, але не втрачаємо часу дарма: філе нарізаємо скибочками за ширину долоні (можна менше) і видаляємо кістки. Закладаємо рибу в розсіл, якщо форель спливає - притискаємо блюдцем і залишаємо під кришкою в холодильнику на добу.
Ступінь засолювання визначаємо з розрахунку 4 ст. ложки солі на 1 кг риби.
Відчути класичний смак солоної риби допоможе рецепт форелі сухого засолу. Готувати таку рибу доведеться довше, але спробувавши ви однозначно не пошкодуєте про витрачений час.
Інгредієнти:
форель - 1 кг;
сіль - 4 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
лавровий лист - 3-4 шт.;
лимонний сік - 2-3 ст. ложки.
Приготування
Одне філе форелі викладаємо на подушку із суміші солі і цукру, шкірою вниз, далі присипаємо ще засолочной суміші на саме філе, туди ж закладаємо лавровий лист і виливаємо сік лимона. Поступаємо з другою половиною філе аналогічним чином. У підсумку отримуємо чергування шарів риби та солі. Залишаємо форель на 1-2 дні в закритій ємності, в холодильнику. Процес засолювання триває в залежності від розміру риби. В кінці зливаємо сік, що виділився, рибу очищаємо серветкою, але не промиваємо (!), нарізаємо і їмо з задоволенням.
Масло - самий надійний захисник від кисню, а, отже, і від псування продукту. Тому якщо ви збираєтеся запастися солоною рибою запас, а не до застілля, то вибирайте засолення в маслі.
Інгредієнти:
форель - 1 кг;
сіль - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
рослинна олія - 05 л.
Приготування
Відокремлене від кісток філе очищаємо від шкіри і нарізаємо на скибочки. Викладаємо їх в емальований або скляний посуд, посипаючи сіллю і заливаючи маслом. Черевця кладемо наверх без олійною заправки, так як вони самі по собі досить жирні. Засолювання йде 1 годину при кімнатній температурі, а потім ще 12 годин в холодильнику. Приємного апетиту!
Як приготувати солону форель в домашніх умовах?
Перший етап - вибір риби для засолу. Стандарти якості запам'ятати легко: червоні зябра, ясні очі і «рибний» запах - вірні показники того, що риба свіжа. Якщо ви купуєте морожений продукт, то слід переконатися в тому, що риба не піддавалася вторинної заморожування: відсутність бурих плям і пошкоджень на шкірі риби підтверджують її високу якість.
Після покупки обрану рибу треба обробити, тому перед засоленням форель миємо, чистимо, відокремлюємо плавники і насухо витираємо. Тепер настав час вирізати філе: пройдіться гострим ножем по хребту риби і під головою, а після ведіть ніж від хребта до черева, фрагментарно відокремлюючи м'якоть від кісток.
Тепер розберемося, як зберігати солону форель. Звичайно, риба власного засолу не містить консервантів і тому псується набагато швидше заводського варіанту, отже, рекомендуємо з'їдати рибку відразу після засолу. Правда, форель приготовлену таким чином можна покрити папером або целофаном: таке укриття частково захищає від окислення, і рибу можна буде зберегти 5-7 днів. Довше продовжити життя улюбленого продукту допоможе заливка або засолення в рослинному маслі.
Форель, солона, в розсолі
Мабуть, форель солона, в розсолі готується набагато простіше, ніж у всіх нижчеописаних рецептах. А чому не вагома причина скористатися таким способом засолу?
Інгредієнти:
Приготування
В гарячій воді розчиняємо сіль і цукор, чекаємо поки розсіл охолоне, але не втрачаємо часу дарма: філе нарізаємо скибочками за ширину долоні (можна менше) і видаляємо кістки. Закладаємо рибу в розсіл, якщо форель спливає - притискаємо блюдцем і залишаємо під кришкою в холодильнику на добу.
Ступінь засолювання визначаємо з розрахунку 4 ст. ложки солі на 1 кг риби.
Солона райдужна форель
Відчути класичний смак солоної риби допоможе рецепт форелі сухого засолу. Готувати таку рибу доведеться довше, але спробувавши ви однозначно не пошкодуєте про витрачений час.
Інгредієнти:
Приготування
Одне філе форелі викладаємо на подушку із суміші солі і цукру, шкірою вниз, далі присипаємо ще засолочной суміші на саме філе, туди ж закладаємо лавровий лист і виливаємо сік лимона. Поступаємо з другою половиною філе аналогічним чином. У підсумку отримуємо чергування шарів риби та солі. Залишаємо форель на 1-2 дні в закритій ємності, в холодильнику. Процес засолювання триває в залежності від розміру риби. В кінці зливаємо сік, що виділився, рибу очищаємо серветкою, але не промиваємо (!), нарізаємо і їмо з задоволенням.
Форель солона в олії
Масло - самий надійний захисник від кисню, а, отже, і від псування продукту. Тому якщо ви збираєтеся запастися солоною рибою запас, а не до застілля, то вибирайте засолення в маслі.
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлене від кісток філе очищаємо від шкіри і нарізаємо на скибочки. Викладаємо їх в емальований або скляний посуд, посипаючи сіллю і заливаючи маслом. Черевця кладемо наверх без олійною заправки, так як вони самі по собі досить жирні. Засолювання йде 1 годину при кімнатній температурі, а потім ще 12 годин в холодильнику. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з форелі
Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
Як посолити сьомгу?
Зима - пора солоних продуктів. Саме до цього часу року ми солимо помідори, огірки, капусту. Але не тільки ці продукти заготовляються господинями.
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в