Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форель - рецепти

Форель - рецепти

22-03-2015, 08:32
947
Форель - рецепти
Форель по праву вважається однією з найсмачніших риб. Філе і стейки форелі чудово смажаться, не розпадаються під час готування, а ціла риба ідеально підходить для запікання цілком. Нерідко цю ж рибу коптять і солять. Сьогодні ми розберемо відразу кілька рецептів з участю цієї простої у приготуванні риби.

Рецепт форелі, запеченої в духовці


Інгредієнти:

  • форель - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лимон - 4-6 скибочок;

  • петрушка, кріп, чебрець - пучок;

  • вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко для випікання риби накриваємо пергаментним папером.
    Рибу очищаємо від нутрощів і луски, ретельно промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю з перцем зовні і всередині. Черевну порожнину риби заповнюємо зеленню і скибочками лимона. Зовні рибу додатково змащуємо розтопленим вершковим маслом, для утворення рум'яної скоринки, під час запікання. Викладаємо форель на деко і відправляємо в розігріту духовку.
    Цей простий рецепт приготування форелі в духовці, до всього іншого ще і швидкий. Як тільки шкірка риби стане хрусткою і придбає золотистий колір - вона готова. Зазвичай час приготування варіює від 18 до 20 хвилин.

    Рецепт форелі, смаженої на сковороді


    Інгредієнти:

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • сушений цибуля - 1/2 ч. ложки;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • порошок чилі - 1/4 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • філе форелі - 1 кг;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Рибне філе додатково перевіряємо на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Промиваємо і обсушуємо рибу, а потім натираємо її сумішшю все спецій.
    У сковороді на середньому вогні розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому форель з обох сторін. Час смаження буде залежати від товщини філе, але зазвичай пари-трійки хвилин достатньо.
    Обсмажену рибу викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру, а потім подаємо з скибочкою лимона і картопляним гарніром .

    Рецепт засолки форелі


    Рецепти з форелі не відрізняються особливою складністю, ця риба ідеальна сама по собі, тому псувати її великою кількістю додаткових інгредієнтів не варто. Нижченаведений рецепт також залишиться гранично лаконічним, адже ми поговоримо про засолюванні рибного філе.
    Інгредієнти:

  • філе форелі - 500 г;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Очищене від кісток, промите і обсушенное рибне філе натираємо сумішшю із солі, цукру і меленого перцю. Лавровий лист перетираємо в ступці і також використовуємо для сухого маринаду. Натерте спеціями філе кладемо в емальований або скляний посуд шкірою вниз. Зверху накриваємо блюдо тарілкою і ставимо гніт. Залишаємо рибу в холодильнику на 8 годин. Засолену форель обсушуємо від виділилася в процесі маринування рідини і подаємо до столу, попередньо нарізавши.

    Рецепт супу з форелі


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • рибний бульйон (з форелі) - 500 мл;

  • морква - 1 шт.;

  • Форель - рецепти

  • копчена форель - 150 г;

  • сир - 75 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості та легкого золотистого відтінку. Додаємо на сковороду перець, трохи води і тушкуємо до м'якості. Картопля (велика) відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо. Відварені овочі кладемо в блендер і пюрируем з невеликою кількістю рибного бульйону . Отримане пюре змішуємо з залишками бульйону і тертим сиром. Підігріваємо наш суп і подаємо, виклавши зверху скибочки копченої риби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Форель в сметанному соусі
    Форель в сметанному соусі
    Форель - рибка особлива. Вона дуже смачна у будь-якому вигляді - варена, гриль, смажена, але краще всього виходить форель під соусом, наприклад, під
    Форель під вершковим соусом
    Форель під вершковим соусом
    Форель можна готувати різними способами, але найбільш популярним вважається рецепт форелі під вершковим соусом. Тому ми вирішили розповісти вам про
    Як засолити форель?
    Як засолити форель?
    Форель - дивовижна благородна рибка, яку можна запікати, смажити, коптити, а також солити. Ось про останньому варіанті її приготування ми і
    Шашлик з форелі
    Шашлик з форелі
    Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в