Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форель в мультиварці

Форель в мультиварці

19-01-2015, 10:54
2 861
Форель в мультиварці
Форель - делікатесна риба. Її м'ясо неймовірно ніжне і смачне. Цю рибу шанують кулінари багатьох країн. Цікаві рецепти приготування форелі в мультиварці чекають вас нижче.
Стейк з форелі в мультиварці
Інгредієнти:

  • стейк форелі - 6 шматочків;

  • молоко - 100 мл;

  • сметана - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • апельсин - 1 шт.;

  • кріп, петрушка, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Стейки форелі промиваємо під проточною водою і обсушуємо. Викладаємо їх у каструлю мультиварки, солимо, перчимо і збризкуємо рослинним маслом. Для соусу з'єднуємо сметану, молоко, подрібнений часник, зелень, апельсин, нарізану часточками, і гарненько перемішуємо. Заливаємо їм стейки форелі в мультиварці. В режимі «Випічка» готуємо 25 хвилин. Як гарнір підійде тушкована картопля або відварний рис.
    Філе форелі в мультиварці
    Інгредієнти:

  • філе форелі - 400 г;

  • сметана - 100 г;

  • твердий сир - 100 г;

  • масло вершкове - 30 г;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Філе форелі миємо, обсушуємо паперовим рушником і ріжемо на порційні шматочки. Натираємо їх сіллю і спеціями, залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин. На великій тертці натираємо сир. Змащуємо вершковим маслом каструлю мультиварки. Кожен шматочок риби спочатку макаємо в сметану, а потім укладаємо в каструлю. Зверху посипаємо все це сиром. В режимі «Випічка» готуємо 20 хвилин. Подаємо до столу з відвареною рисом і овочами.
    Юшка з форелі в мультиварці
    Інгредієнти:

  • голова форелі - 1 шт.;

  • філе форелі - 300 г;

  • морква - 100 г;

  • цибуля - 100 г;

  • картопля - 250 г;

  • лимон - 1 зубчик;

  • вершкове масло - 20 г;

  • лавровий лист - 2-3 шт.;

  • сіль, чорний перець горошком, зелень кропу - за смаком.


  • Приготування
    У каструлю мультиварки наливаємо 4 мультистакана води, кладемо голову риби і скибочку лимона, щоб в процесі варіння не було запаху. Встановлюємо режим «Гасіння» і час приготування 40 хвилин. Тим часом подрібнюємо цибулю, картоплю ріжемо невеликими брусочками, а моркву - полукружками. Викладаємо підготовлені овочі в бульйон, додаємо шматочки філе форелі, сіль, спеції і в режимі «Варка на пару» готуємо ще 40 хвилин. Після цього кришку мультиварки відкриваємо, додаємо шматочок вершкового масла, кріп і даємо настоятися близько 10 хвилин. Все, суп з форелі в мультиварці готовий!
    Форель, запечена в мультиварці
    Інгредієнти:

  • стейки річкової форелі - 3 шт.;

  • цибуля - 3 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • сіль, спеції для риби - на смак;

  • рослинна олія;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Стейки форелі промиваємо під проточною водою, обсушуємо, потім поливаємо рослинним маслом, присипаємо сіллю і спеціями і залишаємо хвилин на 15-20. Помідори ріжемо кубиками, цибулю - півкільцями, а сир тремо на тертці. У каструлю мультиварки вливаємо трохи рослинної олії, викладаємо промариновані стейки форелі і в режимі «Випічка» готуємо 15 хвилин. Лимон ріжемо навпіл, видавлюємо сік на рибу і зверху рівномірно розподіляємо цибулю, злегка його додаємо сіль, викладаємо шар помідорів і засипаємо тертим сиром. В тому ж режимі готуємо ще 40 хвилин. Перед подачею до столу річкову форель, приготовану в мультиварці, посипаємо блюдо подрібненою зеленню.
    Як приготувати форель на пару в мультиварці?
    Інгредієнти:

  • стейки форелі - 2 шт;

  • лимон - половинка;

  • Форель в мультиварці

  • сіль, спеції для риби - на смак.


  • Приготування
    Стейк форелі миємо, обсушуємо, натираємо сіллю і спеціями. Укладаємо їх у чашу для приготування на пару, скроплюємо соком лимона. Встановлюємо в чашу мультиварки, в яку попередньо налили 4 мультистакана води. Бажано відразу наливати гарячу воду, щоб час приготування скоротилося. В режимі «Варка на пару» готуємо 30 хвилин. Форель, приготована на пару в мультиварці, виходить неймовірно смачною і ніжною. Акуратно, щоб вона не розвалилася, виймаємо її з чаші, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Форель в сметанному соусі
    Форель в сметанному соусі
    Форель - рибка особлива. Вона дуже смачна у будь-якому вигляді - варена, гриль, смажена, але краще всього виходить форель під соусом, наприклад, під
    Форель - рецепти
    Форель - рецепти
    Форель - одна з найсмачніших риб. Її смажать, запікають цілком, солять, використовують в створенні різних супів. Ось про всіх цих способах
    Стейк з форелі в духовці
    Стейк з форелі в духовці
    Форель - смачна риба сімейства лососевих. І сьогодні ми розповімо, як приготувати стейки з форелі в духовці. Таке просте блюдо неодмінно сподобається
    Шашлик з форелі
    Шашлик з форелі
    Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Стейк в мультиварці
    Стейк в мультиварці
    Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,